SPSS hulp nodig?

Niet iedereen begrijpt het programma SPSS even goed en het kan zelfs voorkomen dat je als student geen uitleg hebt gekregen. Dan kun je wel wat hulp gebruiken bij het werken met of onder de knie krijgen van SPSS. Het kan ook zijn dat je al je onderzoek hebt uitgevoerd en vastloopt op je analyses en het beantwoorden van je deelvragen. Waar je ook tegenaan loopt, schakel hulp van een specialist in zodat je snel weer verder kan met je scriptie. Bij Jouw Scriptiecoach kunnen we je helpen bij je analyses in SPSS en het verwerken van de resultaten.

Heb je vragen of wil je direct hulp bij SPSS? Maak dan nu een afspraak voor een gratis adviesgesprek en hoor hoe we je hierbij kunnen helpen.

Snel verder met SPSS na een paar uur hulp

Onze ervaring is dat je met een paar uur individuele begeleiding alle noodzakelijke kennis van SPSS hebt, zodat jij daarna zelfstandig met het programma de benodigde analyses kunt uitvoeren. Het kan ook zijn dat je juist op zoek bent naar hulp bij statistiek, ook daarmee kunnen we je helpen. Met begeleiding op locatie heb je de meest praktische hulp. Wij bieden hulp bij SPSS aan door heel Nederland en ook in België hebben we begeleiders beschikbaar die op locatie kunnen helpen. Maar je kunt ook kiezen voor online begeleiding. Zo kunnen we via Skype of MS Teams bijvoorbeeld ons scherm delen en jouw data installeren en je vervolgens stap voor stap uitleggen hoe je een analyse uitvoert. Natuurlijk staan we je ook voor je klaar bij specifieke vragen of een check op je SPSS data-analyses.

Van basiskennis tot gevorderde vragen

Onze scriptiebegeleiders staan klaar om je te helpen als je gaat beginnen en weinig tot geen ervaring hebt met SPSS, maar ook als je bent vastgelopen in je analyses of als je scriptie is afgekeurd omdat je resultaten te mager zijn. In het laatste geval kijken we vooral welke vragen je wel kunt beantwoorden met je dataset of welke aanvullende analyses je nog kunt uitvoeren. Of je nu je basiskennis wilt uitbreiden of meer gevorderde vragen hebt, met onze hulp kun je weer vooruit.

Waar helpen we jou zoal bij?

De hulp bij SPSS die je krijgt hangt natuurlijk af van wat jij nodig hebt. Zo begeleiden wij je bijvoorbeeld bij:

 • het opzetten van een onderzoek
 • het vinden van secundaire data
 • het analyseren van je data

Verder helpen wij je bij het verwerken en interpreteren van de resultaten in je scriptie of resultatensectie.

SPSS en statistiek zijn vaak lastig, daar kun je wel wat hulp bij gebruiken.

Begeleiding die bij jou past

Wat je hulpvraag ook is, met onze SPSS hulp krijg jij antwoorden op al jouw individuele vragen over statistiek en SPSS en helpen we je weer op weg als je bent vastgelopen. Hierbij letten we op jouw specifieke behoeften en passen we onze begeleiding aan op jouw kennisniveau en tempo.

Met welke SPSS analyses kunnen wij helpen?

Onze statistische begeleiders kunnen je helpen bij onder andere de volgende analyses:

 • Correlaties en beschrijvende statistieken
 • Betrouwbaarheid (reliability) en T-toetsen (t-test)
 • Chi-square test, Wilcoxon Signed-Ranks test, Mann-Whitney test (non-parametrisch)
 • Repeated en Within Measures analyses
 • ANOVA, ANCOVA en MANOVA
 • Lineaire Regressie, Logistische Regressie en OLS regressie
 • Kruskal-Wallis test
 • Mediatie- en moderatie analyse
 • Cluster Analyse, Factor Analyse, Power Analyse
 • Panel analyse/ multilevel analyse/ mixed models
 • Structural equation modelling en generalized estimated equations
 • Conjoint analyse en time series analyse

Mis je een onderdeel of heb je hier specifieke vragen over, vraag dan een gratis adviesgesprek aan.

SPSS is een zeer uitgebreid pakket met ongekend veel mogelijkheden om je kwantitatieve data te analyseren. Wanneer gebruik je nu welke analyse? Deze vraag krijgen we echt vaak en daarom hebben we een FAQ opgesteld met alle analyses die je kunt uitvoeren en begrippen die gehanteerd worden in SPSS. Zodat je weet welke analyse je wanneer kunt gebruiken.

Bekijk hier onze FAQ voor SPSS

Wil je direct hulp bij SPSS?

Wil je direct hulp bij je SPSS analyses? Neem dan contact met ons op, wij hebben vrijwel altijd per direct een scriptiebegeleider beschikbaar die je kan helpen bij je SPSS analyses. Daarnaast bieden we ook scriptiebegeleiding bij de andere onderdelen van het schrijven van een scriptie zoals de onderzoeksopzet of onderzoeksmethode. We bepalen dan samen welke vorm van onderzoek je het beste kunt kiezen bij jouw afstudeeronderwerp en ook hoe je zorgt dat de resultaten betrouwbaar en valide zijn. Dankzij ons gratis adviesgesprek zit je nergens aan vast.

Vraag nu een gratis adviesgesprek aan over hulp bij SPSS en statistiek.