Scriptie laten nakijken door specialisten

Je hebt een scriptie of onderzoeksvoorstel geschreven en bent klaar om hem in te leveren. Twijfel je of het wel echt goed genoeg is om te slagen? Wil je meer zekerheid, puntjes op de i en zo jouw slagingskans vergroten? De scriptiebegeleiders Jouw Scriptiecoach staan klaar om jouw scriptie na te kijken, waarmee jij de kans op afkeuren van jouw scriptie verkleint.

Volledig nakijken, of op punten die jij aangeeft

Heb je specifieke punten waar je nog even kritisch naar wilt laten kijken of wil je jouw scriptie op alle kritieke punten laten nakijken, beide kan. Misschien vind je het fijn wanneer iemand je document nog even doorleest en je voorziet van inhoudelijke feedback voordat je definitief overgaat tot inleveren. Of je bent op zoek naar iemand die voor de laatste keer met je meekijkt en de rode draad aanbrengt in het document.

Jouw scriptiecoach kan jouw scriptie checken op de volgende punten:

 • Klopt je inleiding, heb je je onderwerp juist afgebakend, is er een link met de theorie, sluiten hoofd- en deelvragen aan, klopt je onderzoeksmethode en heb je de validiteit en betrouwbaarheid goed onderbouwd?
 • Rode draad, heb je een goed en logisch lopend verhaal geschreven?
 • Volledigheid, staan alle onderdelen erin?
 • Structuur, heb je je scriptie ook logisch ingedeeld qua koppen en subkoppen?
 • Kloppen je bronvermeldingen conform de richtlijnen van je opleiding (meestal APA)?
 • Optioneel kunnen we je scriptie ook taalkundig checken op taal- en spellingsfouten.

Je krijgt praktische adviezen en tips van de scriptiebegeleiders van Jouw scriptiecoach waarmee je jouw document verder verbetert. Zo kun jij je scriptie of onderzoeksvoorstel met succes inleveren. Bestaat je scriptie uit veel pagina’s? Houd er dan rekening mee dat de inhoudelijke controle een aantal dagen in beslag kan nemen.

Waarom zou je jouw scriptie laten nakijken?

Onze scriptiebegeleiders kijken naar jouw scriptie als totaalplaatje. Ze kijken bijvoorbeeld naar hoe je de hoofdstukken en paragrafen hebt ingedeeld, maar ook naar je het verhaal dat je vertelt: is dit helder en komen er niet te veel herhalingen in voor? Zijn de titels van je hoofdstukken logisch? Daarbij kunnen onze scriptiebegeleiders ook kijken of je scriptie aansluit bij de eisen van je opleiding. Al deze punten kunnen er samen voor zorgen dat je kans op slagen vergroot wordt.

Waarom laten nakijken door Jouw Scriptiecoach?

Waarom kies je voor Jouw Scriptiecoach wanneer je jouw scriptie wilt laten nakijken? Onze scriptiebegeleiders hebben allemaal hun eigen specialisme en een ruime werkervaring in hun vakgebied. Zo kunnen we studenten en promovendi van vrijwel elke opleiding helpen:

 • Commerciële studies: bedrijfskunde, commerciële economie of communicatie
 • Sociaal domein: fysiotherapie, verpleegkunde of psychologie
 • Onderwijs: lerarenopleiding of opleiding onderwijskunde

Studeer je aan een opleiding in een andere sector of volg je een studie naast je baan? Neem dan zeker ook contact met ons op. Je vindt bij ons ook scriptiebegeleiders die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van studenten die een ontwerpscriptie schrijven. En we bieden ook begeleiding bij onderzoek voor de opleiding NIMA Communicatie, NIMA Marketing-B of NIMA Marketing-C.

Hoe werkt het?

We leggen je graag even uit hoe het nakijken van jouw onderzoeksvoorstel, plan van aanpak of scriptie werkt. Hierbij volgen wij de volgende 5 stappen:

 1. Jij vraagt een gratis adviesgesprek aan bij Jouw scriptiecoach.
 2. Wij nemen snel contact met je op en bespreken wat jouw hulpvraag precies is en welke scriptiebegeleider vanuit zijn of haar expertise het beste bij jouw onderwerp past. We adviseren meteen ook welke soort begeleiding het beste past bij jouw hulpvraag.
 3. In onze webshop koop je de benodigde tijd in uren aan. Dit kun je direct online afrekenen. Het aantal uren dat je aankoopt is gebaseerd op hoeveel tijd wij verwachten nodig te hebben voor het nakijken van jouw scriptie.
 4. Nadat je jouw uren hebt aangekocht koppelen we jou meteen aan de scriptiebegeleider die het beste past bij jouw onderwerp.
 5. Je stuurt jouw begeleider direct jouw documenten toe (beoordelingseisen, scriptie, onderzoeksvoorstel, plan van aanpak etc.). De toegewezen scriptiebegeleider neemt dan contact met je op en begint vervolgens met het nakijken van jouw document.

Je krijgt feedback op jouw scriptie via opmerkingen in de zijlijn van het document, zo blijft jouw tekst intact en kun je zelf de aanpassingen doorvoeren.

Wat kost het?

Je wilt natuurlijk weten wat het jou gaat kosten om jouw scriptie te laten nakijken. Er is geen vast tarief, wel een gratis adviesgesprek waarna je exact weet wat je mag verwachten en wat jou dat kost. Je weet dus altijd van tevoren waar je aan toe bent. Onze voordelige tarieven vind je op deze pagina.

Je scriptie taalkundig laten controleren?

Onze scriptiecoaches kijken jouw scriptie na zodat jij met vertrouwen jouw scriptie inlevert. Wil je jouw scriptie taalkundig laten nakijken, dan staan wij ook voor jou klaar. Wij kijken je scriptie dan na op taal, structuur, rode draad, APA of lay-out. Dat doen we voor zowel Nederlandstalige als Engelstalig scripties. Ga hiervoor naar de pagina over de taalkundige controle.

Vraag een offerte aan

Aanvraag offerte nakijkservice

 • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
 • Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, odt, rtf.
  Hier kun je het document uploaden dat je nagekeken wilt hebben, wij zijn bekend met de beoordelingseisen van jouw opleiding.