Scriptiehulp als je extra ondersteuning nodig hebt

Studieproblemen of een functiebeperking?

Herken je het gevoel? Soms werk je echt heel hard, maar kom je geen stap verder. Uitstelgedrag of geen resultaten boeken kan vaak verschillende oorzaken hebben. Veel studenten hebben tegenwoordig last van studieproblemen en functiebeperkingen komen steeds vaker voor. Ook kun je als student te maken krijgen met een lichamelijk beperking zoals bijvoorbeeld een slecht gehoor of een andere handicap. Je wilt natuurlijk niet dat dit je scriptie in de weg staat. Jouw scriptiecoach is jouw scriptiebegeleider die je helpt met je onderzoeksvoorstel, plan van aanpak, scriptie of herkansing. Zodat ook jij op tijd en met succes kunt afstuderen!

Hulp bij studieproblemen

Wil het afstuderen maar niet vlotten omdat je bijvoorbeeld werkt naast je studie of omdat je thuis geen rustige omgeving hebt om aan je scriptie te werken? Ben je van nature snel afgeleid? Of vind je het moeilijk hoofd- en bijzaken te scheiden en ben je daardoor het overzicht kwijt? Geen nood, wij kunnen je hierbij helpen. Wij helpen je met het ontwikkelen van vaardigheden zoals timemanagement, het maken van een goede planning, het houden van focus en efficiënter studeren. Onze scriptiebegeleiders weten hoe ze jou weer kunnen motiveren en creëren een stok achter de deur, zodat je alsnog op tijd afstudeert.

Hulp bij functiebeperkingen

Jouw scriptiecoach helpt je ook met afstuderen als je moeite hebt met het schrijven van je scriptie. Hiervoor hebben wij een unieke aanpak ontwikkelt. Wij merken dat het schrijven van een scriptie met een functiebeperking extra zwaar is. Je opleiding biedt vaak beperkte ondersteuning en juist bij een beperking heb je extra hulp en ondersteuning nodig. Scriptietrajecten zijn dan ook heel intensief, je zult vaak contact hebben met jouw scriptiebegeleider van Jouw scriptiecoach. Wij kunnen je in ieder geval helpen als je last hebt van dyslexie, ADHD (of ADD), faalangst, autisme, uitstelgedrag, concentratieproblemen, stress of beperkt gehoor of een andere handicap.

Herken je jezelf in onderstaande studieproblemen of beperkingen?

Uitstelgedrag

Sommige studenten hebben last van uitstelgedrag en komen pas in beweging als de deadline in zicht komt. Dit levert vaak onnodig veel stress op en vergroot de kans op fouten. Wij onderzoeken samen waardoor je blijft uitstellen. Vaak zijn hiervoor logische aanwijzingen zoals een onderwerp wat je niet leuk vindt, veel feedback die je hebt ontvangen op jouw document, waarvan je niet weet hoe je deze moet verwerken of dat je moeite hebt om de juiste prioriteiten te stellen. De reden van uitstellen is vaak persoonlijk, dit gaan we samen onderzoeken om te kijken wat je vervolgens nodig hebt om wel in beweging te komen.

Perfectionisme

Sommige studenten leggen de lat veel te hoog voor zichzelf en stellen zichzelf onrealistische doelen. Dit kan ervoor zorgen dat je verlamd en helemaal niet meer gemotiveerd bent , oneindig in rondjes blijft redeneren en niets op papier zet of uit gaat stellen omdat je bang bent voor negatieve feedback.

Perfectionisme is vaak erg frustrerend wanneer je een scriptie aan het schrijven bent. Je bent namelijk afhankelijk van anderen: van je opdrachtgever en zijn mening en ondersteuning, van je opleiding en de begeleider die je toegewezen hebt gekregen. Perfectionisme zegt vaak ook iets over het houden van controle en hangt dicht tegen faalangst aan. Jouw scriptiecoach onderzoekt samen met jou wat het probleem in jouw specifieke situatie is en samen zorgen we ervoor dat we dit doorbreken zodat je weer in beweging komt.

ADHD (of ADD)

Als je ADHD of ADD hebt heb je heel veel kwaliteiten, je bent vaak heel enthousiast, creatief, kunt goed out of the box denken en je denkt snel en vaak veel meer in grote lijnen. Echter kan het behouden van structuur en overzicht en het stellen van realistische concrete doelen lastig zijn. Daarnaast wordt we van je verwacht dat je jouw scriptie en onderzoek zelfstandig kunt uitvoeren. Jouw begeleider of mentor vanuit jouw opleiding kijkt veel meer of jouw scriptie wel voldoet aan de richtlijnen van de opleiding. Bij ADHD is juist het zorgen voor structuur en afbakening in je scriptie en onderzoek heel belangrijk. Dit zorgt dat jij met meer focus aan je scriptie kunt en gaat werken. Hier helpen wij je dan ook mee!

