Scriptie verdedigen? Direct hulp bij je presentatie!

Yes, je mag je scriptie verdedigen! Maar wat zet je vervolgens in je presentatie? Je moet je verhaal compact houden maar je wilt uiteraard wel de kern van je onderzoek goed overbrengen. Je diploma is bijna binnen handbereik, maar je zult je scriptie nog moeten verdedigen. Wij weten uit ervaring dat het verdedigen van een scriptie voor veel studenten erg spannend is.

Wat kan ik verwachten bij mijn verdediging?

Je verdediging begint meestal met een korte presentatie van je scriptie door jou. Vervolgens wordt deze presentatie besproken en wordt er dieper ingegaan op je scriptie. Bij jouw verdediging zijn meestal je eerste- en tweede beoordelaar aanwezig die jou verschillende vragen over je scriptie stellen. Vaak gaan ze zowel in op de inhoud als op het proces. Je eerste- en tweede beoordelaar kunnen je vragen stellen over bepaalde keuzes die je hebt gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan de gekozen onderzoeksmethode, waarom heb je deze gekozen en wat zou je anders kunnen doen? Tevens worden er ook vaak vragen gesteld die aansluiten bij de kennis die je tijdens je studie hebt opgedaan.

Hulp bij je verdediging en presentatie

Onze scriptiebegeleiders hebben ruime ervaring met het begeleiden van afstudeerders en weten als geen ander hoe je een verdediging goed voorbereid in gaat. Daarnaast hebben ze ervaring in het geven van presentaties. Ze weten hoe je een goede presentatie opbouwt, wat erin moet zitten (de kern van je onderzoek, resultaten, conclusies en aanbevelingen) en in welke vorm je dat het beste kunt presenteren. Want slides vol met lange zinnen en bullets die je letterlijk gaat oplezen werken over het algemeen minder goed.

Waarmee kunnen wij jou helpen?

Bij Jouw scriptiecoach helpen wij jou met het verdedigen en presenteren van de resultaten uit je scriptie zodat jij goed voorbereid aan je verdediging kunt beginnen. Wanneer je begeleiding bij ons afneemt zorgen we er voor dat we voorafgaand aan de begeleidingssessie je scriptie hebben doorgelezen. We bekijken samen met jou de kern van je scriptie en verwerken deze kern samen met jou in de presentatie die je gaat gebruiken tijdens je verdediging. Uiteraard maak je deze presentatie zelf, wij kijken met je mee naar de vorm, opmaak, inhoud en indeling.

Wanneer je presentatie helemaal klaar is gaan we oefenen, dit doen we online via Skype of op locatie. Voor jou is dit ideaal, want we checken of de inhoud van je slides ook echt helder is voor luisteraars zonder of met minimale voorkennis. Door je verhaal te vertellen ontstaan er ook vragen, die vragen kun je alvast noteren zodat je jezelf goed voor kunt bereiden!

Daarnaast kijkt je scriptiebegeleider met je mee of de opbouw van je presentatie en verhaal wel logisch en volledig is. Daarnaast kijkt je begeleider meteen naar de kritische onderdelen in je scriptie en presentatie die misschien vragen zullen oproepen. Daarnaast adviseren we je om voorafgaand aan je verdediging je scriptie zelf nog een keer goed door te lezen. Markeer hierbij meteen de belangrijke punten en noteer eventuele vragen in je document.

Hulp bij de voorbereiding van je verdediging?

Ga je binnenkort verdedigen en wil je goed beslagen ten eis komen en hierbij de hulp inschakelen van een ervaren scriptiebegeleider? Vraag dan direct een gratis adviesgesprek aan. Vervolgens kijken we in het intakegesprek hoe we jou het beste kunnen helpen en welke begeleider het beste bij jouw onderwerp past. Ook krijg je direct een inschatting van het aantal uren dat wij verwachten nodig te hebben om je naar de eindstreep te begeleiden.