Scriptie herkansen

Scriptie, plan van aanpak of onderzoeksvoorstel herkansen, wat nu?

Zit je met je handen in het haar, omdat je een negatieve beoordeling hebt gekregen voor je onderzoeksvoorstel, plan van aanpak of scriptie en je moet herkansen? Begrijpelijk, je hebt er hard voor gewerkt en als je een onvoldoende hebt gekregen of moet herkansen is dat teleurstellend. Als je moet herkansen brengt dat vaak ook stress met zich mee, want hoe zorg je ervoor dat je de volgende keer wel een voldoende krijgt?

Hoe wij jou helpen bij je herkansing

Dat je jouw scriptie moet herkansen is natuurlijk ontzettend balen. Je bent nu hier en hebt direct hulp gevonden. Wij hebben veel studenten die moesten herkansen geholpen en het grootste deel is uiteindelijk geslaagd met een ruime voldoende. Lees zelf onze reviews op Trustpilot waar we met een dikke voldoende worden beoordeeld.

Wij kunnen je helpen met:

  • Het verwerken en interpreteren van de (onduidelijke) feedback die je hebt gekregen van je begeleiders of examencommissie (scriptiecommissie);
  • Taalkundige verbeteringen;
  • Het goed op papier zetten van je methode en het uitvoeren van (nieuwe of aanvullende) data kwantitatieve (statistische) of kwalitatieve analyses;
  • Duidelijke en concrete adviezen over de noodzakelijke aanpassingen;
  • Het verbeteren van leesbaarheid, de structuur en argumentatie van je scriptie;
  • Het motiveren en inspireren zodat je weer zin hebt om aan de slag te gaan met je scriptie;
  • Het voorbereiden en oefenen van je verdediging en presentatie;
  • Of een second opinion als je idee hebt dat er vanuit je onderwijsinstelling niet goed is beoordeeld of gehandeld.

Interpreteren en verwerken van feedback

Wanneer je moet herkansen ontvang je feedback van je beoordelaar, maar hoe ga je met deze feedback aan de slag? Wij weten uit ervaring dat het heel fijn is wanneer iemand met je meekijkt en je helpt bij het verwerken en interpreteren van de feedback die je hebt ontvangen. Samen zetten wij de feedback om in een succesvolle herkansing.

Taalkundige verbeteringen

Onze correctoren kunnen je scriptie ook checken op taal en spelling. Zij voeren taalkundige verbeteringen door en zorgen ook dat je scriptie van voldoende academisch niveau is. Als je jouw scriptie hebt aangepast en de feedback hebt verwerkt adviseren we daarom om ook zeker een taalkundige check te laten uitvoeren.

Aanscherpen van onderzoeksmethode en onderzoeksresultaten

Als je jouw scriptie gaat herkansen kan het probleem zitten bij de aanleiding en probleemanalyse, hoofd- en deelvragen die niet goed aansluiten en vaak ook bij een gebrekkige onderbouwing van je onderzoeksmethode of magere onderzoeksresultaten. Onze scriptiebegeleiders helpen je daarom ook met de onderzoeksopzet, de onderzoeksmethode en de analyse van het kwalitatieve of kwantitatieve onderzoek (SPSS).

Concrete adviezen voor scriptie of onderzoeksvoorstel

Onze scriptiebegeleiders hebben ervaring in diverse vakgebieden passend bij jouw studierichting en ze kennen de eisen die jouw opleiding stelt. Naast het interpreteren van de feedback helpen wij je bij de aanpassingen die je uiteindelijk moet doorvoeren. Je krijgt duidelijke en concrete adviezen waarmee jij je scriptie kunt aanpassen en kunt herkansen.

Verbeteren leesbaarheid, structuur en argumentatie

Als je gaat herkansen dan kan het zijn dat de feedback vooral betrekking heeft op de rode draad en samenhang die ontbreken in je document. Wij kijken daarom altijd naar de leesbaarheid en structuur en in hoeverre je jouw keuzes hebt onderbouwd en beargumenteert en of je verhaal goed loopt.

Motiveren en inspireren

Een scriptiebegeleider geeft je niet alleen de juiste feedback en handvatten om je afgekeurde scriptie te verbeteren. Ook het maken van een planning hoort bij scriptiehulp. Met een goede planning weet waar je aan toe bent, waardoor je vat krijgt op de voortgang. Zo ga je gemotiveerd en gestructureerd aan de slag en vergroot je de kans op slagen. Onze scriptiebegeleiders hebben ook ervaring met het begeleiden van studenten waarbij het afstuderen niet vanzelf gaat. Heb je faalangst, uitstelgedrag of een diagnose als ADHD, ADD, dyslexie of autisme? Ook dan helpen we je verder.

Voorbereiden en oefenen van verdediging en presentatie

Een scriptieverdediging (of: eindassessment) start meestal met een presentatie, waarna vervolgens de scriptie wordt besproken. Wij kunnen je helpen met het opzetten van de presentatie en je voorbereiden op de verdediging. Met de nodige voorbereiding en oefening op mogelijke vragen ben je immers veel zelfverzekerder, overtuigender en heb je minder last van stress en spanningen.

Second opinion

Veel studenten kloppen bij ons aan omdat ze graag een onafhankelijk oordeel over (de beoordeling van) het plan van aanpak, onderzoeksrapport of de (afgekeurde) scriptie of andere studiedocumenten willen. Wil jij ook een second opinion of inhoudelijke check? Vraag dan direct een gratis adviesgesprek aan.

Altijd gratis adviesgesprek en een reële inschatting van de kosten

Wanneer je jouw scriptie moet herkansen wil je natuurlijk van te voren weten wat de kosten zijn. In de meeste gevallen zijn er slechts een paar contactmomenten met een scriptiebegeleider nodig om van een afgekeurde scriptie alsnog een voldoende te maken. Je krijgt bij ons altijd vooraf een inschatting van het aantal uren dat je nodig hebt om je scriptie op orde te brengen. Vraag direct een gratis adviesgesprek aan en hoor hoe we je kunnen helpen bij jouw herkansing.

Scriptiehulp, online of op locatie

Wij bieden scriptiebegeleiding aan online en op locatie. Je kunt zelf kiezen welke vorm voor jou het beste werkt. Het grootste deel van onze studenten dat moet herkansen kiest vaak voor online scriptiebegeleiding. Dit is vaak ideaal te combineren als je ook al een baan hebt. Je werkt online samen met je scriptiebegeleider en we lezen je document door en zetten opmerkingen in de zijlijn met concrete adviezen hoe je zaken kunt verbeteren.