Literatuur en bronnenonderzoek lastig? Check deze handige tips!

Het doen van literatuur of ander bronnenonderzoek is een flinke klus waar veel studenten bij het schrijven van hun scriptie tegen opzien. Het blijf echter een belangrijk onderdeel van iedere scriptie. Geen zorgen; je bent niet de enige! Veel studenten en zelfs doorgewinterde onderzoekers lopen tegen een schijnbaar onbeklimbare literatuurberg aan. Hoewel voor een goed literatuuronderzoek veel lezen onvermijdelijk blijft, zijn er wel om gerichter te zoeken, strategischer te lezen, en dus efficiënter met je tijd om te gaan. De literatuurberg beklimmen wordt daardoor gemakkelijker. Doorzettingsvermogen blijft een vereiste!

Wij hebben een serie met handige artikelen geschreven waarbij we antwoord geven op de meest gestelde vragen; en waarbij we bovendien veel tips over het doen van literatuur- en bronnenonderzoek geven.

De meest gestelde vragen zijn:

Gastbijdrage van Thymen Ballering, scriptiebegeleider bij Jouw scriptiecoach

Direct hulp bij je literatuur en/of bronnenonderzoek?

Literatuur en bronnenonderzoek is en blijft een essentieel onderdeel van iedere scriptie; het zorgt er immers o.a. voor dat je jouw onderwerp goed kunt afbakenen. Met de tips uit deze serie proberen we het je gemakkelijker te maken en je op weg te helpen met je bronnen en literatuuronderzoek. Maar soms blijft het lastig om voldoende bronnen te vinden of de juiste literatuur. Geen nood als je vastloopt, onze scriptiebegeleider hebben allemaal ruimschoots ervaring met het uitvoeren van desk research en literatuuronderzoek. Plan hieronder direct jouw gratis adviesgesprek in als je hulp wilt.