FAQ - Veelgestelde vragen en antwoorden

Welke tarieven hanteert Jouw scriptiecoach en hoe werkt de korting wanneer ik meer uren inkoop?

Bij Jouw scriptiecoach koop je vooraf je uren in. Vervolgens starten we altijd met een gratis intakegesprek waarbij we bespreken waar je tegenaan loopt. Je krijgt van Jouw scriptiecoach een concrete inschatting van het verwachte aantal uren dat je nodig hebt om je weer op weg te helpen. Hiervoor ontvang je een offerte. Als je de offerte accordeert en Jouw scriptiecoach de betaling  heeft ontvangen start de begeleiding. De tarieven staan op de site vermeld. Bij 5 uur of meer geldt er een lager tarief voor online begeleiding of begeleiding op locatie.

Wanneer start de begeleiding en wat zijn de gehanteerde werktijden?

Dit spreken we altijd vooraf af. In de intake hebben we al besproken waar je hulpvraag zit en hoe Jouw scriptiecoach je hiermee kan helpen. Jouw scriptiecoach is flexibel en normaal gesproken start de begeleiding dan ook binnen een paar werkdagen na ontvangst van de betaling. De begeleiding past altijd bij jouw situatie en kan ook in de avonduren of het weekend plaatsvinden. Het is wel belangrijk dat je alle documenten die relevant zijn voor scriptiebegeleiding op tijd aanlevert. Hier ben je zelf verantwoordelijk voor.

Hoe kan ik zien hoeveel uren ik nog over heb?

Jouw scriptiecoach houdt in een Exceloverzicht je urensaldo bij en dit overzicht wordt direct na iedere sessie geüpdate. Je weet dus altijd exact hoeveel uren je over hebt.

Is er een minimum aantal uren dat ik moet afnemen?

Jouw scriptiecoach hanteert geen minimum aantal uren, maar het uurtarief gaat wel naar beneden (vanaf 5 uren) naarmate je meer uren tegelijkertijd inkoopt. Je kunt ook starten met 1 uur en daarna nog een aantal losse uren inkopen mocht dat nodig zijn. Je bent hierdoor flexibel en zit niet vast aan dure pakketten of abonnementen.

Kan ik kiezen voor zowel online begeleiding als ook begeleiding op locatie?

Dat is zeker mogelijk, een combinatie van beide vormen van begeleiding werkt ook juist heel effectief en wordt vaak aangeraden. Voor begeleiding op locatie kun je terecht in AmsterdamLeidenHaarlemDen HaagRotterdamUtrechtGroningenDen BoschBredaTilburg en Eindhoven.

Voor welke opleidingen kan ik bij Jouw scriptiecoach terecht?

Je kunt bij Jouw scriptiecoach terecht voor scriptiebegeleiding op het gebied van o.a. Accountancy, Bachelor of Business Administration (MBA), MER, Commerciële Economie, Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie, Communicatie, Communication & Multimedia design, Communicatiesystemen, Commercieel Management, Communicatie en Organisatie, Communicatiewetenschappen, Media, Marketing, Lerarenopleidingen, Pabo, Human Resource Management (HRM), Hotel Management, Event Management, Journalistiek, Facility Management, Marketing, Marketing NIMA B, Marketing NIMA C en tal van andere richtingen.

Met welke instanties heeft Jouw scriptiecoach ervaring?

Als scriptiecoach heeft Jouw scriptiecoach al veel studenten geholpen van o.a. Universiteit van Amsterdam (UvA), Erasmus Universiteit Rotterdam, Hogeschool InHolland, Universiteit Utrecht (UU), Radboud universiteit, TU Delft en Hogeschool Windesheim. Maar ook van Avans Hogeschool, NCOI, Nyenrode Business universiteit, LOI, NHTV, Haagse Hogeschool, Fontys Hogeschool, Hanzehogeschool, Beeckestijn Business School en Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). En Saxion Hogescholen, HAS Hogeschool, Hogeschool van Amsterdam (HvA), TIO Hogeschool, Hogeschool Rotterdam NHL Stenden Hogeschool, Hogeschool Windesheim, Hogeschool ISBW, Vrije Universiteit Amsterdam (VU) en Hotelschool The Hague.

Rekenen jullie ook voorbereidingstijd?

In sommige gevallen is het nodig om de stukken door te lezen om goede ondersteuning te bieden. Iedere scriptiecoach moet de context snappen om jou vervolgens het beste advies te kunnen geven. Als het nodig is voor de begeleiding om jezelf als begeleider in te lezen in bepaalde stukken die je al hebt geschreven (bijvoorbeeld omdat je vastloopt in de structuur of een herkansing moet doen) brengt Jouw scriptiecoach de tijd die hiervoor nodig is wel in rekening. Uiteraard kijken we altijd kritisch naar de kostencomponent.

Hoeveel uren nemen de meeste studenten gemiddeld af?

Dit verschilt per traject en of je alleen hulp wilt bij een specifieke vraag of het hele scriptietraject. Gemiddeld neemt een student 10 uur af bij intensieve begeleiding, maar als je een specifieke vraag hebt is 3 uur misschien ook voldoende. Alle begeleiding is altijd maatwerk en afgestemd op jouw hulpvraag en situatie.

Krijg ik geld terug van de belastingdienst?

Tot voor kort was het mogelijk om de kosten die je maakt voor een opleiding of een studie op te geven bij de Belastingdienst en dus af te trekken van je belasting. Inmiddels zijn de regels aangescherpt. Lees hier het artikel van de belastingdienst en overleg altijd met een belastingexpert wat de specifieke mogelijkheden zijn in jouw geval.

Hoe gaat Jouw scriptiecoach om met de verwerking van persoonsgegevens?

Jouw scriptiecoach heeft in de privacyverklaring beschreven hoe zij omgaat met de verwerking van jouw persoonsgegevens.

Andere vragen?

Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan contact met Jouw scriptiecoach op!