Laat jouw scriptie nakijken door een echte specialist

Voor hbo- en wo-studenten voor alle studies in Nederland en Vlaanderen

Sta je op het punt je scriptie of onderzoeksvoorstel in te leveren?  En twijfel je of het wel echt goed genoeg is om te slagen? Wil je extra zekerheid dat hetgeen je in gaat leveren ook voldoende is? Of wil je hulp en advies bij de puntjes op de i om zo jouw slagingskans vergroten? Laat dan je scriptie nakijken door een ervaren scriptiebegeleider van Jouw Scriptiecoach die goed op de hoogte is van de eisen van je opleiding en je direct praktische en concrete aanwijzingen kan geven om je document aan te kunnen scherpen. Je kunt je scriptie laten nakijken op inhoud, structuur en academisch taalgebruik.

Ik wil mijn scriptie laten nakijken op inhoud, structuur en rode draad

Je scriptie laten nakijken geeft rust bij het schrijven van je scriptie.

Heb je specifieke punten waar je nog even kritisch naar wilt laten kijken of wil je jouw scriptie op alle kritieke punten laten nakijken, beide kan. Misschien vind je het fijn wanneer iemand je document nog even doorleest en je voorziet van inhoudelijke feedback voordat je definitief overgaat tot inleveren. Of je bent op zoek naar iemand die voor de laatste keer met je meekijkt en de rode draad aanbrengt in het document.

Wij checken jouw scriptie dan op de volgende punten:

 • Rode draad: heb je een goed en logisch lopend verhaal geschreven?
 • Volledigheid: staan alle benodigde onderdelen erin?
 • Structuur: klopt de structuur van je scriptie? Zo checken wij o.a. of de hoofdstukindeling klopt en of de pagina’s volgens de richtlijnen van je opleiding zijn ingedeeld en opgemaakt.
 • Inhoudelijk: hierbij kijken we of je document ook inhoudelijk klopt. Zo kijken we o.a. naar je inleiding en probleemanalyse, heb je het onderwerp juist afgebakend, is er een link met de theorie, sluiten hoofd- en deelvragen aan, klopt je onderzoeksmethode en heb je de validiteit en betrouwbaarheid goed onderbouwd? Kloppen je berederingen en conclusies en advies? Heb je alle fasen van het ontwerpgericht onderzoek goed toegepast?
 • Bronvermeldingen: kloppen je bronvermeldingen conform de door jouw opleiding gehanteerde referentiestijl? Let op: wij checken alleen bronvermeldingen in APA of de juridische leidraad.

Je krijgt vervolgens in je document praktische aanwijzingen en adviezen waarmee je jouw document verder verbetert. Wij plaatsen concrete opmerkingen en aanwijzingen in de zijlijn van het document, zo blijft jouw tekst intact en kun je zelf de aanpassingen doorvoeren. Bestaat je document uit veel pagina’s? Houd er dan rekening mee dat de inhoudelijke controle een aantal dagen in beslag kan nemen.

Ik wil mijn scriptie laten nakijken op taal

Je interne begeleider vanuit de opleiding kijkt vaak mee in de inhoud en het proces en niet persé of je document ook taalkundig goed in elkaar steekt. Helaas kan een scriptie ook afgekeurd worden als het taalgebruik onder de maat is en je document te veel spel- en grammaticale fouten bevat. Wil je zeker weten dat er geen kromme zinnen of vervelende spellingsfouten in je document staan? Laat je scriptie nakijken dan nakijken door ons op taal. Wij corrigeren taal- en spelfouten en kijken ook naar je taal- en woordgebruik. We sturen ook bij een controle op taal je document met correcties en opmerkingen in de zijlijn retour. Wij vinden het belangrijk dat je zelf de controle hebt over je scriptie en ook bewust zelf kiest welke correcties je doorvoert.

Laat je scriptie nakijken op taal en spelling nadat je het geschreven hebt.

Zo werkt de scriptie nakijkservice van Jouw Scriptiecoach

Het kan fijn zijn om juist iemand met een frisse blik naar je scriptie of onderzoeksvoorstel te laten kijken. Iemand die wel op de hoogte is van de eisen die je opleiding stelt en die zowel in de inhoud als structuur mee kan kijken. Onze scriptiebegeleiders geven je concrete feedback. Dit doen zij door middel van het plaatsen van opmerkingen in jouw document. Vervolgens kun jij deze veranderingen en suggesties eenvoudig zelf doorvoeren. Wij kijken zowel Nederlandstalige als Engelstalige scripties na.

