Scriptiebegeleiding

Het schrijven van een scriptie, onderzoeksvoorstel of plan van aanpak gaat niet iedereen gemakkelijk af. Worstel jij er net als vele andere studenten mee? Met scriptiebegeleiding van Jouw Scriptiecoach krijg je de hulp om jouw scriptie tijdig en goed af te ronden en vergroot je jouw kans om te slagen. Zo voorkom je hoge kosten omdat je te lang over je opleiding doet. Studeren is immers al duur genoeg.

Hoe wij jou helpen

Jouw scriptiecoach begeleidt studenten die gaan starten met het onderzoeksvoorstel, plan van aanpak of scriptie. Wanneer je een scriptie gaat schrijven kun je tegen verschillende vragen aanlopen, vragen zoals:

 • Welk onderwerp moet ik kiezen?
 • Hoe kom ik tot een probleemstelling?
 • Hoe formuleer ik een goede hoofdvraag?

Onze scriptiebegeleiders helpen je vanuit hun expertise met al deze vraagstukken. Daarnaast bieden wij begeleiding bij het analyseren van de resultaten die voortkomen uit bijvoorbeeld SPSS. Is jouw een scriptie afgekeurd en moet je herkansen of wil je jouw scriptie of onderzoeksvoorstel graag op inhoud en structuur laten nakijken? Ook daarvoor schakel je de hulp Jouw Scriptiecoach in.

Scriptiebegeleiding op inhoud, proces en structuur

Met scriptiebegeleiding helpen wij jou om een brug te slaan tussen de wensen van de opleiding en de opdrachtgever. Je kunt bij ons onder andere terecht voor hulp bij het concretiseren en afbakenen van je onderwerpkeuze. Dit is erg belangrijk om te voorkomen dat je vastloopt, omdat je onderwerp te breed is of je onderzoek niet de gewenste resultaten op heeft geleverd. Wij kunnen je ook helpen bij je literatuuronderzoek, je kwalitatieve of kwantitatieve onderzoek, het verwerken van je onderzoeksresultaten, een opfrisser in statistiek of SPSS en het formuleren van conclusies en adviezen. Als student doe je zelf het werk, maar je hebt een expert naast je staan met praktische kennis en relevante werkervaring die je met helpt een scriptie op te leveren waar zowel je opdrachtgever als je opleiding blij mee is.

Scriptiebegeleiding betekent echt het begeleiden op inhoud, structuur en proces. Je schrijft zelf je scriptie en hoeft niet bang te zijn voor plagiaat. Je kunt Jouw scriptiecoach meer zien als jouw mediator die de brug slaat tussen de eisen van je opleiding en het concrete advies wat je opdrachtgever wil.

Hulp bij de voorbereiding op je mondeling examen

Yes, je mag je scriptie verdedigen! Maar wat zet je vervolgens in je presentatie? Hoe maak je een goede PowerPoint presentatie? Je moet je verhaal compact houden en wel de kern overbrengen van je onderzoek. Je scriptie verdedigen is altijd spannend, maar met een goede voorbereiding is het halve werk. Wij helpen je graag bij je verdediging, van presentatie tot voorbereiding, zo ga je goed voorbereid je verdediging in.

Je wilt hulp bij je onderzoek en/of SPSS analyses

Wij kunnen je helpen bij je kwalitatieve en kwantitatieve onderzoek en ook bij het verwerken van je resultaten in bijvoorbeeld SPSS of STATA. Jouw scriptiecoach heeft verschillende scriptiebegeleiders met een statische achtergrond beschikbaar die jou kunnen helpen met je meedenken over de vragenlijst of enquête, het analyseren van de data en het vertalen van de resultaten naar heldere conclusies en aanbevelingen.

Je hebt een studieprobleem

Wil het afstuderen maar niet vlotten omdat je bijvoorbeeld werkt naast je studie of omdat je thuis geen rustige omgeving hebt om aan je scriptie te werken? Ben je van nature snel afgeleid? Of vind je het moeilijk hoofd- en bijzaken te scheiden en ben je daardoor het overzicht kwijt? Geen nood, wij zijn gespecialiseerd in leerproblemen en helpen je met het ontwikkelen van vaardigheden zoals het maken van een goede planning, het houden van focus en efficiënter studeren.

Je hebt een functiebeperking

Wij helpen je ook met afstuderen als je moeite hebt met het schrijven van je scriptie door een functiebeperking zoals dyslexie, ADHD (of ADD), faalangst, autisme, uitstelgedrag, concentratieproblemen, stress, beperkt gehoor of een andere handicap. Onze scriptiebegeleiders hebben ruime ervaring bij het ondersteunen van studenten die een functiebeperking hebben. Met onze hulp studeer ook jij op tijd af!

