Scriptiehulp voor HBO en post-HBO studenten

Ben je op zoek naar hulp bij het schrijven van je HBO scriptie? De scriptiebegeleiders van Jouw Scriptiecoach helpen je bij je onderzoeksvoorstel, plan van aanpak of scriptie. Wij begeleiden studenten die een voltijd-, deeltijd- of duale opleiding volgen of hun studie combineren met hun werk.

De brug slaan tussen praktijk en theorie

Wanneer je gaat afstuderen aan een HBO opleiding sta je aan de start van een intensief traject. Je moet je afstudeerstage vaak combineren met het schrijven van een scriptie en dat kost veel tijd. Als HBO student heb je daarbij ook nog eens te maken met verschillende belangen die je allemaal goed moet kunnen managen, maar jouw grootste belang is natuurlijk je HBO diploma. Je opdrachtgever verwacht een bruikbaar en praktisch advies en je opleiding wil dat je scriptie voldoet aan de eisen zoals deze gesteld worden door de opleiding. Daarnaast heb je als student vaak te maken met het gegeven dat er steeds minder tijd is voor persoonlijke begeleiding vanuit de opleiding. Het kan dan fijn zijn met een ervaren scriptiecoach te sparren die een brug kan slaan tussen praktijk en theorie zodat je een scriptie oplevert waarmee alle partijen tevreden zijn.

Jouw Scriptiecoach biedt efficiënte inhoudelijke ondersteuning bij het schrijven van je onderzoeksvoorstel of scriptie. Onze aanpak is hierbij vooral praktisch ingestoken. We kijken altijd naar de aanleiding en het probleem van jouw opdrachtgever. Hierdoor zorgen we ervoor dat je scriptie onderwerp goed afgebakend wordt, zodat je resultaten, conclusies en aanbevelingen ook echt toegevoegde waarde hebben voor je opdrachtgever. Uiteraard kijken we hierbij ook naar de eisen die je opleiding stelt aan je scriptie. Je kunt ons dan ook zien als jouw mediator tussen theorie (jouw opleiding) en de praktijk (jouw opdrachtgever). Met praktische tips en adviezen zorgen wij dat jij meters blijft maken en zo snel mogelijk kunt afstuderen.

Waar kunnen wij jou bij helpen?

Scriptiebegeleiding als je gaat beginnen met je scriptie

Wij bieden je scriptiebegeleiding en hulp bij het schrijven van het onderzoeksvoorstel, plan van aanpak, scriptie of herkansing en zijn jouw sparringpartner in het gehele proces. Het maakt niet uit of je nog gaat beginnen, vastgelopen bent of je scriptie is afgekeurd. Zo helpen we je bij het formuleren van je onderzoeksvraag, literatuuronderzoek, onderzoeksmethode, het opzetten van je onderzoek en we kunnen je ook helpen met het analyseren en verwerken van de resultaten. Onze scriptiebegeleiders hebben ervaring met tal van opleidingen. Je kiest verder zelf hoe je begeleid wilt worden, online of op locatie. Wij begeleiden studenten door heel Nederland en België dus er is altijd wel een locatie bij jou in de buurt. Je maakt zelf afspraken met jouw scriptiebegeleider over wanneer je scriptiebegeleiding wilt en over de contactfrequentie. Tot slot kunnen we je ook helpen bij de voorbereiding van je verdediging zodat je goed beslagen ten ijs komt.

Scriptiebegeleiding als je jouw scriptie wilt laten nakijken

Wij kunnen je helpen met het nakijken van je scriptie op inhoud en structuur. Vaak heb je gedurende jouw afstudeerperiode een aantal feedbackmomenten vanuit je opleiding. We kunnen het ons voorstellen dat je het soms lastig vindt om feedback door te voeren. Geen nood, wij kunnen je helpen de feedback door te voeren zodat je onderzoeksvoorstel, plan van aanpak of scriptie uiteindelijk wel aan de eisen van je opleiding voldoet. Onze scriptiebegeleiders lezen jouw document aan de hand van de verkregen feedback door en leggen deze ook naast de opleidingseisen, daarnaast kijken we ook direct naar de rode draad in het document. Je ontvangt vervolgens je document met opmerkingen en praktische aanwijzingen retour per mail. Vervolgens kun je de wijzigingen zelfstandig doorvoeren.

Wil je jouw document alleen laten checken op taal of spelling? Ook dat is mogelijk bij Jouw scriptiecoach, wij werken met ervaren correctoren die jouw scriptie vanaf € 0,010 per woord nakijken.

Scriptiebegeleiding als je jouw scriptie moet herkansen

Soms slaag je niet in één keer voor je afstuderen en moet je herkansen. Het goedgekeurde plan van aanpak is dan vaak je uitgangspunt, wij adviseren je om daar vooral niet meer aan te tornen. De hoofd- en deelvragen die je hier hebt opgesteld zijn leidend voor je onderzoek. Vaak zit het probleem bij een herkansing in het feit dat je onderzoek veel te breed is uitgevoerd, de structuur en rode draad ontbreken of dat je conclusies en aanbevelingen te veel op een globaal niveau blijven waardoor de praktische toepasbaarheid voor je opdrachtgever niet voldoende is. Soms is de aanleiding en probleemanalyse niet goed uitgevoerd waardoor je onderzoeksvraag uit de lucht valt. Wij helpen je om je scriptie te herstructureren, de rode draad aan te brengen en te schrappen wat niet relevant is voor je onderzoek. Ook helpen wij jou om je onderzoeksvraag concreet te maken en je resultaten, conclusies en aanbevelingen meer diepgang te geven, zodat deze wel praktisch toepasbaar zijn.

Ook scriptiebegeleiding bij leerproblemen

Heb je een studiebeperking of leerproblemen zoals faalangst, uitstelgedrag, ADHD, dyslexie of autisme? Ook dan helpen onze begeleiders je weer op weg met je scriptie. Jouw scriptiecoach werkt met een aantal scriptiebegeleiders die gespecialiseerd zijn in een specifiek leerprobleem, deze scriptiebegeleiders kunnen ervoor zorgen dat jij meer overzicht en focus krijgt, de lat minder hoog legt voor jezelf en ze kunnen jou begeleiden om op tijd af te studeren.

Hulp bij statistiek en onderzoek

Onze scriptiebegeleiders kunnen je helpen met de meest uiteenlopende onderzoeksvraagstukken. Zo kun je met hen sparren over welk type onderzoek het beste past bij je gekozen onderzoeksvraag en helpen ze je bij de onderzoeksmethode. Vaak schrijft je opleiding een bepaald type onderzoek voor, maar het is vooral belangrijk dat je daarmee ook je onderzoeksvraag kunt beantwoorden. Daarnaast kunnen we je helpen bij het vormgeven van je onderzoek, het ontwerpen van de enquête en het bepalen van de variabelen die je hierin meeneemt. Ook kunnen we je helpen bij het transcriberen en coderen van je kwalitatieve resultaten en dit vervolgens goed in je resultaten verwerken. En als je met statistiek aan de slag gaat en je analyses in SPSS of STATA uitvoert ben je ook bij ons aan het juiste adres.