FAQ (veelgestelde vragen)

1. Welke tarieven hanteert Jouw Scriptiecoach en hoe werkt de korting wanneer ik meer uren inkoop?

Onze tarieven staan op de site vermeld. We beginnen bij Jouw Scriptiecoach altijd met een gratis adviesgesprek waarbij we bespreken waar je tegenaan loopt. Je krijgt van ons tijdens het adviesgesprek direct een concrete inschatting van het verwachte aantal uren dat je nodig hebt om je weer op weg te helpen. We sturen je vervolgens een e-mail met daarin het aantal uur dat we je adviseren, het profiel van de begeleider en een uitleg hoe je uren online kunt aankopen. Als je akkoord gaat met ons voorstel kun je direct de uren online aankopen via onze webshop. Wij werken niet met vaste pakketten. Als je echter meer uren in één keer koopt geldt er wel een staffelkorting. Vervolgens matchen we je direct met de scriptiebegeleider die het beste vanuit zijn/haar expertise bij jouw onderwerp past.

2. Wanneer start de begeleiding en wat zijn de gehanteerde werktijden?

Scriptiebegeleiding kan bij ons altijd per direct. In het gratis adviesgesprek hebben we al besproken waar je hulpvraag zit en hoe wij je hierbij kunnen helpen. Zodra je akkoord gaat met ons voorstel en het benodigde aantal uren aankoopt online, matchen we je direct met de scriptiebegeleider die het beste bij jouw onderwerp past. Onze begeleiding past altijd bij jouw situatie en kan ook in de avonduren of het weekend plaatsvinden. Je maakt hierover zelf afspraken met jouw scriptiebegeleider. Het is wel belangrijk dat je alle documenten die relevant zijn voor scriptiebegeleiding op tijd aanlevert. Hier ben je zelf verantwoordelijk voor.

3. Hoe kan ik zien hoeveel uren ik nog over heb?

Onze scriptiebegeleiders werken in een online omgeving waarin ze de uren registreren. Als je bij Jouw Scriptiecoach je eerste bestelling plaatst, maak je direct een eigen account aan en krijg je toegang tot je eigen online omgeving. Je kunt dus direct inzien hoeveel uren je nog hebt en ook direct eenvoudig je uren bijkopen.

4. Is er een minimum aantal uren dat ik moet afnemen?

Wij hanteren geen minimum aantal uren, maar ons uurtarief gaat wel naar beneden naarmate je meer uren tegelijkertijd inkoopt. Je kunt ook starten met 1 uur en daarna nog een aantal losse uren inkopen mocht dat nodig zijn. Je bent hierdoor flexibel en zit niet vast aan dure pakketten of abonnementen. Via deze link kun je direct onze tarieven bekijken.

5. Kan ik kiezen voor zowel online begeleiding als ook begeleiding op locatie?

Dat is zeker mogelijk. Heel vaak wordt gekozen voor online scriptiebegeleiding. Soms kan het ook handig zijn om juist op locatie af te spreken met je scriptiebegeleider. In onze webshop kun je zowel online scriptiebegeleiding als scriptiebegeleiding op locatie aankopen. Jouw Scriptiecoach biedt studenten scriptiehulp op locatie in de volgende regio’s en plaatsen.

6. Wat is het verschil tussen online begeleiding en begeleiding op locatie?

Online scriptiebegeleiding gebeurt online via beeldbellen (Skype, MS Teams, Google Meet en Zoom) in combinatie met feedback in je document, zodat je snel weer aan de slag kunt. Omdat je kunt beeldbellen heb je ook op deze manier 1-op-1 persoonlijk contact met je scriptiebegeleider.

Soms kan het handig zijn om live met jouw begeleider af te spreken. Bijvoorbeeld omdat je uitleg wilt over specifieke modellen of SPSS. Of omdat je de feedback die je hebt gekregen eerst face to face wilt doornemen. Wij bieden scriptiebegeleiding aan door bijna heel Nederland en ook kun je in België terecht voor scriptiebegeleiding. Waar je afspreekt stem je zelf af met jouw scriptiebegeleider.