Stress

Het schrijven van een scriptie is voor veel studenten lastig. Je hebt gedurende je opleiding gewerkt in groepjes en met andere studenten samengewerkt. Nu moet je echter zelfstandig je onderzoek uitvoeren en jouw scriptie schrijven. Sterker nog, dat wordt ook verwacht vanuit je opleiding. Je krijgt vaak een begeleider vanuit je opleiding toegewezen, maar dit hoeft niet altijd een expert te zijn op jouw onderwerp en hij of zij zal veel meer toetsen of jouw onderzoek en scriptie wel voldoet aan de eisen die jouw opleiding stelt aan het document. Als je dan vastloopt terwijl de deadline steeds sneller in zicht komt, kan dit ook stress opleveren. Wij gaan onderzoeken met jou waardoor je stress ervaart en hoe we dit kunnen doorbreken. Soms werkt het om met een goede planning te werken met voldoende rustmomenten. Maar dit verschilt uiteraard per situatie. Hoe dan ook, wij zorgen dat je weer in beweging komt.

Concentratieproblemen

Tegenwoordig komen concentratieproblemen steeds vaker voor. Misschien ben je van nature snel afgeleid en kom je daardoor moeilijk in beweging. Dit kan je tegenwerken bij het schrijven van je scriptie. Om dit probleem te tackelen is het belangrijk dat we zicht krijgen op jouw studeeromgeving en wat je doet als je gaat studeren. Door dit inzicht kunnen we kijken waardoor je niet in beweging komt.

Dyslexie

Dyslexie lastig zijn als je wilt gaan afstuderen. Naast dat je je scriptie na kunt laten lezen op taal en spelfouten kan het fijn zijn om ook begeleiding te krijgen bij het schrijven van je scriptie. Bij Jouw scriptiecoach snappen we dat het schrijven van een onderzoeksvoorstel of scriptie lastig is, helemaal als je dyslexie hebt. Vaak helpt het als je iemand hebt die je helpt met de structuur aan de hand van de exameneisen van je opleiding. Iemand die je helpt om je inhoudsopgave op te zetten en aangeeft wat je in welke paragraaf kunt behandelen. Uiteraard krijg je hierbij ook inhoudelijke adviezen en aanwijzingen.

Faalangst

Als je aan je scriptie gaat beginnen kan faalangst echt een enorm vervelend probleem zijn. Faalangst heeft van alles te maken met de manier waarop jij denkt in een situatie waarbij je moet presteren en je dus een enorme druk voelt. Je gedachten en interpretaties leiden vervolgens tot spanning, waardoor je nog meer andere negatieve gedachten kunt krijgen. Vaak kom je dan in een neerwaartse spiraal terecht en dit komt het resultaat wat je moet behalen niet ten goede. Onze begeleiders onderzoeken met jou waar je faalangst door wordt veroorzaakt en vervolgens kijken we ook hoe we dit patroon kunnen doorbreken. Hierdoor kun je vaak weer verder werken aan jouw scriptie en als je vervolgens meters maakt neemt ook het gevoel dat je het niet kunt verder af!

Autisme

Autisme zorgt ervoor dat jij informatie anders verwerkt in jouw hersenen. Meestal vind jij het daardoor gemakkelijker om details waar te nemen, terwijl mensen die niet autistisch zijn het gemakkelijker vinden om snel de hoofdzaak te onderscheiden van de bijzaken. Als je een scriptie gaat schrijven is het belangrijk om juist die hoofd- en bijzaken goed te scheiden. Anders beland je in teveel details waardoor je niet tot de hogere conclusies kunt komen en je onderwerp onvoldoende kunt afbakenen als je gaat beginnen met je onderzoek. Het gevaar van autisme is dat je letterlijk kunt verzanden in informatie en vervolgens niet meer weet hoe je nog orde kunt creëren in de chaos. Geen paniek, hier kan Jouw scriptiecoach je bij helpen.

Scriptiebegeleiding, hoe werkt dat?

Als je last hebt van een studieprobleem of functiebeperking kost het schrijven van een scriptie veel energie. Bij Jouw scriptiecoach werken we met scriptiebegeleiders die jou kunnen ondersteunen bij het schrijven van je scriptie. Onze hulp is praktisch ingestoken. Zo helpen wij je met structuur en overzicht zodat je weer meters kunt maken. Hierbij werken we met een realistische planning en hakken we jouw scriptie op in losse stukken zodat we jou per onderdeel gerichte instructies en feedback kunnen geven. Heb je een vraag tussendoor? Geen probleem, jouw scriptiebegeleider is jouw sparringpartner en ook jouw stok achter de deur. Ook sturen we je je bij als we denken dat je teveel hooi op je vork neemt of te optimistische en misschien zelfs onrealistische doelen stelt. Het scriptietraject is vaak intensief en zal vaak bestaan uit een combinatie van online begeleiding en begeleiding op locatie. Behalve op proces en structuur kunnen we jou ook inhoudelijk helpen.

