Hulp bij schrijven onderzoeksvoorstel scriptie

Voordat je mag beginnen met je onderzoek voor je scriptie willen veel opleidingen eerst een onderzoeksvoorstel of Research Proposal zien. Pas als je een go hebt gekregen op je onderzoeksvoorstel ga je jouw onderzoek uitvoeren. Veel studenten ervaren het schrijven van het onderzoeksvoorstel als een lastige klus, want waar begin je? Vaak wordt het onderzoeksvoorstel ook niet meteen goedgekeurd. Dat kan frustrerend zijn, zeker als je meerdere keren feedback krijgt en je niet goed weet hoe je jouw onderzoeksvoorstel nu moet verbeteren. Gelukkig heb je ons gevonden, wij helpen je bij het schrijven van je onderzoeksvoorstel.

Waar loop je tegenaan?

Om je goed te kunnen helpen bij jouw onderzoeksvoorstel is het zaak helder te hebben waar je tegenaan loopt. Dat verschilt per student en per situatie. Zo kan het zijn dat je het lastig vindt om je probleemanalyse of contextanalyse goed op papier te zetten. Of dat je het lastig vindt om te komen tot de juiste onderzoeksvraag en deelvragen. Maar het kan ook zijn dat je zoveel feedback hebt gekregen dat je gewoon niet weet hoe je dit moet gaan verwerken. Wat de reden ook is waarom je vastloopt, we komen samen tot een plan van aanpak en helpen je weer verder.

Allemaal ideeën en notities, waar begin je met het schrijven van je onderzoeksvoorstel?

Hiermee staan wij voor je klaar

In iedere fase van het schrijven van jouw onderzoeksvoorstel kun je bij ons terecht:

  • Voorbereiding en probleemanalyse
  • Schrijven van het plan van aanpak
  • Schrijven van het onderzoeksvoorstel
  • Verbeteren van je afgekeurde onderzoeksvoorstel

Het schrijven doe je daarbij natuurlijk zelf, wij helpen je bij de zaken waar je tegenaan loopt.

Hulp bij je onderzoeksvoorstel?

Onze scriptiebegeleiders helpen je met de meest uiteenlopende onderzoeksvraagstukken en natuurlijk bij het schrijven van je onderzoeksvoorstel. En we helpen je als je gaat beginnen en graag wilt sparren over je onderwerp en de richting van je onderzoek. Daarnaast helpen we je ook als je al meerdere keren feedback hebt gekregen op je onderzoeksvoorstel. We kijken dan naar de feedback en kunnen bijvoorbeeld in het document direct aangeven waar je jouw onderzoeksvoorstel op kunt verbeteren. Als je aan het begin van het traject bijstuurt zorgt dat ervoor dat je later niet verzandt en ook direct focus aanbrengt in je onderzoek. Meestal ben je dan ook met een paar uur goed op weg geholpen.

Je hoeft je onderzoeksvoorstel niet helemaal alleen te schrijven.

Vraag hieronder direct je adviesgesprek aan en hoor hoe we jou kunnen helpen.