Scriptiebegeleiding voor universitaire studenten bij de bachelor of masterscriptie

Studeer je aan de universiteit en ben je op zoek naar hulp bij het schrijven van je bachelor- of masterscriptie? Onze scriptiebegeleiders hebben zelf ook een academische scriptie geschreven en ze weten als geen ander hoe ze je weer op weg kunnen helpen. Met onze scriptiebegeleiding kun je daarom snel meters maken.

Ga je een bachelor- of masterscriptie schrijven? Wij bieden een passende scriptiebegeleider voor iedere bachelor- of masterstudent en richting. Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Vraag dan direct jouw gratis adviesgesprek aan!

Waarom scriptiebegeleiding voor je bachelor of masterscriptie?

Afstuderen en een bachelor of masterscriptie schrijven aan de universiteit betekent dat je wetenschappelijk onderzoek doet. Je leert complexe zaken te analyseren, te beargumenteren en te rapporteren. De nadruk ligt vooral op het analytisch en kritisch leren kijken. Je ontwerpt wat er nog niet is en je genereert nieuwe kennis.

Wanneer je een bachelor of masterscriptie schrijft moet je eerst de ‘gap’ onderbouwen om vervolgens tot de juiste onderzoeksrichting te komen. Dit betekent dat je ten eerste een goede synthese van je bronnen moet laten zien waarbij je ook de bronnen correct noemt in je document. Je methodologie moet kloppen en aansluiten bij je theoretische onderbouwing. Academisch schrijven is belangrijk en wat je schrijft moet concreet zijn i.p.v. te wollig of abstract. Tot slot zijn taal, spelling en vormfouten funest, ook als je jouw thesis of paper in het Engels schrijft. Je bent dus vooral theoretisch bezig.

Bij het schrijven van je bachelor of masterscriptie krijg je veel vrijheid, de universiteit verwacht dat je zelfstandig kunt werken en ook zelfstandig je wetenschappelijk onderzoek uitvoert. Wanneer je dan vastloopt of extra ondersteuning wilt kan een scriptiebegeleider uitkomst bieden. Wij helpen je in het gehele proces van A tot Z. Ook als je gaat herkansen of juist goed voorbereid wilt zijn op je verdediging. Veel literatuur is alleen beschikbaar in het Engels. Dus als Engels niet je sterkste kant is kan het ook goed zijn een scriptiebegeleider in te schakelen.

Waar helpt Jouw Scriptiecoach bij?

Van ons krijg je tips en ondersteuning op het vlak van academisch schrijven. Hierbij kijken we ook altijd naar de structuur en opbouw van je document en in hoeverre je verhaal goed loopt. Ook kunnen we je ondersteunen bij de kwalitatieve en kwantitatieve resultaten (SPSS en Stata). Verder kunnen wij ook inhoudelijk met je meekijken en krijg je een professional uit het werkveld met expertise die aansluit bij jouw afstudeerrichting. Onze hulp en feedback is verder vooral pragmatisch en concreet. We kijken echt naar wat jij nodig hebt om meters te maken. En wil je een check op taal, bronnen en structuur? Ook dan kunnen we je goed helpen, onze correctoren checken je bachelor- of masterscriptie, zowel in het Nederlands als in het Engels.

Door middel van een gratis en vrijblijvend adviesgesprek kijken we samen naar jouw specifieke hulpvraag.

Snel scriptiebegeleiding en altijd op maat

Onze scriptiebegeleiding bij een bachelor of masterscriptie is altijd maatwerk. Ten eerste omdat iedere opleidingsinstantie vaak weer andere regels hanteert. Bij de ene opleiding moet je echt de ‘gap’ vinden in de literatuur. Bij de andere opleiding moet je die gap vervolgens ook verder onderzoeken met behulp van kwalitatief en kwantitatief onderzoek en speelt statistiek ook een belangrijke rol. En bij sommige bachelor- en masteropleidingen aan de universiteit moet je juist ontwerpen, hierbij onderzoek je een probleem vanuit verschillende scenario’s en kom je vervolgens met een mogelijke oplossingsrichting. Welke kant je ook op moet gaan met je scriptie, wij stellen met jou een plan op zodat je kunt afstuderen op de door jou gewenste deadline. Het afbakenen van wat je wilt onderzoeken is vaak de eerste stap.

Scriptiebegeleiding online of op locatie

Wij bieden scriptiehulp aan een bachelor of masterstudenten van iedere universiteit en opleiding. Daarnaast kun je bij ons kiezen voor online scriptiehulp (telefonisch, overleg via Skype, Google Meet, Zoom of MS Teams, opmerkingen in het document, online samenwerken in het document) of scriptiehulp op locatie. We begeleiden door heel Nederland en ook in België hebben we scriptiebegeleiders beschikbaar om jou te helpen bij jou thesis- of masterproef. Het maakt daarbij niet uit of je een voltijd, deeltijd of duale opleiding volgt of je studie combineert met je werk. Onze scriptiehulp is altijd flexibel. Daarom hanteren wij onder andere flexibele openingstijden en kun je ook bij ons terecht als je scriptiehulp wilt ’s avonds of in het weekend. Hierover maak je zelf afspraken met je scriptiebegeleider.

Scriptiehulp bij faalangst, uitstelgedrag of een diagnose

Misschien herken je het wel, je hebt jezelf voorgenomen om vandaag flink meters te maken met je bachelor of masterscriptie (of paper). Vervolgens is de dag voorbij gevlogen en heb je nauwelijks iets op papier kunnen zetten. Voor ons is dit een heel herkenbaar probleem. We gaan daarom samen kijken wat je ervan weerhoudt om meters te maken en wat je nodig hebt om in beweging te komen. Dus heb je  faalangst, vertoon je juist uitstelgedrag, studieontwijkend gedrag of neiging tot soggen? Of vindt je het lastig om structuur aan te brengen omdat je de neiging hebt tot wollig schrijven? Dan kan het inschakelen van een scriptiebegeleider een aanwinst zijn voor je afstudeerproces. Ook hebben we veel ervaring bij het begeleiden met studenten met een diagnose (o.a. ADHD, ADD, dyslexie of autisme) die bij het schrijven van een scriptie veel meer ondersteuning nodig hebben dan je regulier krijgt via je opleiding. Loop je hier tegenaan? Wij zijn gespecialiseerd in studieproblemen en functiebeperkingen. Je leest hierover meer op de volgende pagina.

Direct hulp van een scriptiebegeleider in jouw expertise?

Jouw Scriptiecoach heeft een team met ervaren scriptiecoaches die je helpen bij het afstuderen en het schrijven van je bachelor of masterscriptie (paper of thesis). Behalve dat wij op academisch niveau met je kunnen sparren, brengen wij ook veel inhoudelijke kennis mee door onze relevante werkervaring. Wij weten uit ervaring waar een bachelor of masterscriptie bij de universiteit aan moet voldoen. Daarom zorgen wij er samen met jou ook voor dat jouw wetenschappelijke onderbouwing in orde is en dat je geen moeilijk leesbaar document inlevert.

Wil je direct hulp bij je paper, thesis of scriptie? Vraag dan direct een gratis adviesgesprek aan en hoor hoe we jou kunnen helpen!