Jittie Brandsma

Jittie Brandsma is een ervaren scriptiebegeleider die HBO- en Universitaire studenten kan helpen bij hun onderzoeksvoorstel, plan van aanpak, het schrijven van een scriptie of bij een herkansing. Zelf is Jittie (cum laude) afgestudeerd als (onderwijs)socioloog aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en gepromoveerd in de onderwijswetenschappen aan de Universiteit Twente. Als universitair en freelance onderzoeker heeft ze jarenlange ervaring met het uitvoeren van zowel kwalitatief en kwantitatief (beleids- en praktijkgericht) onderzoek voor internationale en nationale organisaties. Ze is daarnaast een ervaren scriptie- en statistiek begeleider in zowel het hbo als het wo (bachelor en master) die menig student heeft geholpen de eindstreep succesvol te behalen.

Waar kan Jittie Brandsma mee helpen?

Of het nu gaat om het formuleren van een goede probleemstelling/onderzoeksvraag, het zoeken, vinden en verwerken van literatuur, het uitwerken van een goede onderzoeksopzet, analyse van kwalitatieve of kwantitatieve data of het redigeren van de gehele tekst van je scriptie, Jittie kan je hierbij als ervaren scriptiebegeleider helpen. Ook voor meer complexe kwantitatieve analyses in SPSS en Engelstalige scripties of opdrachten kun je bij haar terecht.

Jittie heeft ruime ervaring met scriptiebegeleiding (en statistiekbegeleiding) binnen de volgende vakgebieden: PABO, lerarenopleidingen, pedagogiek, sociaal wetenschappelijke opleidingen, verpleegkunde, paramedische opleidingen, sociologie, onderwijskunde, (ortho)pedagogiek, psychologie, criminologie, communicatiewetenschappen, taal- en cultuurwetenschappen, HRD/HRM en bestuurs- en bedrijfskunde.

Scriptiehulp: online en op locatie

Jittie geeft zowel online begeleiding als begeleiding op locatie. Op locatie kun je terecht in waar Jittie regelmatig op locatie aanwezig is.

Expertises


Hoe kom je tot goede enquêtevragen?

Hoe kom je tot goede enquêtevragen?

Als je kwantitatief onderzoek doet voor je scriptie is de kans groot dat je een enquête gaat opstellen. De resultaten van je enquête moeten jou voldoende inzicht geven zodat je de hoofd- en deelvragen van je onderzoek kunt beantwoorden. Het stellen van de juiste vragen is daarom essentieel. Profiteer van onze tips voor het opstellen...

Lees verder...
Validiteit en betrouwbaarheid beschrijven in je scriptie

Validiteit en betrouwbaarheid beschrijven in je scriptie

Wat voor scriptie je ook schrijft, het beargumenteren van de validiteit en betrouwbaarheid van je onderzoek is een belangrijk onderdeel. Dit beschrijf je in de onderzoeksmethode van je scriptie. Maar wat is validiteit of betrouwbaarheid nu precies? Waarom is dat zo belangrijk? Het is voor veel studenten vaak een struikelblok, maar hoe moet het dan...

Lees verder...