Online scriptiebegeleiding

Jouw Scriptiecoach helpt studenten zowel op locatie door heel Nederland en België. Maar daarnaast bieden wij ook online scriptiebegeleiding aan. Uiteraard kun je online scriptiebegeleiding en scriptiebegeleiding op locatie ook combineren.

Waarom kiezen voor online scriptiebegeleiding?

Vaak wordt voor online begeleiding gekozen door studenten die geen behoefte hebben aan extra reistijd en gewoon af en toe even een kwartier of 30 minuten willen sparren met hun scriptiebegeleider. Sommige studenten willen graag hun document laten doorlezen waarbij onze scriptiebegeleider opmerkingen plaatst in de kantlijn, dat kan ook geheel online. Verder merken wij dat veel studenten die in het buitenland studeren of wonen ook kiezen voor online scriptiebegeleiding. Wij begeleiden dan ook regelmatig internationale studenten en expats online via Skype, Zoom en MS Teams.

Maar is online begeleiding dan net zo effectief?

Online begeleiding is net zo effectief als scriptiebegeleiding op locatie. Door alle online tools die beschikbaar zijn heb je ook 1-op-1 contact met je scriptiebegeleider en je kunt je scriptie online samen doornemen door deze te delen in Google Docs. Ook als je hulp wilt met statistiek, SPSS of STATA is online scriptiebegeleiding een prima optie, je kunt immers over en weer het scherm delen met elkaar zodat je gewoon de stappen kunt volgen. Het gaat dus erom waar jij als student de voorkeur aan geeft. Als je liever face to face afspreekt met je begeleider kun je het beste kiezen voor scriptiebegeleiding op locatie. Wil je gewoon  regelmatig kunnen overleggen en sparren of feedback ontvangen op je document, dan kun je net zo goed kiezen voor online begeleiding.

Hoe gaat online scriptiebegeleiding in zijn werk?

Online begeleiding is feitelijk alle scriptiebegeleiding die niet op locatie plaatsvindt. Telefonisch overleggen, Skypen, overleggen via Zoom of MS Teams, opmerkingen in je document, feedback per mail, dat valt allemaal onder online scriptiebegeleiding. Jij maakt verder zelf met je scriptiebegeleider afspraken hoe de begeleiding er voor jou uit moet zien. Veel studenten kiezen ervoor om online samen te werken met een online tool zoals Skype, MS Teams of Zoom in combinatie met een document dat online gedeeld wordt. Jij kunt dan meteen de feedback in je document erbij typen als je overleg hebt met je begeleider.

Wil je opmerkingen in het document ontvangen, dan is dat ook mogelijk. We plaatsen dan opmerkingen in de zijlijn met praktische aanwijzingen zodat je daarna zelfstandig de wijzigingen kunt doorvoeren. Veel studenten die moeten herkansen kiezen vaak voor deze optie. De begeleider kijkt dan meteen naar de beoordelingseisen en feedback en geeft op basis daarvan de instructies in het document hoe je deze feedback kunt verwerken.

Waarom kiezen voor online begeleiding?

Online begeleiding heeft de volgende voordelen:

  • Voordeliger tarief je betaalt minder per uur;
  • Efficiënt, want je hebt geen extra reistijd;
  • Snel, je kunt je vragen tussendoor stellen;
  • Flexibel, wij begeleiden ook in het weekend en ’s avonds.
  • Transparant, je hebt direct inzicht in de verbruikte uren en kunt snel een eenvoudig uren bijkopen via je eigen online omgeving.

Wil je weten of online scriptiebegeleiding ook voor jou een goede keuze is?

Vraag dan hieronder een gratis adviesgesprek aan en hoor hoe we jou kunnen helpen.