Scriptiehulp voor HBO studenten

Ben je op zoek naar hulp bij het schrijven van je HBO scriptie? De scriptiebegeleiders van Jouw scriptiecoach helpen je bij je onderzoeksvoorstel, plan van aanpak of scriptie.

Scriptiebegeleiding in elke situatie

Jouw scriptiecoach begeleidt studenten die studeren aan een Hogeschool of Universiteit. Het maakt hierbij niet uit of je een Bachelor of Master volgt of bezig bent met je promotie. Jouw Scriptiecoach begeleidt studenten die een voltijd-, deeltijd- of duale opleiding volgen of hun studie combineren met hun werk. Omdat onze scriptiebegeleiding altijd maatwerk is vindt de scriptiebegeleiding plaats in overleg, dit kan online of op locatie in Amsterdam, Leiden, Haarlem, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Groningen, Den Bosch, Breda, Tilburg, Zwolle, Amersfoort, Alkmaar, Leeuwarden, Maastricht, Delft, Enschede, Deventer en Eindhoven. Woon je niet in een van deze steden, geen probleem! Neem ook dan contact met ons op, er is altijd wel een passende oplossing te vinden.

Scriptiebegeleiders met expertise

Jouw Scriptiecoach werkt met scriptiebegeleiders die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van studenten binnen het commerciële, sociale en juridische domein. Tevens kun je bij Jouw Scriptiecoach terecht voor scriptiebegeleiding als je een zorg gerelateerde opleiding volgt. Omdat Jouw Scriptiecoach ervaren begeleiders heeft die een onderzoekachtergrond bezitten kunnen we jou ook helpen bij kwalitatieve en kwantitatieve analyses en het verwerken van je resultaten in SPSS.

Wij kunnen je helpen als je een commerciële studie volgt zoals Bedrijfskunde, Commerciële Economie, Marketing management, Sales, Communicatie, Human Resource Management (HRM), Media en Bedrijfseconomie. Maar wij begeleiden ook studenten die studeren aan een opleiding in het sociale domein, zoals Verpleegkunde, Psychologie, Pedagogiek, Creatieve therapie, Social Work, Fysiotherapie, Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH), Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) en Zorg en Welzijn. Daarnaast hebben wij scriptiebegeleiders die gespecialiseerd in onderwijs en jou kunnen helpen als je een lerarenopleiding volgt (PABO of een specialisaties als Nederlands of Engels) of studeert aan de opleidingen Onderwijskunde, Opleidingskunde, Onderwijsontwikkeling  en Onderwijsmanagement.

Ga je starten aan een ontwerpscriptie voor bijvoorbeeld de opleidingen Communication & Multimedia design, Communicatiesystemen of Product design? Dan staan we voor je klaar. Ook kunnen wij je helpen bij jouw studie RechtenFacility Management of Logistiek Management. Jouw Scriptiecoach heeft diverse scriptiebegeleiders die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van NIMA studenten. Zo kun je bij Jouw Scriptiecoach begeleiding krijgen bij je NIMA Communicatie, Marketing NIMA B en Marketing NIMA C.

De brug slaan tussen praktijk en theorie

Wanneer je gaat afstuderen aan een HBO opleiding sta je aan de start van een intensief traject. Je moet je afstudeerstage vaak combineren met het schrijven van een scriptie en dat kost veel tijd. Als HBO student heb je daarbij ook nog eens te maken met verschillende belangen die je allemaal goed moet kunnen managen. Jouw belang natuurlijk je HBO diploma. Je opdrachtgever verwacht een bruikbaar en praktisch advies en je opleiding wil dat je scriptie voldoet aan de eisen zoals deze gesteld worden door de opleiding. Daarnaast heb je als student vaak te maken met het gegeven dat er steeds minder tijd is voor persoonlijke begeleiding vanuit de opleiding. Het kan dan fijn zijn met een ervaren scriptiecoach te sparren die een brug kan slaan tussen praktijk en theorie zodat je een scriptie oplevert waarmee alle partijen tevreden zijn.

Jouw Scriptiecoach biedt efficiënte inhoudelijke ondersteuning bij het schrijven van je onderzoeksvoorstel of scriptie. Onze aanpak is hierbij vooral praktisch ingestoken. We kijken altijd naar de aanleiding en het probleem van jouw opdrachtgever. Hierdoor zorgen we ervoor dat je scriptie onderwerp goed afgebakend wordt, zodat je resultaten, conclusies en aanbevelingen ook echt toegevoegde waarde hebben voor je opdrachtgever. Uiteraard kijken we hierbij ook naar de eisen die je opleiding stelt aan je scriptie. Je kunt ons dan ook zien als jouw mediator tussen theorie (jouw opleiding) en de praktijk (jouw opdrachtgever. Met praktische tips en adviezen zorgen wij dat jij meters blijft maken en zo snel mogelijk kunt afstuderen.

Waar kunnen wij jou bij helpen?