7. Voor welke opleidingen kan ik bij Jouw Scriptiecoach terecht?

Wij kunnen studenten begeleiden bij bijna iedere studierichting. Daarnaast bieden we ook begeleiding bij de onderzoeksopzet, statistiek en kwantitatieve analyses in SPSS of STATA.

8. Kunnen jullie ook helpen bij mijn onderzoek en SPSS?

Wij hebben meerdere scriptiebegeleiders die een achtergrond hebben als onderzoeker en jou daarom als geen ander kunnen helpen bij je kwalitatieve en kwantitatieve onderzoek (statistiek) en ook het verwerken van je resultaten in bijvoorbeeld SPSS of STATA. Onze begeleiders kunnen o.a. met je meedenken over de vragenlijst of enquête, het analyseren van de data en het vertalen naar heldere conclusies en aanbevelingen.

9. Rekenen jullie ook voorbereidingstijd?

In sommige gevallen is het nodig om de stukken door te lezen om goede ondersteuning te bieden. Iedere scriptiecoach moet de context snappen om jou vervolgens het beste advies te kunnen geven. Als het nodig is voor de begeleiding om jezelf als begeleider in te lezen in bepaalde stukken die je al hebt geschreven (bijvoorbeeld omdat je vastloopt in de structuur of een herkansing moet doen) brengt Jouw Scriptiecoach de tijd die hiervoor nodig is wel in rekening. Uiteraard kijken we altijd kritisch naar de kostencomponent.

10. Hoeveel uren nemen de meeste studenten gemiddeld af?

Dit verschilt per traject en of je alleen hulp wilt bij een specifieke vraag of het hele scriptietraject. Gemiddeld neemt een student 10 uur af bij intensieve begeleiding, maar als je een specifieke vraag hebt is 3 uur misschien ook voldoende. Alle begeleiding is altijd maatwerk en afgestemd op jouw hulpvraag en situatie. Wil je weten hoeveel uur we nodig hebben om jou te helpen? Vraag dan gerust even een gratis adviesgesprek aan, dan kunnen we je vooraf een concrete inschatting geven.

11. Krijg ik geld terug van de belastingdienst?

Tot 2021 was het mogelijk om de kosten die je maakte voor een opleiding of een studie op te geven bij de Belastingdienst en dus af te trekken van je belasting. Sinds 1 januari 2022 zijn studiekosten en andere scholingsuitgaven niet meer aftrekbaar. Ben je ondernemer? Als de studiekosten zakelijke kosten zijn, kun je ze nog steeds aftrekken van je winst.

12. Hoe gaat Jouw Scriptiecoach om met de verwerking van persoonsgegevens?

Jouw Scriptiecoach heeft in de privacyverklaring beschreven hoe zij omgaat met de verwerking van jouw persoonsgegevens.

13. Is het inhuren van een externe scriptiebegeleider plagiaat?

Dit is een veelgehoorde vraag. Scriptiebegeleiding wordt nog vaak gezien als een grijs gebied. Dat komt ook omdat scriptiebegeleiding een heel breed begrip is en ieder bureau of scriptiebegeleider een eigen werkwijze hanteert. Wij werken met opmerkingen in het document, op deze manier krijg jij wel concrete aanwijzingen, maar moet je nog steeds zelf alle wijzigingen doorvoeren. Op deze manier ben en blijf jij zelf verantwoordelijk voor de inhoud van je document. En dat is gewoon toegestaan! We kunnen je ook helpen bij een check op taal, spelling en bronvermeldingen. Dan voeren we direct correcties door in de track & trace modus. Ook dit wordt niet gezien als plagiaat of fraude. Je leest hierover meer op onze pagina scriptie nakijken.