Je kunt direct een gratis adviesgesprek aanvragen als jij interesse hebt in het laten nakijken van jouw scriptie of in scriptiebegeleiding. Wil je liever direct een offerte? Upload dan je documenten hieronder. Een adviesgesprek of offerteaanvraag is altijd vrijblijvend. Met je documenten die je upload gaan we ook vertrouwelijk om.

Waarom zou je jouw scriptie laten controleren door Jouw Scriptiecoach?

 • Je krijgt feedback van één van onze scriptiebegeleiders die kennis heeft van de eisen van je opleiding en met frisse blik naar je document kijkt.
 • Onze scriptiebegeleiders hebben allemaal hun eigen specialisme en een ruime werkervaring in hun vakgebied. Ze kunnen daardoor ook echt inhoudelijk met je meekijken.
 • Wij kijken naar jouw scriptie als totaalplaatje. We kijken bijvoorbeeld naar hoe je de hoofdstukken en paragrafen hebt ingedeeld, maar ook naar je het verhaal dat je vertelt: is dit helder en komen er niet te veel herhalingen in voor? Zijn de titels van je hoofdstukken logisch? Daarbij kunnen onze scriptiebegeleiders ook kijken of je scriptie aansluit bij de eisen van je opleiding. Al deze punten kunnen er samen voor zorgen dat je kans op slagen vergroot wordt.
 • Onze correcties, suggesties en adviezen zijn altijd praktisch. Met duidelijke opmerkingen in de zijlijn kun jij eenvoudig zelf de correcties doorvoeren.
 • Je blijft bij ons altijd zelf verantwoordelijk voor de inhoud van je document. Juist daarom kiezen we ervoor om met opmerkingen in de zijlijn te werken.
 • Onze scriptiebegeleiders kunnen ook een controle doen op bronnen. Wij hebben ervaring met de APA referentiestijl en onze scriptiebegeleiders met een juridische achtergrond zijn op de hoogte van de daar geldende referentiestijl, de Leidraad voor juridische auteurs.

Wat kost het nakijken van je scriptie?

Je wilt natuurlijk weten wat het jou gaat kosten om jouw inhoudelijk scriptie te laten nakijken. Bij Jouw Scriptiecoach hanteren we voor een inhoudelijke controle van je document onze reguliere tarieven. Je kunt hieronder direct een offerte aanvragen en je document uploaden. Wij bekijken dan je document en geven je afhankelijk van je wensen een indicatie van de kosten. Je weet dus altijd van tevoren waar je aan toe bent.  Onze tarieven voor het nakijken zijn trouwens vrijgesteld van btw.

Hoe lang duurt het nakijken van een scriptie?

Hoe lang het duurt om een scriptie na te kijken varieert, en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de lengte van de scriptie (het aantal woorden), de complexiteit van het onderwerp en de specifieke eisen die de opleidingsinstantie stelt aan de scriptie.

Houd rekening met een doorlooptijd van zeker 1 à 2 dagen nadat je de benodigde uren hebt aangekocht. Hoeveel uur we exact nodig hebben kunnen we inschatten nadat we je document hebben ontvangen. Je ontvangt dan van ons een offerte waarbij we direct een terugkoppeling geven op de doorlooptijd. Het is dus belangrijk om bij een check vooruit te plannen en voldoende tijd te nemen voor het nalezen door onze correctoren. Dan heb je ook voldoende tijd om de wijzigingen (die je van ons in het document retour ontvangt) te verwerken.

Je scriptie laten nakijken?

Of je nu op zoek bent naar een inhoudelijke check op je onderzoeksvoorstel, scriptie, plan van aanpak, thesis of paper of juist een controle op taal en spelling, in alle gevallen ben je bij Jouw Scriptiecoach aan het juiste adres. Via onderstaand formulier kun je direct een offerte aanvragen en je bestanden uploaden. We nemen sowieso even contact met je op om de aanvraag met je door te nemen. Wil je liever eerst weten hoe we je kunnen helpen? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan om de mogelijkheden te bespreken.

Vraag een offerte aan

Aanvraag offerte nakijkservice

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
MM slash DD slash JJJJ
Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, odt, rtf, Max. bestandsgrootte: 2 MB.
Hier kun je het document uploaden dat je nagekeken wilt hebben, wij zijn bekend met de beoordelingseisen van jouw opleiding.