Rechten

Scriptiebegeleiding Rechten

Bijna alle hogescholen die hbo Rechten bieden, hebben een algemeen breed vakkenpakket. Als je aan de opleiding begint dan krijg je eerst inleidende vakken in de rechtsgeleerdheid. Vervolgens krijg je ook vakken als strafrecht, bestuursrecht, belastingrecht, organisatiekunde en verbintenissenrecht (echtscheidingen etc.). Ook krijg je minder juridische lessen, zoals ethiek, psychologie, rapporten schrijven, conflictbemiddeling, gesprekstechnieken en sociale en communicatieve vaardigheden.

Als je dan je scriptie gaat schrijven kun je veel richtingen op. Ten eerste is het domein waarin je afstudeert bepalend voor de keuzes die je gaat maken, denk bijvoorbeeld aan expertises als bedrijfsjurist, publiekrecht, privaatrecht, procesrecht of rechtshulpverlener. Dat betekent in de praktijk ook vaak dat juist het afbakenen bij een scriptie Rechten heel belangrijk is. Vaak blijkt ook de literatuurstudie een probleem te zijn voor veel studenten.

Wie kan mij helpen bij mijn scriptie Rechten?

Jouw scriptiecoach biedt scriptiebegeleiding aan voor zowel HBO-rechtenstudenten (waaronder hbo-rechten en Sociaal Juridische Dienstverlening, SJD) als WO-rechtenstudenten (bachelorscriptie rechten en masterscriptie rechten).

Onze scriptiebegeleiders zijn goed op de hoogte van de eisen die jouw opleiding stelt. Bovendien beschikken zij over relevante werkervaring. Zo helpen scriptiebegeleiders Frederique de RooijMarguérite van der Laan en Judith van Amerongen je als je hulp wilt bij je onderzoeksvoorstel of scriptie voor Rechten. Zij kunnen je ook helpen bij de volgende expertises: Rechtswetenschap, Privaatrecht, Staatsrecht, Bestuursrecht, Strafrecht, Burgerlijk procesrecht, Handelsrecht, Ondernemingsrecht, Sociaal- en arbeidsrecht, Economisch Recht of Familierecht, Gezondheidsrecht, Financieel recht, Aansprakelijkheid- en verzekeringsrecht, Huurrecht, Jeugdrecht, Fiscaal recht of Belastingrecht. Bij ons kun je dus vrijwel altijd terecht voor begeleiding!

Hoe gaan jullie mij helpen bij mijn scriptie Rechten?

Zowel Marguérite, Frederique als Judith helpen je met het bronnen- en literatuuronderzoek, het opstellen en formuleren van de juiste onderzoeksvragen en het schrijven van een wetenschappelijk onderbouwd paper of artikel. Bovendien zijn zowel Marguérite als Judith sterk in taal wat betekent dat ze je ook helpen een inhoudelijk sterk en juist verwoord betoog te schrijven! Ook krijg je feedback op je juridische redeneringen: zijn deze overtuigend, gebruik je de juiste bronverwijzingen en de sterkste argumenten?

Als je Internationaal Recht volgt kunnen Marguérite en Frederique je ook helpen bij de volgende richtingen: Public International Law, Internationale betrekkingen en Europees Recht. Bovendien is Marguérite coach wat betekent dat ze je ook kan helpen als je last hebt van uitstelgedrag, gebrek aan motivatie om af te studeren, perfectionisme, overspannenheid of burn-out verschijnselen, stress, concentratieproblemen of faalangst.

Scriptiebegeleiding online of op locatie

Wij begeleiden studenten online of op locatie. Online begeleiding betekent dat wij je helpen in de vorm van telefonisch overleg, ondersteuning via e-mail, opmerkingen in het document en overleg via Skype. Online scriptiebegeleiding is ideaal want het scheelt veel reistijd, je kunt snel even een vraag tussendoor stellen en je kunt ook echt online overleggen door bijvoorbeeld je scherm met elkaar te delen. Soms kan het echter prettig zijn om elkaar face to face te spreken. Ook dat kan! Waar je precies afspreekt op locatie stem je zelf af in overleg met je scriptiebegeleider, bijvoorbeeld bij je werkgever, de campus van je opleiding of de bibliotheek. Ook spreek je af met je scriptiecoach wanneer je afspreekt, dit kan in overleg ook gedurende werktijd of juist na werktijd of in het weekend. Een overzicht van al onze locaties waar we op locatie begeleiden vind je op deze pagina.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die Jouw Scriptiecoach biedt? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. We plannen graag een gratis adviesgesprek in zodat we rustig kunnen bespreken waar we je mee kunnen helpen.

Marguérite van der Laan

Marguérite van der Laan

Marguérite van der Laan is een ervaren scriptiebegeleider die jou kan helpen bij jouw onderzoeksvoorstel, plan van aanpak, het schrijven van je scriptie of je herkansing. Zelf heeft Marquérite een…

Volledig profiel van: Marguérite van der Laan