14. Schrijven jullie ook mijn onderzoeksvoorstel of scriptie?

Deze vraag wordt steeds vaker gesteld, Jouw Scriptiecoach werkt hier niet aan mee; wij schrijven nooit een scriptie of onderzoeksvoorstel. Het uitbesteden van je onderzoeksvoorstel of scriptie aan een ghostwriting bureau kan zelfs worden aangemerkt als fraude door jouw opleidingsinstantie. In ieder geval geldt dat een scriptie of onderzoeksvoorstel altijd zelf door de student geschreven moet worden, maar de student kan daarbij zeker externe hulp vragen. Vaak is het al gebruikelijk als je gaat afstuderen dat je iemand mee laat lezen, soms zijn dat de ouders, een familielid, maar ook vaak een medestudent van dezelfde opleiding. En in sommige gevallen is dat ook een externe scriptiebegeleider. Zolang de student zelf maar zijn scriptie schrijft en deze ook zelf kan verdedigen. We sparren met de student in kwestie en kijken waar in het onderzoeksvoorstel of scriptie het mankement zit. Vervolgens geven we aan hoe de student dit kan aanscherpen, maar zelf passen wij nooit documenten aan en ook herschrijven wij nooit teksten. Wat wij daarnaast ook aanbieden is een check op spelling en taal door een corrector, maar ook dan veranderen wij niets aan de inhoud van het document. Je leest hierover meer op onze pagina scriptie nakijken.

15. Wat kan ik verwachten bij een gratis adviesgesprek?

Het gratis adviesgesprek is een gesprek van ongeveer 15 minuten, waarin wordt gekeken naar hoe we je het best kunnen helpen. Dit is dus het moment waarop jij kan aangeven waar je tegenaan loopt of extra ondersteuning bij nodig hebt. Verder kun je alle vragen die hebt, stellen tijdens dit gesprek.

16. Kan ik ook een gratis adviesgesprek aanvragen op locatie?

Wij geven geen gratis adviesgesprek op locatie, dit doen we telefonisch. Je kunt dus gewoon thuisblijven. Op deze manier vindt het gesprek plaats op een moment dat het jou het best uitkomt en kan je jouw kostbare tijd gebruiken om te besteden aan het schrijven van je scriptie.

17. Ik woon niet in Nederland, kan ik dan alsnog scriptiebegeleiding krijgen?

Jouw Scriptiecoach helpt ook studenten die een afstudeerstage volgen (of wonen) in het buitenland. Wij hebben inmiddels al meerdere studenten geholpen die studeren in België, Duitsland, Suriname en de Nederlandse Antillen. Wij bieden je dan vooral online hulp bij het schrijven van je scriptie. 1-op-1 begeleiding is immers ook goed mogelijk via Teams, Google Meet en Zoom. Zeker als je jouw document deelt via Google Docs. De mogelijkheden kun je van te voren afspreken met je begeleider, zo kijk je samen naar hoe jullie de samenwerking het beste kunnen aanpakken.

18. Kan ik begeleiding in een groepje krijgen?

Uiteraard is dat mogelijk, het komt ook steeds vaker voor dat je met twee of meerdere studenten een scriptie schrijft of een onderzoek uitvoert. Begeleiding in een groep kost dan ook niks extra ten opzichte van individuele begeleiding. Jij maakt zelf afspraken met je medestudenten over het delen van de kosten.

19. Kan ik ook bij Jouw Scriptiecoach ook terecht voor andere opdrachten dan mijn scriptie?

Naast scriptiebegeleiding kun je ook bij Jouw Scriptiecoach aankloppen voor studiebegeleiding. Ook kunnen we je helpen bij het maken van verschillende (module)opdrachten die je gedurende je studie moet opleveren. Onze scriptiebegeleiders hebben veel ervaring met deeltijdopleidingen en de module- en eindopdrachten die je schrijft voor NCOI. Uiteraard bieden wij ook hulp bij je portfolio. En heb je je scriptie geschreven en wil je hulp bij het controleren op taal of spelling? Dan kun je ook terecht bij onze correctoren. Mag je afstuderen en wil je hulp bij de voorbereiding van je verdediging? Ook dan staan we voor je klaar! En moet je herkansen? Ook dan staan onze scriptiebegeleiders voor je klaar.

20. Wat gebeurt er als ik niet tevreden ben met mijn toegewezen begeleider?

Soms komt het voor dat je geen klik met je begeleider hebt. Bij Jouw Scriptiecoach zijn we heel flexibel, je kunt altijd wisselen. Op het moment dat je niet tevreden bent met jouw begeleider, neem dan snel contact met ons op en blijf vooral niet te lang rondlopen met een ontevreden gevoel. We zoeken samen met jou naar een oplossing. Wil je een andere scriptiebegeleider, dat kan sowieso! Het wisselen van begeleider gebeurt altijd snel, zodat jij geen vertraging oploopt!

