11 mei 2019

Literatuur en bronnenonderzoek lastig? Check deze handige tips!

Het doen van literatuur of ander bronnenonderzoek is een flinke klus waar veel studenten bij het schrijven van hun scriptie tegen opzien. Het blijf echter een belangrijk onderdeel van iedere scriptie. Geen zorgen; je bent niet de enige! Veel studenten en zelfs doorgewinterde onderzoekers lopen tegen een schijnbaar onbeklimbare literatuurberg aan. Hoewel voor een goed literatuuronderzoek veel lezen onvermijdelijk blijft, zijn er wel om gerichter te zoeken, strategischer te lezen, en dus efficiënter met je tijd om te gaan. De literatuurberg beklimmen wordt daardoor gemakkelijker. Doorzettingsvermogen blijft een vereiste!

Wij hebben een serie met handige artikelen geschreven waarbij we antwoord geven op de meest gestelde vragen; en waarbij we bovendien veel tips over het doen van literatuur- en bronnenonderzoek geven.

De meest gestelde vragen zijn:

Direct hulp bij je literatuur en/of bronnenonderzoek?

Het uitvoeren van een grondig literatuur en bronnenonderzoek is en blijft een essentieel onderdeel van iedere scriptie; het zorgt er immers o.a. voor dat je jouw onderwerp goed kunt afbakenen. Met de tips uit deze serie proberen we het je gemakkelijker te maken en je op weg te helpen met je bronnen en literatuuronderzoek. Maar soms blijft het lastig om voldoende bronnen te vinden of de juiste literatuur.

Over Jouw Scriptiecoach

Bij Jouw Scriptiecoach vind je scriptiebegeleiding voor alle denkbare opleidingen. In Nederland en Vlaanderen staan onze scriptiebegeleiders voor je klaar voor hulp op locatie of online. Voor leerproblemen of een functiebeperking (zoals bijvoorbeeld autisme) hebben we gespecialiseerde scriptiebegeleiders in huis. Loop je ergens tegenaan bij het schrijven van je scriptie, neem dan onderaan deze pagina contact op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Meer weten? Ga direct naar:

Dit bericht werd geschreven door:

Linda Hovestad

Linda Hovestad

Linda Hovestad is een ervaren scriptiebegeleider die zowel HBO, Master en universitaire studenten kan helpen bij hun onderzoeksvoorstel, plan van aanpak, het schrijven van een scriptie of een herkansing. Daarnaast is Linda de oprichtster en eigenaresse van Jouw Scriptiecoach. Naast Jouw Scriptiecoach heeft Linda haar eigen marketingadviesbureau: Hovestad Marketing en Strategie BV. Voor verschillende opdrachtgevers…

Lees verder...