Human Resource Management

Scriptiebegeleiding Human Resource Management

In de opleiding Human Resource Management (voorheen Personeel en Arbeid) leer je hoe je omgaat met menselijk kapitaal binnen de onderneming waar je werkzaam bent. Dat kan binnen allerlei soorten organisaties: grote bedrijven, het midden- en kleinbedrijf, overheidsinstellingen en non-profitorganisaties als scholen, ziekenhuizen of belangenorganisaties. Maar je kunt ook terecht bij bureaus voor bemiddeling en loopbaanbegeleiding, vakbonden en arbodiensten.

Hoe kunnen we je helpen?

De opleiding HRM heeft een brede focus, je kunt bijvoorbeeld afstuderen op het beleid dat geformuleerd moet worden. Vaker komt het echter voor dat organisaties kampen met specifieke problemen als een hoog verloop, ziekteverzuim, problemen om aan geschikt personeel te komen enzovoorts. Vooral in de zorg en het onderwijs is dat vaak een probleem. Maar ook schaarste beroepen en hoe je hierop moet inspelen of aanpassing van je beleid als gevolgen van nieuwe wetgeving zien wij regelmatig voorbijkomen. Je merkt het al, veel verschillende richtingen en dat merken wij ook in de aanvragen die wij krijgen voor scriptiebegeleiding.

Juist het scherp neerzetten van je aanleiding waarbij je uitgaat van het managementprobleem is heel belangrijk. Zo moet je het managementprobleem inside out en outside in benaderen om te komen tot een afgebakende resultaatgerichte onderzoeksdoelstelling. Je hoofdvraag moet ook SMART geformuleerd zijn. Als dat niet op orde is ga je verzanden in informatie, dus juist het afbakenen is heel belangrijk. Onze scriptiebegeleiders kunnen je hierbij helpen en zijn goed op de hoogte van de eisen die jouw opleiding stelt. Bovendien beschikken zij over relevante werkervaring.

Zo helpen scriptiebegeleiders Linda Hovestad, Edwin Claassens, en Harry Steenkamp je als je Human Resource Management studeert. Ook kunnen we je helpen als je vastloopt op de literatuur en theorie, de hoofd- en deelvragen en de onderzoeksmethode. En we kunnen we je helpen bij het verwerken van je onderzoeksresultaten.

Daarnaast hebben wij ook ervaren onderzoekers in huis die je kunnen helpen bij het transcriberen en coderen van je kwalitatieve resultaten. Of juist het verwerken van je kwantitatieve data in een statistiekprogramma als SPSS.

Scriptiebegeleiding online of op locatie

Wij begeleiden studenten online of op locatie. Online begeleiding betekent dat wij je helpen in de vorm van telefonisch overleg, ondersteuning via e-mail, opmerkingen in het document en overleg via Skype. Online scriptiebegeleiding is ideaal want het scheelt veel reistijd, je kunt snel even een vraag tussendoor stellen en je kunt ook echt online overleggen door bijvoorbeeld je scherm met elkaar te delen. Soms kan het echter prettig zijn om elkaar face to face te spreken. Ook dat kan! Waar je precies afspreekt op locatie stem je zelf af in overleg met je scriptiebegeleider, bijvoorbeeld bij je werkgever, de campus van je opleiding of de bibliotheek. Ook spreek je af met je scriptiecoach wanneer je afspreekt, dit kan in overleg ook gedurende werktijd of juist na werktijd of in het weekend. Een overzicht van al onze locaties waar we op locatie begeleiden vind je op deze pagina.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die Jouw Scriptiecoach biedt? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. We plannen graag een gratis adviesgesprek in zodat we rustig kunnen bespreken waar we je mee kunnen helpen.

Edwin Claassens

Edwin Claassens

Zoek je hulp bij het opzetten van je onderzoek, het schrijven van je plan van aanpak, je scriptie of je thesis? Of zoek je hulp voor je herkansing? Dan kan…

Volledig profiel van: Edwin Claassens

Harry Steenkamp

Harry Steenkamp

Scriptiebegeleider Harry Steenkamp is een ervaren scriptiecoach die jou kan helpen bij jouw onderzoeksvoorstel, plan van aanpak, het schrijven van je scriptie of je herkansing. Zelf heeft Harry een studie…

Volledig profiel van: Harry Steenkamp

Linda Hovestad

Linda Hovestad

Linda Hovestad is een ervaren scriptiebegeleider die zowel HBO, Master en universitaire studenten kan helpen bij hun onderzoeksvoorstel, plan van aanpak, het schrijven van een scriptie of een herkansing. Daarnaast…

Volledig profiel van: Linda Hovestad