SPSS hulp

SPSS (Statistical Package for the Social Sciences) is het meest toegepaste statistische computerprogramma binnen het HBO en WO. Je kunt met dit programma statistische analyses uitvoeren.

Niet iedereen begrijpt het programma SPSS even goed en in sommige gevallen kan het voorkomen dat je als student geen uitleg hebt gekregen. Dan kun je wel wat hulp gebruiken bij het werken met of onder de knie krijgen van SPSS. Het team van Jouw scriptiecoach kan je deze hulp bieden. Dankzij onze manier van werken zul je het programma snel begrijpen, zodat je zelf aan de slag kunt met alle analyses. Van ons ontvang je SPSS hulp die voor jou begrijpelijk is, en afgestemd is op jouw wensen.

SPSS hulp op maat

Onze SPSS hulp is erop gericht jouw individuele vragen over statistiek en SPSS te beantwoorden en je weer op weg te helpen als je bent vastgelopen. Hierbij letten we op jouw specifieke behoeften en passen we onze begeleiding aan op jouw kennisniveau en tempo. Met individuele SPSS begeleiding kun je samen met onze scriptiebegeleiders inzoomen op je afstudeeropdracht en de context van je onderzoek. We kunnen dus ook met je meedenken over hoe je de vragenlijst/ enquête kunt opzetten, welke populatie je kiest, hoe je de steekproef trekt, maar ook hoe je de resultaten verwerkt in SPSS. Nadat je vervolgens zelf je opdrachten hebt gemaakt, bespreken we de resultaten en geven je bruikbare feedback totdat alles helemaal duidelijk voor je is. Onze ervaring is dat je met een paar uur individuele begeleiding alle noodzakelijke kennis van SPSS hebt zodat jij vervolgens zelfstandig met het programma de benodigde analyses kunt uitvoeren.

SPSS analyses

Onze statistische begeleiders kunnen je helpen bij o.a. de onderstaande analyses:

  • Correlaties en beschrijvende statistieken
  • Betrouwbaarheid (reliability) en T-toetsen (t-test)
  • Chi-square test, Wilcoxon Signed-Ranks test, Mann-Whitney test (non-parametrisch)
  • Repeated en Within Measures analyses
  • ANOVA, ANCOVA en MANOVA
  • Lineaire Regressie, Logistische Regressie en OLS regressie
  • Kruskal-Wallis test
  • Cluster Analyse, Factor Analyse, Power Analyse
  • Panel analyse/ multilevel analyse/ mixed models
  • Conjoint analyse en time series analyse

Vraag direct een gratis adviesgesprek aan als je hulp wilt bij SPSS en statistiek.

Begeleiding nodig bij het opzetten van jouw onderzoek?

Bij Jouw scriptiecoach kunnen we je ook helpen bij het vormgeven van je kwalitatieve of kwantitatieve onderzoek. We kunnen samen bepalen welke vorm van onderzoek je het beste kunt kiezen bij jouw afstudeeronderwerp en ook hoe je zorgt dat de resultaten betrouwbaar zijn en valide. Daarnaast kunnen we met je meekijken over je vragenlijst, hoe je kunt ladderen, hoe je de populatie samenstelt en een goede steekproef trekt die ook representatief is, maar ook hoe je de resultaten transcribeert en codeert. Vraag daarom direct een gratis adviesgesprek aan via het onderstaande formulier.

Direct hulp nodig?

Linda Hovestad

Linda Hovestad