SPSS hulp

SPSS (Statistical Package for the Social Sciences) is het meest toegepaste statistische computerprogramma binnen het HBO en WO. Je kunt met dit programma statistische analyses uitvoeren. Maar niet iedereen begrijpt het programma SPSS even goed en in sommige gevallen heb je als student geen uitleg gekregen. Daarom kan het zijn dat je wel wat hulp kunt gebruiken bij het onder de knie krijgen van SPSS. Het team van Jouw scriptiecoach kan je die hulp bieden, en dankzij onze manier van werken zul je het programma snel begrijpen, zodat je zelf aan de slag kunt met alle analyses. Van ons ontvang je SPSS hulp die voor jou begrijpelijk is, en afgestemd is op jouw wensen.

We bieden bij Jouw scriptiecoach twee vormen van SPSS hulp aan. Je kunt kiezen voor individuele SPSS begeleiding, maar we hebben ook een Workshop SPSS en Statistiek op aanvraag beschikbaar. Beiden zijn erop gericht om je de noodzakelijke kennis van SPSS bij te brengen en je naar een niveau te tillen waarop je zelfstandig met het programma analyses kunt uitvoeren.

Individuele SPSS begeleiding

Kies je voor 1-op- begeleiding, dan is onze SPSS hulp erop gericht jouw individuele vragen over statistiek en SPSS te beantwoorden en je weer op gang te brengen als je bent vastgelopen. Hierbij letten we op jouw specifieke behoeften en passen we onze begeleiding aan op jouw kennisniveau en tempo. Individuele SPSS begeleiding zorgt ervoor dat je samen met onze scriptiebegeleiders meer kunt inzoomen op je afstudeeropdracht en de context van je onderzoek. We kunnen dus ook met je meedenken over hoe je de vragenlijst/ enquête kunt opzetten, welke populatie je kiest, hoe je de steekproef trekt, maar ook hoe je de resultaten verwerkt in SPSS. Nadat je vervolgens zelf je opdrachten hebt gemaakt, bespreken we de resultaten en geven je bruikbare feedback totdat alles helemaal duidelijk voor je is.

SPSS analyses

Onze statistische begeleiders kunnen je helpen bij o.a. de onderstaande analyses:

  • Correlaties en beschrijvende statistieken
  • Betrouwbaarheid (reliability) en T-toetsen (t-test)
  • Chi-square test, Wilcoxon Signed-Ranks test, Mann-Whitney test (non-parametrisch)
  • Repeated en Within Measures analyses
  • ANOVA, ANCOVA en MANOVA
  • Lineaire Regressie, Logistische Regressie en OLS regressie
  • Kruskal-Wallis test
  • Cluster Analyse, Factor Analyse, Power Analyse
  • Panel analyse/ multilevel analyse/ mixed models
  • Conjoint analyse en time series analyse

Vraag direct een gratis adviesgesprek aan als je hulp wilt bij SPSS en statistiek.

Direct hulp bij je onderzoek of SPSS?

Wil je hulp bij je onderzoeksmethodologie of SPSS? Vraag dan direct een gratis adviesgesprek aan. Je ontvangt altijd snel een reactie, vaak al binnen een paar uur. In het intakegesprek bekijken we hoe we jou het beste kunnen helpen en welke begeleider het beste bij jouw onderwerp past. Ook krijg je direct een inschatting van het aantal uren dat wij verwachten nodig te hebben om je naar de eindstreep te begeleiden. Vervolgens kun je eenvoudig de uren via iDEAL aankopen en als de betaling gelukt is wordt je meteen gekoppeld met jouw scriptiebegeleider. Deze neemt dan snel contact met je op (vaak al dezelfde dag) zodat je vandaaruit verder kunt werken.

Vul je gegevens in:

Bij het invullen van dit formulier willen we je wijzen op onze privacyverklaring waarin staat beschreven hoe we jouw persoonsgegevens verwerken.