Als je gaat beginnen met je scriptie

Wij helpen HBO studenten bij verschillende vraagstukken. Je kunt bij ons aankloppen als je hulp nodig hebt bij het schrijven van het onderzoeksvoorstel of plan van aanpak. Maar ook als je niet goed weet welke literatuur je kunt gebruiken voor je onderzoek of vastloopt op het theoretisch kader en de modellen die je kunt gebruiken bij je scriptie. Onze scriptiebegeleiders zijn gespecialiseerd in diverse vakgebieden zoals Marketing, Communicatie, HR, Zorg en Onderwijs. Daarnaast kunnen wij je ook helpen met je onderzoek. Je kiest verder zelf hoe je begeleid wilt worden. Zo heb je de keuze om te kiezen voor online begeleiding of juist begeleiding op locatie of combinatie tussen online en begeleiding op locatie. Daarnaast maak je zelf afspraken met jouw scriptiebegeleider over wanneer je scriptiebegeleiding wilt en over de contactfrequentie. Onze scriptiebegeleiding is daarmee flexibel en sluit altijd aan bij jouw situatie.

Naar scriptiebegeleiding

Als je jouw scriptie wilt laten nakijken

Wij kunnen je ook helpen met het nakijken van je scriptie op inhoud en structuur. Vaak heb je gedurende jouw afstudeerperiode een aantal feedbackmomenten vanuit je opleiding. We kunnen het ons voorstellen dat je het soms lastig vindt om feedback door te voeren. Hierbij kunnen wij je helpen zodat je onderzoeksvoorstel, plan van aanpak of scriptie uiteindelijk aan de eisen van je opleiding voldoet. Onze scriptiebegeleiders lezen jouw document aan de hand van de verkregen feedback door en leggen deze ook naast de opleidingseisen. Je ontvangt vervolgens je document met opmerkingen en praktische aanwijzingen retour per mail. Wil je jouw document alleen laten checken op taal of spelling? Dan verwijzen we je graag door naar Scribbr. Zij werken met een team ervaren correctoren.

Naar scriptie nakijken

Als je jouw scriptie moet herkansen

Soms slaag je niet in één keer voor je afstuderen en moet je herkansen, dat is natuurlijk erg vervelend. Vaak krijg je gelukkig wel gerichte feedback om je scriptie aan te passen. Het goedgekeurde plan van aanpak is dan je uitgangspunt, wij adviseren je om daar vooral niet meer aan te tornen. De hoofd- en deelvragen die je hier hebt opgesteld zijn leidend voor je onderzoek. Vaak zit het probleem in het feit dat je onderzoek veel te breed is uitgevoerd, de structuur en rode draad ontbreken of dat je conclusies en aanbevelingen teveel op een globaal niveau blijven waardoor de praktische toepasbaarheid voor je opdrachtgever niet voldoende is. Wij helpen je om je scriptie te herstructureren, de rode draad aan te brengen en te schrappen wat niet relevant is voor je onderzoek. Ook kunnen wij je helpen je resultaten, conclusies en aanbevelingen meer diepgang te geven, zodat deze wel praktisch toepasbaar zijn.

Naar herkansen

Vraag direct een gratis adviesgesprek aan

Jouw scriptiecoach kan je helpen bij je scriptie, onderzoeksvoorstel of als je scriptie is afgekeurd. Met praktische adviezen helpen wij je weer vooruit. Onze scriptiebegeleiders hebben ruime ervaring in verschillende vakgebieden, daardoor kunnen wij studenten helpen van veel verschillende opleidingen. Ook helpen wij je bij NIMA opleiding of als je jouw onderzoek moet vormgeven of de resultaten gaat analyseren en daarbij extra ondersteuning zoekt.

Gratis adviesgesprek aanvragen

Waarom scriptiebegeleiding van Jouw scriptiecoach?

 • Inmiddels ruim 500 studenten geholpen
 • Jouw scriptiebegeleider voor marketing, communicatie, media, zorg, onderwijs en arbeid.
 • Direct een expert die past bij jouw scriptieonderwerp
 • Gespecialiseerd in vele opleidingen zoals o.a. Bedrijfskunde, Management, Commerciële Economie, Marketing, Communicatie, Media, Psychologie, Zorg, Welzijn, Medisch, Finance, Onderwijs, Pedagogiek, ICT, Facilitair en Logistiek
 • Mentor en coach voor Communicatie en Marketing NIMA B en C plannen
 • Specialist in kwalitatief en kwantitatief onderzoek (SPSS)
 • Kennis van de nieuwste businessmodellen (Business Model Canvas, Value Proposition Canvas, Customer Journey Mapping), Lean en design thinking
 • Hulp bij uitstelgedrag en perfectionisme.
 • Gespecialiseerd in functiebeperkingen zoals faalangst, dyslexie, ADHD.
 • Flexibele openingstijden
 • Scherpe tarieven
 • Altijd gratis adviesgesprek

HBO student en op zoek naar scriptiehulp?

Wil je direct hulp bij je scriptie? Vraag dan nu een gratis adviesgesprek aan. In het adviesgesprek bekijken we hoe we jou het beste kunnen helpen en welke begeleider het beste bij jouw onderwerp past. Ook krijg je direct een inschatting van het aantal uren dat wij verwachten nodig te hebben om je naar de eindstreep te begeleiden. Vervolgens kun je eenvoudig de uren via iDEAL aankopen en als de betaling gelukt is koppelen we je meteen met jouw scriptiebegeleider. Deze neemt dan snel contact met je op (vaak al dezelfde dag) zodat je snel verder kunt werken.

Vul je gegevens in:

Bij het invullen van dit formulier willen we je wijzen op onze privacyverklaring waarin staat beschreven hoe we jouw persoonsgegevens verwerken.