Scriptiebegeleiding

Loop jij vast bij het schrijven van je scriptie, onderzoeksvoorstel of plan van aanpak? Ervaar je stress of paniek, raak je ongemotiveerd of blokkeer je? Je bent echt niet de enige en daarom is er scriptiebegeleiding. Met scriptiebegeleiding van Jouw Scriptiecoach krijg je hulp om jouw scriptie tijdig en goed af te ronden en vergroot je jouw kans om te slagen. Zo voorkom je hoge kosten omdat je te lang over je opleiding doet. Studeren is immers al duur genoeg.

Hoe wij jou helpen

Jouw scriptiecoach helpt studenten die extra ondersteuning nodig hebben bij het schrijven van het onderzoeksvoorstel, plan van aanpak of de scriptie. Je kunt immers tegen verschillende vragen aanlopen, vragen zoals:

 • Welk onderwerp moet ik kiezen?
 • Hoe kom ik tot een probleemstelling?
 • Hoe formuleer ik een goede hoofdvraag?

Onze scriptiebegeleiders helpen je vanuit hun vakgebied met al deze vraagstukken. Daarnaast bieden wij begeleiding bij statistiek en het analyseren van de resultaten die voortkomen uit je kwantitatieve data in STATA en SPSS. Is je scriptie afgekeurd en moet je herkansen of wil je jouw scriptie of onderzoeksvoorstel graag op inhoud en structuur laten nakijken? Ook daarvoor schakel je de hulp Jouw Scriptiecoach in. Wij helpen je ook als je jouw scriptie wilt laten controleren op taal en spelling.

Bij voorbereiding op je mondeling examen

Yes, je mag je scriptie verdedigen. Maar:

 • Wat zet je in je presentatie?
 • Hoe maak je een goede PowerPointpresentatie?
 • Hoe houd je je verhaal compact houden en breng je wel de kern van je onderzoek over?

Goede voorbereiding is het halve werk. Wij helpen je daarom ook bij je verdediging, van presentatie tot voorbereiding!

Bij je onderzoek en/of SPSS-analyses

Wil je hulp bij onderzoeksopzet, statistiek, STATA of SPSS?

Wij helpen je bij:

 • kwalitatief en kwantitatief onderzoek
 • statistiek
 • het analyseren en verwerken van je resultaten in SPSS of STATA.

Je vindt bij ons verschillende scriptiebegeleiders met een statistische achtergrond die jou helpen met je meedenken.

Bij studieproblemen

Wil het afstuderen maar niet vlotten omdat je bijvoorbeeld:

 • werkt naast je studie
 • thuis geen rustige omgeving hebt om aan je scriptie te werken
 • last hebt van concentratieproblemen
 • van nature snel afgeleid bent
 • blijft uitstellen
 • het scheiden van hoofd- en bijzaken moeilijk vindt
 • het overzicht kwijt bent geraakt

Geen nood, wij zijn gespecialiseerd in leerproblemen en helpen je met het ontwikkelen van vaardigheden zoals het maken van een goede planning, het houden van focus en efficiënter studeren.

Bij een functie- of studiebeperking

Soms kan het schrijven van een scriptie extra lastig zijn bij:

 • dyslexie
 • ADHD (of ADD)
 • hooggevoeligheid
 • faalangst
 • autisme
 • stress of burn-out

Onze scriptiebegeleiders hebben ruime ervaring bij het ondersteunen van studenten die een functiebeperking hebben of die juist extra ondersteuning nodig hebben bij de structuur en in het proces. Met onze hulp studeer ook jij op tijd af.

Scriptiehulp voor Associate Degree, Bachelor en Masterstudenten

Associate Degree-, Bachelor- en Masterstudenten aan diverse opleidingen weten Jouw Scriptiecoach al jaren te vinden. Het maakt hiervoor niet uit of je een voltijd, deeltijd of duale opleiding volgt of je studie combineert met werk. Scriptiebegeleiding is bij Jouw Scriptiecoach altijd maatwerk. Daarnaast heeft Jouw Scriptiecoach veel ervaring met deeltijdstudenten van Scheidegger, het LOI en het NCOI.

Ga je promoveren? Ook dan staan we klaar om je te helpen met het schrijven van je wetenschappelijke artikel of paper. We kijken met jou welke scriptiebegeleider het beste past bij jouw scriptie of onderzoeksvoorstel en de ondersteuning die je nodig hebt. En: scriptiebegeleiding bij Jouw Scriptiecoach is ook mogelijk in de avonduren en weekenden.

Een scriptie schrijven kost veel tijd en moeite, met scriptiebegeleiding heb je de hulp die je zoekt.

Scriptiebegeleiding voor elke opleiding

Je vindt bij ons scriptiebegeleiders die gespecialiseerd zijn in allerlei vakgebieden. Bekijk het complete overzicht van alle opleidingen waarvoor wij scriptiehulp aanbieden.

Twijfel je of we je bij jouw studie kunnen helpen? Neem contact op voor een gratis adviesgesprek en wij helpen je snel aan de ondersteuning die je nodig hebt.

Scriptiebegeleiding online of fysiek op locatie

Wat het onderwerp van je scriptie ook is, er is altijd wel een begeleider die erbij past. Heb je moeite met het kiezen van een onderwerp? Ook daarbij helpen wij je. Het maakt ook nog eens niks uit waar jij woont of studeert, wij hebben landelijke dekking en werken daarnaast net zo makkelijk op afstand online met elkaar. Scriptiebegeleiding kan echt prima online, wat het ook nog eens super flexibel en efficiënt maakt.

Online scriptiebegeleiding

Bij online scriptiebegeleiding werk je online samen met jouw scriptiebegeleider. Via beeldbellen via Zoom, Skype, MS Teams of Google Meet heb je live contact met je begeleider. Daarnaast kun je jouw documenten toesturen via de mail of delen via bijv. Google Docs zodat jouw scriptiebegeleider deze documenten kan doornemen en jou van concrete feedback kan voorzien. Samen werken jullie naar de deadline toe wanneer je jouw onderzoeksvoorstel of scriptie in moet leveren.

Lekker vanuit huis werken dankzij online scriptiebegeleiding.

Scriptiebegeleiding op locatie

Soms is het handiger om op locatie af te spreken met je scriptiebegeleider. Bijvoorbeeld voor uitleg over specifieke modellen of het werken met SPSS, of omdat je de gekregen feedback van je opleiding graag face to face door wilt nemen. Scriptiebegeleiding op locatie kan in bijna heel Nederland.
Bekijk het complete overzicht van alle locaties waar wij scriptiehulp aanbieden. Ook bieden we scriptiebegeleiding in België aan.

Wil je graag weten welke vorm van scriptiebegeleiding voor jou het beste werkt? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan om de mogelijkheden te bespreken.