Scriptie verdedigen? Direct hulp bij je presentatie

Yes, je scriptie is eindelijk af en je hebt van je begeleider te horen gekregen dat je je scriptie mag verdedigen en/of presenteren. Voor iedere student een belangrijk en ook spannend moment, want je verdediging telt mee met je eindebeoordeling en met een goede verdediging kun je een nog hoger cijfer scoren. Daarom is een goede voorbereiding op je verdediging essentieel voor succes.

Wat kan ik verwachten bij mijn verdediging?

Je scriptieverdediging begint meestal met een korte presentatie van je scriptie (ook wel afstudeerpresentatie of eindpresentatie genoemd). Bij jouw verdediging zijn meestal je eerste- en tweede beoordelaar aanwezig. In ongeveer 15-20 minuten krijg je de tijd om de examinatoren mee te nemen in je verhaal.

Vervolgens kunnen je examinatoren vragen stellen. Dit duurt ook vaak 10-15 minuten. Vaak gaan je examinatoren zowel in op de inhoud van je scriptie als op het proces. De examinatoren toetsen vooral je kennis en of je deze kunt toepassen. De vragen gaan vooral over het waarom van je keuzes en hoe je tot een keuze bent gekomen. Vaak wordt er ook stilgestaan bij reflectie op je eigen proces.

Wil je weten hoe je jezelf goed kunt voorbereiden op je mondelinge examen? Check dan ook zeker onze tips die we hiervoor hebben opgesteld. Dan ben je goed voorbereid op je mondeling examen.

Hulp bij je verdediging en presentatie

Onze scriptiebegeleiders hebben ruime ervaring met het begeleiden van afstudeerders en weten als geen ander hoe je een verdediging goed voorbereid in gaat. Daarnaast hebben ze ervaring in het geven van presentaties. Ze weten hoe je een goede presentatie opbouwt, wat erin moet zitten (de kern van je onderzoek, resultaten, conclusies en aanbevelingen) en in welke vorm je dat het beste kunt presenteren.

Waarmee kunnen wij jou helpen?

Bij Jouw Scriptiecoach helpen wij je met het verdedigen en presenteren van de resultaten uit je scriptie zodat jij goed voorbereid aan je scriptie verdediging kunt beginnen. Wanneer je begeleiding van ons krijgt lezen we voorafgaand aan de begeleidingssessie je scriptie door. We bekijken samen met jou de kern van je scriptie en verwerken deze kern samen met jou in de presentatie die je gaat gebruiken tijdens je verdediging. Uiteraard maak je deze presentatie zelf, wij kijken met je mee naar de vorm, opmaak, inhoud en indeling.

Wanneer je presentatie helemaal klaar is gaan we oefenen, dit doen we online via beeldbellen (Skype, MS Teams) of op locatie. Voor jou is dit ideaal, want we checken of de inhoud van je afstudeerpresentatie ook echt helder is voor luisteraars zonder, of met minimale voorkennis. Door je verhaal te vertellen ontstaan er ook vragen, die vragen kun je alvast noteren zodat je jezelf goed kunt voorbereiden.

Je scriptiebegeleider kijkt ook met je mee of de opbouw van je presentatie en verhaal logisch en volledig is. En we kijken naar de kritische onderdelen in je scriptie en presentatie, die misschien vragen zullen oproepen. We adviseren je om voorafgaand aan je verdediging zelf je scriptie nog een keer goed door te lezen. Markeer hierbij meteen de belangrijke punten en noteer eventuele vragen in je document.

We nemen de verdediging van je scriptie samen door en helpen je deze te verbeteren.

Hulp bij de voorbereiding van je verdediging?

Wil je hulp bij het voorbereiden van je scriptieverdediging? Vraag dan direct een gratis adviesgesprek aan. Wanneer je een gratis adviesgesprek hebt aangevraagd kijken we samen hoe we jou het beste kunnen helpen en welke begeleider het beste bij je onderwerp past. Ook krijg je direct een inschatting van het aantal uren dat wij verwachten nodig te hebben om je te helpen met het voorbereiden van je verdediging. Daarna koop je eenvoudig de uren aan via onze site, en zodra de betaling gelukt is word je meteen gekoppeld aan jouw scriptiebegeleider.