Scriptie laten nakijken door specialisten

Je hebt een scriptie of onderzoeksvoorstel geschreven en bent klaar om hem in te leveren. Twijfel je of het wel echt goed genoeg is om te slagen? Wil je meer zekerheid, puntjes op de i en zo jouw slagingskans vergroten? Laat dan je scriptie nakijken door een ervaren scriptiebegeleider van Jouw Scriptiecoach die goed op de hoogte is van de eisen van je opleiding en je direct praktische en concrete aanwijzingen kan geven om je document aan te kunnen scherpen. Ook je scriptie laten nakijken op taal- en spelling is mogelijk bij Jouw Scriptiecoach.

Scriptie laten nakijken? Kies voor een inhoudelijke check

Je scriptie laten nakijken geeft rust bij het schrijven van je scriptie.

Heb je specifieke punten waar je nog even kritisch naar wilt laten kijken of wil je jouw scriptie op alle kritieke punten laten nakijken, beide kan. Misschien vind je het fijn wanneer iemand je document nog even doorleest en je voorziet van inhoudelijke feedback voordat je definitief overgaat tot inleveren. Of je bent op zoek naar iemand die voor de laatste keer met je meekijkt en de rode draad aanbrengt in het document.

Wij checken jouw scriptie dan op de volgende punten:

 • Rode draad: heb je een goed en logisch lopend verhaal geschreven?
 • Volledigheid: staan alle benodigde onderdelen erin?
 • Structuur: heb je jouw scriptie logisch ingedeeld qua koppen en subkoppen?
 • Inhoudelijk: klopt je inleiding, heb je het onderwerp juist afgebakend, is er een link met de theorie, sluiten hoofd- en deelvragen aan, klopt je onderzoeksmethode en heb je de validiteit en betrouwbaarheid goed onderbouwd?
 • Bronvermeldingen: kloppen je bronvermeldingen conform de door jouw opleiding gehanteerde referentiestijl?

Je krijgt vervolgens praktische adviezen en tips van de scriptiebegeleiders van Jouw Scriptiecoach waarmee je jouw document verder verbetert. Zo kun jij je scriptie of onderzoeksvoorstel met succes inleveren. Bestaat je scriptie uit veel pagina’s? Houd er dan rekening mee dat de inhoudelijke controle een aantal dagen in beslag kan nemen.

Hoe werkt het inhoudelijk laten nakijken van je scriptie?

We leggen je graag even uit hoe het nakijken van jouw onderzoeksvoorstel, plan van aanpak of scriptie werkt. Hierbij volgen wij de volgende 5 stappen:

 1. Jij vraagt een offerte aan via onderstaand formulier bij Jouw Scriptiecoach.
 2. Wij nemen snel contact met je op en bespreken wat jouw hulpvraag precies is en welke scriptiebegeleider vanuit zijn of haar expertise het beste bij jouw onderwerp past. We adviseren meteen ook welke soort begeleiding het beste past bij jouw hulpvraag.
 3. In onze webshop koop je de benodigde tijd in uren aan. Dit kun je direct online afrekenen. Het aantal uren dat je aankoopt is gebaseerd op hoeveel tijd wij verwachten nodig te hebben voor het nakijken van jouw scriptie.
 4. Nadat je jouw uren hebt aangekocht koppelen we jou meteen aan de scriptiebegeleider die het beste past bij jouw onderwerp.
 5. Je stuurt jouw begeleider direct jouw documenten toe (beoordelingseisen, scriptie, onderzoeksvoorstel, plan van aanpak etc.). De toegewezen scriptiebegeleider neemt dan contact met je op en begint vervolgens met het nakijken van jouw document.

Wij plaatsen concrete opmerkingen en aanwijzingen in de zijlijn van het document, zo blijft jouw tekst intact en kun je zelf de aanpassingen doorvoeren.

Scriptie controleren op taal, spelling en lay-out, voor maar 0,01 per woord

Je scriptie is klaar, maar je bent niet zo zeker van je eigen taalvaardigheid of wilt gewoon zeker weten dat er geen vervelende spellingsfouten in staan? Laat je scriptie nakijken op taal en spelling zodat je geen zorgen meer hoeft te hebben over jouw Nederlands in je scriptie. Wij kijken jouw scriptie na op taal, spelling, kromme zin en of je jouw bronvermeldingen op de juiste manier hebt aangebracht.

Laat je jouw scriptie nakijken op taal en spelling, dan krijg je van ons altijd 2 versies retour. In de eerste versie zie je wat er is gewijzigd en kies je zelf welke wijzigingen je wilt accepteren. In de tweede ‘schone’ versie zijn alle wijzigingen al doorgevoerd. Daarnaast ontvang je ook een document met algemene feedback. Wij kijken zowel Nederlandstalige als Engelstalige scripties na.

Laat je scriptie nakijken op taal en spelling nadat je het geschreven hebt.