21. Ik heb al een scriptiebegeleider van mijn onderwijsinstelling, wat doen jullie anders?

De begeleiders bij jouw onderwijsinstelling hebben soms wel tientallen studenten onder hun hoede, vaak vanuit verschillende opleidingen. Hierdoor is het voor de begeleiders van jouw onderzoeksinstelling vaak onmogelijk om (snel) de inhoudelijke en concrete feedback te geven die je nodig hebt om je scriptie te kunnen schrijven. Wij geven je persoonlijke aandacht en kunnen je concrete feedback geven en helpen met het implementeren hiervan. Doordat je wordt geholpen door professionals met 7+ jaar werkervaring krijg je altijd hulp van een begeleider die affiniteit heeft met jouw branche en vakgebied. Zodoende kunnen onze begeleiders ook echt de brug slaan tussen wat je opdrachtgever wil (oplossing voor zijn/haar probleem) en wat je opleiding wil (een scriptie die voldoet aan de beoordelingseisen vanuit je opleiding).

22. Op welke manier kan ik hulp verwachten bij het schrijven van mijn scriptie?

Naast hulp bij onderdelen die je moeilijk vindt, kan je persoonlijke scriptiebegeleider je ook helpen en begeleiden door middel van brainstormen, nakijken, het oefenen van je verdediging en het beargumenteren van je keuzes binnen je scriptie. Deze ondersteuning zorgt ervoor dat proces soepeler verloopt en je alles uit je scriptie haalt wat er in zit!

23. Wat gebeurt er met de uren die ik niet gebruik?

Gekochte uren kunnen naar eigen wens ingezet worden. Is je scriptie af en heb je nog uren over? Dan kun je jouw overgebleven uren scriptiebegeleiding inzetten om bijvoorbeeld samen met je begeleider te oefenen voor je verdediging, je bronvermeldingen na te laten kijken of een laatste inhoudelijke controle te doen op de vorm en structuur van je document. Gebruik je je uren niet, dan is dat bij Jouw Scriptiecoach ook geen probleem, wij storneren niet-verbruikt tegoed. Wel hanteren we hiervoor een administratieve vergoeding van 25 euro.

24. Hebben jullie ook een slagingsgarantie?

Al ruim 4.000 studenten zijn geslaagd met behulp van onze scriptiebegeleiding (sinds 2017). Wil je weten hoe zij onze scriptiehulp hebben ervaren? Bekijk dan onze reviews op Trustpilot. Je krijgt dan een goed beeld hoe we je kunnen helpen. Helaas bieden wij geen slagingsgarantie. Het voltooien van een scriptie met behulp van scriptiebegeleiding blijft een teamprestatie van jou en je begeleider. Dit betekent dat een heel groot deel van het uiteindelijke resultaat afhankelijk blijft van jouw persoonlijke inzet. Onze scriptiebegeleiders zullen je op elk mogelijke manier proberen te helpen om je te helpen slagen.

25. Mijn gekochte uren zijn op, wat nu?

Op het moment dat je door je gekochte uren heen bent, maar behoefte hebt aan meer begeleiding, kan je gemakkelijk de benodigde uren bijkopen via onze webshop. Heb je al eerder uren aangekocht? Vraag dan even na of je een kortingscode kunt krijgen zodat je de uren voor hetzelfde tarief kunt bijkopen.

26. Kan ik ook gebruik maken van het STAP budget?

Je kunt wel STAP-budget aanvragen voor (loopbaan)coaching en studieadvies. Voor scriptiebegeleiding geldt deze regeling helaas niet.