Hoe werken wij?

In een gratis adviesgesprek stellen we jouw hulpvraag vast waarbij je meteen een concrete inschatting krijgt van het verwachte aantal uren dat je nodig hebt om je scriptie af te ronden. Vervolgens koop je online je uren aan. Het aankopen van uren is eenvoudig en snel. Je kunt het gewenste aantal uren scriptiebegeleiding direct online aankopen via iDEAL. Zo weet je direct waar je aan toe bent en kun je snel aan de slag met je begeleider die je vanuit ons krijgt toegewezen. Nadat je gekoppeld bent aan een scriptiebegeleider zal deze altijd eerst even contact opnemen met jou om de aanpak te bespreken.

Je bent begonnen maar je bent vastgelopen of moet herkansen

Meestal beginnen we met het doorlezen van je document aan de hand van de feedback die je hebt gekregen en het beoordelingsformulier van jouw opleiding. Op deze manier krijgen we al een goed beeld van hoe jouw document verbetert kan en moet worden. Daarnaast kunnen wij je helpen bij het maken van een planning waarin alle deadlines en contactmomenten staan die je hebt met je opleiding. Ook kijken we naar de indeling van je scriptie, deze hakken we op in kleinere delen. Vaak werken we met een planning per hoofdstuk en geven we je per hoofdstuk concrete aanwijzingen hoe je dit hoofdstuk kunt aanpassen. Vervolgens werk jij steeds een hoofdstuk uit waarop je dan weer feedback krijgt van je scriptiebegeleider. Vervolgens kun je deze ook toesturen aan de begeleider van jouw opleiding en kijken we ook weer naar zijn/haar feedback. Door met kleinere delen te werken heb jij weer het overzicht weer terug en blijf je dit ook houden.

Je gaat beginnen maar weet niet hoe je moet starten

Als je nog gaat beginnen met het schrijven van je scriptie kijken we samen met jouw naar de scriptiestructuur. We kijken naar de indeling vanuit jouw opleiding en zetten de structuur neer in de vorm van een inhoudsopgave of mindmap. Vervolgens bepalen we ook per hoofdstuk wat je in het betreffende onderdeel kunt verwerken. Ook hiervoor krijg je instructies per hoofdstuk en ook hierbij werken we met een concrete planning.

We kijken ook naar het studieprobleem of de functiebeperking zelf

Tot slot kijken we ook naar je studiegedrag. Vaak gaat het namelijk om bepaalde patronen waardoor je steeds afgeleid wordt van je scriptie of niet in beweging. Door deze patronen inzichtelijk te maken, kunnen we deze patronen gaan doorbreken. Het uiteindelijke doel van onze scriptiebegeleiding is om jou de benodigde vaardigheden aan te leren zodat je vervolgens zelf verder kunt werken aan je scriptie. Hier heb je jouw hele leven vervolgens plezier van. Wij bieden hiervoor aparte individuele coachsessies aan met ervaren coaches die zij gespecialiseerd in probleemoplossend coachen en NLP.

Direct een gratis adviesgesprek?

Wil je direct meer informatie over scriptiebegeleiding? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan.
Gedurende het gratis adviesgesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en waar je specifiek hulp bij nodig hebt. Daarnaast bespreken we meteen hoe we jou het beste naar de eindstreep kunnen begeleiden. Wil je gebruik maken van scriptiebegeleiding? Dan krijg je een ervaren scriptiebegeleider toegewezen die expert is op jouw afstudeeronderwerp. Gedurende jouw afstudeerperiode is jouw scriptiebegeleider jouw scriptiecoach en sparringpartner voor al jouw vraagstukken.

Direct hulp nodig? Stuur ons een bericht!

Wil je hulp bij je onderzoeksvoorstel, plan van aanpak, scriptie of herkansing? Vraag dan direct een gratis adviesgesprek aan. Je ontvangt altijd snel een reactie, vaak al binnen een paar uur. In het intakegesprek bekijken we hoe we jou het beste kunnen helpen en welke begeleider het beste bij jouw onderwerp past. Ook krijg je direct een inschatting van het aantal uren dat wij verwachten nodig te hebben om je naar de eindstreep te begeleiden. Vervolgens kun je eenvoudig de uren via iDEAL aankopen en als de betaling gelukt is koppelen we je meteen met jouw scriptiebegeleider. Deze neemt dan snel contact met je op (vaak al dezelfde dag) zodat je snel verder kunt werken.

Vul je gegevens in:

Bij het invullen van dit formulier willen we je wijzen op onze privacyverklaring waarin staat beschreven hoe we jouw persoonsgegevens verwerken.