Hoe werkt het checken van je scriptie op taal en spelling?

Het laten nakijken van je onderzoeksvoorstel, scriptie, thesis of paper op taal en spelling werkt bij Jouw Scriptiecoach als volgt:

 1. Je vraagt onderaan deze pagina direct jouw vrijblijvende offerte aan, hierbij kun je ook meteen de documenten uploaden die je wilt laten nakijken.
 2. Wij nemen snel contact met je op en bespreken wat jouw hulpvraag precies is en op welke specifieke punten we moeten letten.
 3. Op basis van het aantal woorden maken wij snel een inschatting van de kosten voor het nakijken van jouw scriptie. Je ontvangt via e-mail een prijsopgave en je weet meteen wanneer je het document nagekeken tegemoet kunt zien.
 4. Als je akkoord gaat met ons voorstel kun je direct jouw bestelling afrekenen. Hierna gaan onze scriptiebegeleiders en taalspecialist Marike of Josefine aan de slag met jouw documenten.
 5. Binnen een week krijg je de twee versies van het nagekeken document terug met het feedbackdocument.

Waarom zou je jouw scriptie laten controleren door Jouw Scriptiecoach?

Waarom kies je voor Jouw Scriptiecoach wanneer je jouw scriptie wilt laten nakijken? Onze scriptiebegeleiders hebben allemaal hun eigen specialisme en een ruime werkervaring in hun vakgebied. Zo kunnen we studenten en promovendi van vrijwel elke opleiding helpen. Wil je weten of we je ook bij jouw opleiding kunnen helpen? Check dan ons overzicht met afstudeerrichtingen waar we je bij kunnen begeleiden.

Onze scriptiebegeleiders kijken naar jouw scriptie als totaalplaatje. Ze kijken bijvoorbeeld naar hoe je de hoofdstukken en paragrafen hebt ingedeeld, maar ook naar je het verhaal dat je vertelt: is dit helder en komen er niet te veel herhalingen in voor? Zijn de titels van je hoofdstukken logisch? Daarbij kunnen onze scriptiebegeleiders ook kijken of je scriptie aansluit bij de eisen van je opleiding. Al deze punten kunnen er samen voor zorgen dat je kans op slagen vergroot wordt.

Onze scriptiebegeleiders hebben daarnaast kennis van meerdere referentiestijlen, in Nederland is de populairste referentiestijl de APA-stijl, maar we kunnen je ook helpen bij Harvard, Vancouver of MLA. Geef dit even aan als je jouw document instuurt of een gratis adviesgesprek inplant. Onze scriptiebegeleiders met een juridische achtergrond zijn op de hoogte van de daar geldende referentiestijl, de Leidraad voor juridische auteurs.

Wat kost het nakijken van je scriptie?

Je wilt natuurlijk weten wat het jou gaat kosten om jouw inhoudelijk scriptie te laten nakijken. Bij Jouw Scriptiecoach hanteren we voor een inhoudelijke controle van je document onze reguliere tarieven. Onze voordelige tarieven vind je op deze pagina. Je kunt via onderstaand formulier direct een offerte aanvragen en je document naar ons toesturen. Wij bekijken dan je document en geven een indicatie van de kosten. Vervolgens bellen we je even om de kosten te bespreken en ons voorstel hoe we de inhoudelijke check gaan aanpakken. Je weet dus altijd van tevoren waar je aan toe bent.

Voor het nakijken van je scriptie op taal en spelling rekenen wij het vaste voordelige tarief van €0,01 per woord. Gemiddeld is een scriptie tussen de 7.000 en 20.000 woorden lang; je opleiding geeft je meestal aan hoeveel woorden je scriptie maximaal mag bevatten. Dit is vaak exclusief bijlagen. Je krijgt van ons altijd vooraf een vaste prijs voor het nakijken van jouw document. Onze tarieven voor het nakijken zijn trouwens vrijgesteld van btw.

Je scriptie laten nakijken?

Of je nu op zoek bent naar een inhoudelijke check op je onderzoeksvoorstel, scriptie, plan van aanpak, thesis of paper of juist een controle op taal en spelling, in beide gevallen ben je bij Jouw Scriptiecoach aan het juiste adres. Via onderstaand formulier kun je direct een offerte aanvragen en je bestanden uploaden. We nemen sowieso even contact met je op om de aanvraag met je door te nemen. Liever een gratis adviesgesprek inplannen om eerst te horen hoe de mogelijkheden eruit zien bij Jouw Scriptiecoach? Dat kan ook, een gratis adviesgesprek plan je in via deze link.

Vraag een offerte aan

Aanvraag offerte nakijkservice

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
MM slash DD slash JJJJ
Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, odt, rtf, Max. bestandsgrootte: 128 MB.
Hier kun je het document uploaden dat je nagekeken wilt hebben, wij zijn bekend met de beoordelingseisen van jouw opleiding.