27. Kan ik een vergoeding vragen bij mijn zorgverzekeraar?

Scriptiebegeleiding wordt niet vergoed vanuit je zorgverzekering, ook niet bij een diagnose als ADD, ADHD of autisme. Vaak is er wel een vergoeding mogelijk vanuit de aanvullende verzekering voor psychosociale hulpverlening waarbij je echt aan de slag gaat met de psychische-emotionele en sociale gevolgen (familie, gezin, relaties, werk) die zich voordoen bij een situatie of aandoening. Omdat wij vanuit Jouw Scriptiecoach hierbij niet begeleiden is er in principe geen vergoeding mogelijk vanuit de zorgverzekering.

28. Hoe kan ik uren of een voordeelpakket bestellen bij Jouw Scriptiecoach?

Bestellen van uren of een voordeelpakket bij Jouw Scriptiecoach is eenvoudig. Hieronder vind je een beschrijving van de te doorlopen stappen.

  • Je gaat naar de webshop van Jouw Scriptiecoach.
  • Ben je een terugkerende klant? Log dan eerst in.
  • Je maakt de keuze tussen online scriptiebegeleiding of scriptiebegeleiding op locatie. Vervolgens klik je op ‘Nu kopen’. Vervolgens geef je het aantal uur aan dat je wilt bestellen. Staffelkorting wordt automatisch berekend.
  • Heb je een kortingsvoucher? Vul deze dan in nadat je het aantal uren hebt gekozen. De korting wordt dan doorberekend in het totaalbedrag.
  • Vul vervolgens je factuur- en adres gegevens in en kies de gewenste betaalmethode. Als je bent ingelogd worden deze gegevens automatisch gevuld.
  • Als je bestelling volledig is, controleer deze dan en kies vervolgens de knop ‘Bestelling plaatsen en afrekenen’. Let op: je dient ook akkoord te geven en een vinkje te zetten bij de algemene voorwaarden.
  • Volg de stappen in het afreken proces, deze kunnen per methode verschillen.

29. Ik heb geen bevestigingsmail of factuur ontvangen, wat nu?

Mocht je na een succesvolle afronding van de bestelling geen bevestigingsmail hebben ontvangen, controleer dan eerst de spamfolder (te herkennen aan bijvoorbeeld 'ongewenste e-mails') in je postvak. Als de bevestigingsmail daar niet in staat, neem dan contact met ons op.

30. Kan ik mijn bestelling na afronding nog wijzigen of annuleren?

Het bestelproces van onze webshop is volledig geautomatiseerd waardoor het helaas niet mogelijk is om de bestelling na plaatsing aan te passen of te annuleren. Je kunt het beste even contact met ons opnemen als je wat wilt toevoegen, wijzigen of je bestelling wilt annuleren.

31. Welke betaalmethoden biedt Jouw Scriptiecoach aan?

Jouw Scriptiecoach biedt de volgende betaalmogelijkheden aan: iDEAL, Bancontact en SOFORT Banking. Direct na ontvangst van je betaling sturen we je daarvan een bevestiging en starten we met het verwerken van je bestelling. 

32. Kan ik ook met een bankoverschrijving betalen?

Het is altijd mogelijk om een factuur te ontvangen zodat je het bedrag zelf kunt overmaken aan ons. Neem dan zeker even contact met ons op.

33. Hoe kan ik een kortingsvoucher aanvragen als ik uren wil bijbestellen?

Als je al eerder uren hebt aangekocht dan wil je uiteraard bij een vervolgbestelling hetzelfde tarief betalen. Via je eigen online omgeving kun je inzien hoeveel uren je nog hebt staan en ook een kortingscode aanvragen.

34. Ik heb een account aangemaakt maar ben mijn inloggegevens vergeten of krijg een foutmelding, wat nu?

Als je je inloggegevens bent vergeten kun je het beste even contact met ons opnemen. Wij sturen je dan een mail om je wachtwoord opnieuw in te stellen. Als je vaker hebt geprobeerd in te loggen dan krijg je een foutmelding als je als bestaande klant wilt inloggen. In dat geval moeten we waarschijnlijk je account even resetten. Neem dan ook even contact met ons op.

Andere vragen?

Je kunt ons bereiken via het contactformulier of door ons te mailen op info@jouwscriptiecoach.nl. Telefonisch zijn we bereikbaar op 06-10331605. Je kunt ook een sms’je of Whatsapp bericht sturen.