Scriptie verdedigen? Direct hulp bij je presentatie!

Yes, je mag je scriptie verdedigen! Maar wat zet je vervolgens in je presentatie? Je moet je verhaal compact houden en wel de kern overbrengen van je onderzoek. Je diploma is bijna binnen handbereik, maar je moet nog wel eerst je scriptie gaan verdedigen. Wij weten uit ervaring dat het verdedigen van een scriptie voor veel studenten erg spannend is. Uiteraard is het normaal om je zenuwachtig te maken, maar soms kun je hierdoor blokkeren of sla je volledig dicht. Terwijl dit met de juiste voorbereiding echt niet hoeft.

Wat kan ik verwachten bij mijn verdediging?

Met de juiste voorbereiding ben je veel zelfverzekerder, overtuigender en heb je minder last van nervositeit, stress en spanningen. Als je gaat verdedigen begin je meestal met met een korte presentatie, waarna vervolgens de scriptie wordt besproken. Bij jouw verdediging zijn meestal je beoordelaar en tweede lezer aanwezig en zij stellen verschillende vragen over jouw scriptie. Vaak gaan ze zowel in op de inhoud als het proces. Je beoordelaar en tweede lezer kunnen je vragen stellen over bepaalde keuzes die je hebt gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan de gekozen onderzoeksmethode, waarom heb je deze gekozen en wat zou je anders kunnen doen? Tevens worden er ook vaak vragen gesteld die aansluiten bij de kennis die je tijdens je studie hebt opgedaan.

Hulp bij de opbouw en inhoud van de presentatie

Onze scriptiebegeleiders hebben zelf ruime ervaring met het geven van presentaties. Daardoor weten we ook hoe je een goede presentatie opbouwt, wat je erin moet zetten (de kern van je onderzoek, resultaten, conclusies en aanbevelingen) en in welke vorm je dat het beste kunt presenteren. Want slides vol met lange zinnen en bullets die je letterlijk gaat oplezen werken over het algemeen minder goed. Veel mensen (en dus ook examinatoren) zij gevoelig voor de vorm en ook de inhoud die je nooit mag veranderen, maar wel op een andere manier in je presentatie mag verwerken.

Hoe bereid ik me voor op de verdediging zelf?

In een Skype sessie of een afspraak op locatie gaan we ook echt concreet oefenen met je presentatie. Voor jou is dit ideaal, want we checken of de inhoud van je slides ook echt helder is voor externe toehoorders. En juist door je verhaal te vertellen, ontstaan er ook vaak vragen. Die kun je alvast noteren! Daarnaast kijkt je scriptiebegeleider met je mee of de opbouw van je presentatie en verhaal wel logisch loopt en volledig is. En uiteraard of je je presentatie binnen de tijd af kunt ronden. Daarnaast kijkt je begeleider meteen naar de kritische onderdelen in je scriptie en presentatie die wellicht juist vragen oproepen.

Juist door te oefenen kun je je presentatie nog even goed bijschaven. En verder moet je deze echt uit je hoofd kennen! We adviseren ook altijd dat je voorafgaand aan je verdediging je scriptie zelf nog een keer goed doorleest. Markeer hierbij meteen de belangrijke punten en noteer eventuele vragen in je document.

Waarmee kunnen wij jou helpen?

Bij Jouw scriptiecoach helpen wij jou met het verdedigen en presenteren van de resultaten uit je scriptie, zodat jij goed voorbereid aan je verdediging kan beginnen. Voorafgaand aan de sessie, lezen we eerst jouw scriptie door en noteren hier zelf al belangrijke aandachtspunten bij voor je mondeling examen. We halen de kern uit je scriptie en deze gaan we samen met jou verwerken in de presentatie. Je maakt vervolgens zelf de presentatie en wij kijken met jou inhoudelijk mee qua vorm, opmaak, inhoud en indeling. Je presentatie is dan zeker op orde, daarna gaan we oefenen. Dit doen we online via Skype of op locatie. Je krijgt dan gedurende deze sessie concrete feedback en we stellen je ook vragen over je scriptie. Je gaat op deze manier goed voorbereidt op voor je mondeling examen.

Wil je hulp bij presenteren?

Onze scriptiebegeleiders hebben ruime ervaring bij het begeleiden van HBO, master en universitaire studenten bij de eindpresentatie. Daarnaast hebben onze begeleiders al veel NIMA studenten geholpen met de verdediging van het marketing- of communicatieplan. Dus ook als je NIMA Marketing B, NIMA Marketing C of NIMA Communicatie studeert, ga je goed voorbereidt op voor je examen. Vraag direct een gratis adviesgesprek aan als je ook goed voorbereidt op examen gaat!

Hulp bij de voorbereiding van je verdediging?

Wil je hulp bij je onderzoeksvoorstel, plan van aanpak, scriptie of herkansing? Vraag dan direct een gratis adviesgesprek aan. Je ontvangt altijd snel een reactie, vaak al binnen een paar uur. In het intakegesprek bekijken we hoe we jou het beste kunnen helpen en welke begeleider het beste bij jouw onderwerp past. Ook krijg je direct een inschatting van het aantal uren dat wij verwachten nodig te hebben om je naar de eindstreep te begeleiden. Vervolgens kun je eenvoudig de uren via iDEAL aankopen en als de betaling gelukt is wordt je meteen gekoppeld met jouw scriptiebegeleider. Deze neemt dan snel contact met je op (vaak al dezelfde dag) zodat je vandaaruit verder kunt werken.

Vul je gegevens in:

Bij het invullen van dit formulier willen we je wijzen op onze privacyverklaring waarin staat beschreven hoe we jouw persoonsgegevens verwerken.