Hulp bij statistiek, SPSS en STATA

Als je een hbo scriptie of masterscriptie gaat schrijven, ga je meestal ook aan de slag met het analyseren en verwerken van je kwantitatieve onderzoeksresultaten. Om de resultaten te analyseren maak je gebruik van een statistiek-computerprogramma. Veel opleidingen adviseren SPSS als statistiekprogramma, maar volg je een bedrijfskundige of financiële opleiding dan werk je vaak met STATA voor je statistische analyses. Beide statistiekprogramma's zijn vrij complex en het zelfstandig bepalen van de benodigde analyses die je wilt uitvoeren is voor veel studenten lastig. Daarnaast heb je waarschijnlijk wel les gehad in statistiek in het eerste jaar, maar tegen de tijd dat je je onderzoek gaat uitvoeren is de opgedane kennis van SPSS of STATA weer grotendeels verloren gegaan.

Hulp bij SPSS of SATA voor je scriptie

Veel studenten schakelen dan ook hulp in bij statistiek en de data-analyse. Jouw Scriptiecoach heeft een team ervaren scriptiecoaches die veel ervaring hebben met statistiek (en uiteraard SPSS en STATA) en je daardoor weer snel op weg helpen. En we kunnen je ook helpen bij een specifieke opdracht of je tentamen Statistiek. Met een paar uur bijles ken jij de belangrijkste functionaliteiten van statistiek, SPSS of STATA.

Direct hulp bij statistiek nodig? Maak dan nu een afspraak voor een gratis adviesgesprek.

1 op 1 begeleiding bij SPSS en STATA

Hulp nodig bij statistiek voor je scriptie?

Bij Jouw Scriptiecoach vind je verschillende soorten hulp bij statistiek. Zo kunnen onze statistiekbegeleiders je helpen bij het maken van de juiste analyses, het analyseren van je data en het verwerken van je resultaten. We bekijken samen met jou je resultaten en bepalen vervolgens samen hoe je deze resultaten het beste in SPSS of STATA kunt verwerken. Ook is er scriptiehulp bij het maken van je onderzoeksopzet, het behalen van je onderzoekspopulatie en het formuleren van je hypotheses. En je kunt onze hulp inschakelen bij het schrijven van de conclusie en de interpretatie van je bevindingen in je discussie. Met onze hulp klaar jij de klus en zorg je dat je valide en betrouwbare onderzoeksresultaten verwerkt in je scriptie of paper.

Bijles statistiek in SPSS en STATA

Veel Nederlandse onderwijsinstellingen bieden het vak Statistiek in het eerste leerjaar aan. Het doel is om je voldoende basiskennis van statistiek mee te geven, zodat je bij het afstuderen vervolgens zelfstandig onderzoek kunt uitvoeren. Vaak wordt de opgedane kennis in het eerste jaar ook getoetst in een examen of essay. Je kunt met statistiek veel kanten op en voor veel studenten die niet zo wiskundig onderlegd zijn kan statistiek wel een uitdaging zijn. Geen nood, onze scriptiebegeleiders bieden je hulp. Kies voor bijles waarbij we je alle ins en outs leren rondom statistiek (in SPSS of STATA). Daarna kun je met onze praktische en concrete uitleg direct zelf aan de slag met het statistiekprogramma van je keuze. Vaak heb je aan een paar uur al voldoende om zelfstandig je examenopdracht uit te voeren.

Hulp bij statistiek, online of op locatie

Wij bieden scriptiebegeleiding aan online en op locatie. Je kunt zelf kiezen welke vorm voor jou het beste werkt. Het grootste deel van onze studenten kiest echter voor online scriptiebegeleiding. Dit is vaak ideaal te combineren als je ook al een baan hebt.

Bij online scriptiebegeleiding werken we online samen via MS Teams, Skype en door je document bijvoorbeeld in Google Docs te delen. Je krijgt feedback direct in je document en we doorlopen de feedback samen in een online sessie zodat je ook aanvullend notities kunt maken. Vaak kun je daarna zelf weer aan de slag. Uiteraard kunnen we je scriptie, nadat je deze hebt aangepast, nog een keer nalezen op inhoud of juist op taal en spelling. Ook daarbij kunnen we je helpen. Je leest hierover meer op onze pagina scriptie nakijken.

Wil je toch liever op locatie afspreken dan kan dat ook. We bieden scriptiebegeleiding aan in heel Nederland en in België (Vlaanderen).

Meer informatie of direct hulp?

Wil je direct hulp bij statistiek (SPSS of STATA)? Vraag dan direct een gratis adviesgesprek aan en hoor hoe we jou kunnen helpen bij je statische analyses.