Scriptie afgekeurd? Wat nu?

Als je scriptie afgekeurd is ben je natuurlijk enorm teleurgesteld. Je hebt keihard gewerkt en je ontvangt alsnog een onvoldoende. Bij een afgekeurde scriptie komen vaak veel emoties kijken: ongeloof, ontkenning, woede en zelfs angst dat het ook de volgende keer niet gaat lukken. En dat is ook logisch want niemand vindt het leuk om afgewezen te worden. Bovendien zorgt het vaak voor stress, omdat je weer met een jaar collegegeld zit als je niet op tijd afstudeert. Vaak ligt ook uitstelgedrag ("dat komt nog wel een keer") of faalangst (vaak gecombineerd met perfectionistisch gedrag) op de loer.

Teleurstelling wanneer je scriptie is afgekeurd, want je moet weer aan de bak. Sowieso is het verstandig om het slechte nieuws even te laten bezinken. Als je de emoties een plek hebt kunnen geven kun je wat helderder denken en meer rationele beslissingen nemen over hoe om te gaan met het afkeuren van je scriptie. Blijf ook niet te lang hangen in de vraag wie schuld heeft dat je scriptie is afgekeurd. Dat kost onnodige energie en uiteindelijk is de enige manier om te slagen alsnog je scriptie aanpassen en te herkansen.

Jouw Scriptiecoach is er om je te helpen je afgekeurde scriptie aan te passen en alsnog je studie succesvol af te kunnen ronden. Wij hebben inmiddels al ruim 2.000 studenten naar de eindstreep mogen begeleiden en krijgen op Trustpilot een dikke 9. In de meeste gevallen zijn een paar contactmomenten met een scriptiebegeleider genoeg jouw scriptie met succes te verbeteren.

Plan daarom direct een gratis adviesgesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Hoe helpen we je als je scriptie is afgekeurd?

Wanneer jouw scriptie afgekeurd is ontvang je feedback van je beoordelaar. Wij kijken dan met je mee in je document en de feedback die je hebt gekregen zodat we je met heldere instructies kunnen aangeven op welke onderdelen je jouw scriptie moet aanpassen. Onze scriptiebegeleiders hebben ervaring in diverse vakgebieden en zijn op de hoogte van de eisen die jouw opleiding stelt. Naast het interpreteren van de feedback helpen wij je bij de aanpassingen die je uiteindelijk moet doorvoeren. Je krijgt van ons in je document concrete opmerkingen en adviezen waarmee jij je scriptie kunt aanpassen.

Scriptiehulp, online of op locatie

Je hebt de keuze uit scriptiebegeleiding online of op locatie. Net wat voor jou het beste werkt. Het grootste deel van onze studenten kiest tegenwoordig voor online scriptiebegeleiding. Dit is vaak ideaal te combineren als je ook al een baan hebt.

Bij online scriptiebegeleiding werken we online samen via MS Teams, Skype en door je document bijvoorbeeld in Google Docs te delen. Je krijgt feedback direct in je document en we doorlopen de feedback samen in een online sessie zodat je ook aanvullend notities kunt maken. Vaak kun je daarna zelf weer aan de slag. Uiteraard kunnen we je scriptie, nadat je deze hebt aangepast, nog een keer nalezen op inhoud of juist op taal en spelling. Ook daarbij kunnen we je helpen. Je leest meer over het nakijken van je scriptie op deze pagina.

Wil je toch liever op locatie afspreken dan kan dat ook. We bieden scriptiebegeleiding aan in heel Nederland en in België (Vlaanderen).

Scriptie afgekeurd op de onderzoeksresultaten?

Is je scriptie afgekeurd op je onderzoeksresultaten? Ook daarbij kunnen we je prima online helpen. Wij hebben meerdere begeleiders die je kunnen helpen met je kwantitatieve analyses in Stata en SPSS. Je kunt je dataset delen en dat we dan samen kijken naar de verkregen data en hoe je deze analyseert. We kunnen je helpen met het bepalen van de variabelen, het opzetten van je onderzoek het analyseren en uitschrijven van de resultaten. Uiteraard kunnen we ook op locatie begeleiden als je dat liever wilt.

Hetzelfde geldt voor het verwerken van je kwalitatieve onderzoeksresultaten en als je hulp wilt bij het transcriberen en coderen van de resultaten wat echt een heel tijdrovende klus is. Wij kunnen je helpen met hoe je kunt transcriberen en coderen en hoe je de resultaten vervolgens valide en betrouwbaar in je scriptie verwerkt. Vaak moeten we bij een afgekeurde scriptie dan ook kijken naar je onderzoeksmethode omdat dit de basis is voor je onderzoek. Ook daar kunnen we je goed bij helpen.

Heb je vragen of wil je direct hulp bij je onderzoeksresultaten? Maak dan nu een afspraak voor een gratis adviesgesprek.

Voordelige tarieven bij Jouw Scriptiecoach

Je wilt natuurlijk vooraf wel weten wat jouw investering is. Bij ons krijg je altijd vooraf een inschatting van het aantal uren dat we samen nodig hebben om van je afgekeurde scriptie alsnog een voldoende te kunnen maken. We bekijken je scriptie, kijken naar de feedback en maken vervolgens samen een verbeterplan om je scriptie aan te passen. We hanteren vaste uurtarieven die je makkelijk online aankoopt. Zo weet je altijd van tevoren waar je aan toe bent.

Scriptie afgekeurd en direct hulp nodig? Maak dan nu een afspraak voor een gratis adviesgesprek.