Scriptiehulp voor Associate Degree, Bachelor en Masterstudenten

Wij begeleiden Associate Degree, Bachelor en Masterstudenten aan diverse opleidingen. Het maakt hiervoor niet uit of je een voltijd, deeltijd of duale opleiding volgt of je studie combineert met werk. Scriptiebegeleiding is bij Jouw scriptiecoach altijd maatwerk. Daarnaast heeft Jouw scriptiecoach veel ervaring met deeltijdstudenten van het NCOI.

Ga je promoveren? Ook dan kunnen we je bijstaan met het schrijven van je wetenschappelijke artikel of paper. Samen kijken we welke scriptiebegeleider het beste past bij jouw scriptie of onderzoeksvoorstel en de ondersteuning die je nodig hebt. Doordat we scriptiebegeleiding graag flexibel aanbieden is scriptiebegeleiding bij Jouw scriptiecoach ook mogelijk in de avonduren en weekenden.

Scriptiebegeleiding die geschikt is voor elke opleiding

Omdat Jouw scriptiecoach werkt met scriptiebegeleiders die gespecialiseerd zijn in allerlei vakgebieden kunnen wij studenten en promovendi van bijna iedere opleiding helpen met scriptiebegeleiding. Zo begeleiden wij studenten binnen de volgende domeinen:

Commerciële domein

 • Commerciële Economie
 • Communicatie
 • Marketing
 • Positionering
 • Merkstrategie

Technische domein

 • Bedrijfskunde
 • Werktuigbouwkunde

Sociale domein

 • Social Work
 • Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD)
 • Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD)
 • Sociale wetenschappen
 • Filosofie
 • Verpleegkunde
 • Zorg en Welzijn
 • Sociologie

Daarnaast helpen we ook studenten die een juridische studie volgen en hebben wij ook begeleiders met een pedagogische achtergrond of een achtergrond in het onderwijs. Ook helpen wij studenten die Office Management, Facility Management of Logistiek Management studeren. Daarnaast hebben wij begeleiders die gespecialiseerd zijn in NIMA opleidingen. Maar ook als je een ontwerpstudie volgt als multimedia design of product design kun je terecht bij Jouw scriptiecoach voor adequate scriptiehulp.

Altijd een expert die past bij jouw afstudeeronderwerp

Het schrijven van een scriptie is een hele onderneming. Daarom begrijpen wij goed dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Wij helpen je graag weer op weg met scriptiebegeleiding. Scriptiebegeleiding bij Jouw scriptiecoach is maatwerk. Je wordt altijd gekoppeld aan een scriptiebegeleider die kennis heeft van jouw scriptieonderwerp. Doordat onze scriptiebegeleiders veel ervaring hebben in het werkveld kunnen ze je als sparringpartner bijstaan tijdens het schrijven van je scriptie, kunnen ze je helpen met de structuur van je scriptie en al je vragen beantwoorden gedurende het traject.

Scriptiehulp, online of op locatie

Online scriptiebegeleiding

Scriptiebegeleiding bij Jouw scriptiecoach is mogelijk in allerlei vormen, zo kun je kiezen voor online scriptiebegeleiding. Dat is scriptiebegeleiding online via Skype, telefoon of e-mail, op deze manier kun je snel weer aan de slag. Nadat je uren hebt aangekocht matchen wij je met jouw scriptiebegeleider. Je stuurt jouw begeleider zelf de benodigde documenten toe (bijvoorbeeld je onderzoeksvoorstel, scriptie, opleidingseisen en beoordeling of feedback). Jouw begeleider neemt vervolgens alles door en geeft je concrete feedback in je document. Uiteraard kun je aanvullend kiezen om telefonisch of via Skype of Facetime te sparren. Samen werken jullie naar de deadline toe wanneer je jouw onderzoeksvoorstel of scriptie in moet leveren.

Scriptiebegeleiding op locatie

Soms kan het handig of fijn zijn om op locatie af te spreken met je scriptiebegeleider. Bijvoorbeeld omdat je graag uitleg wilt over specifieke modellen of het werken met SPSS of omdat je de gekregen feedback van je opleiding graag face to face door wilt nemen. Wij bieden scriptiebegeleiding op locatie aan in bijna heel Nederland, maar ook in België. Jouw scriptiecoach biedt onder andere begeleiding aan in:

Noord-Holland

Zuid-Holland

Utrecht

Noord-Brabant

Overijssel

Friesland

Groningen

Limburg

Zeeland

België (Vlaanderen)