Hulp bij schrijven plan van aanpak scriptie

Het plan van aanpak dat je schrijft voordat je gaat starten met je onderzoek is een essentieel onderdeel van je afstudeerproces en vormt de basis voor een goede scriptie. In je plan van aanpak beschrijf je hoe je jouw onderzoek gaat uitvoeren en welke literatuur je hiervoor wilt gebruiken. Met dit document zorg je dat je jouw onderzoek goed afkadert en je keuzes onderbouwd. Als je zorgt voor de juiste afbakening voorkom je dat je later verzand in teveel informatie.

Waar loop je tegenaan?

Om je goed te kunnen helpen bij jouw plan van aanpak is het handig om eerst te bespreken waar je tegenaan loopt. Zo kan het zijn dat je het lastig vindt om de juiste bronnen en theorie te vinden of om je onderzoeksmethode goed te onderbouwen. Maar het kan ook zijn dat je zoveel feedback hebt gekregen op je plan van aanpak dat je gewoon niet weet hoe je dit moet gaan verwerken. Wat de reden ook is waarom je vastloopt, we komen samen tot een oplossing en helpen je weer verder.

Hiermee staan wij voor je klaar

Bij ons kun je aankloppen bij iedere fase van het schrijven van je plan van aanpak. Zo helpen we je o.a. bij:

  • Het scherp formuleren van je aanleiding;
  • Je literatuur en selectie van de juiste bronnen;
  • Het onderbouwen van je probleemanalyse vanuit de interne en externe context;
  • Je onderzoeksmethodologie;
  • Het neerzetten van scherp afgebakende hoofd- en deelvragen;
  • De structuur en rode draad van je plan van aanpak;
  • Het doorvoeren van aanpassingen naar aanleiding van feedback van je opleiding.

Het schrijven doe je natuurlijk zelf, wij helpen je dus om weer meters te maken bij je plan van aanpak en je document aan te scherpen zodat het voldoet aan de eisen van je opleiding.

Hulp bij je plan van aanpak?

Onze scriptiebegeleiders kunnen je helpen met de meest uiteenlopende onderzoeksvraagstukken en kunnen je helpen bij het schrijven van je plan van aanpak. Zo helpen wij je als je gaat beginnen en graag wilt sparren over je onderwerp en richting van je onderzoek. Daarnaast helpen we je ook als je al meerdere keren feedback hebt gekregen op je document. We kijken dan naar de feedback en kunnen bijvoorbeeld in het document direct aangeven waar je jouw plan van aanpak op kunt verbeteren. Als je aan het begin van het traject bijstuurt zorgt dat ervoor dat je later niet verzand en ook direct focus aanbrengt in je onderzoek. Meestal ben je dan ook met een paar uur goed op weg geholpen.

Hulp bij schrijven plan van aanpak scriptie

Vraag hieronder direct je adviesgesprek aan en hoor hoe we jou kunnen helpen. Of lees ons artikel met tips voor je plan van aanpak.