Scriptiebegeleiding Communicatie

Volg je een opleiding Communicatie? Dan weet je waarschijnlijk alles over organisaties en merken. Je kunt communicatiestrategieën bedenken en weet hoe je middelen en media op effectieve wijze kunt inzetten. Ook weet je hoe je effectief de doelgroep kunt bereiken. Vervolgens kun je je kennis gaan toepassen bij je afstudeeropdracht. Maar wat ga je dan onderzoeken? Wij helpen jou met het juiste onderwerp en ook hoe je deze afbakent zodat je voorkomt dat je verzand in informatie!

Welke onderwerpen

Als je Communicatie studeert dan is de kans dat je een (online) communicatiestrategie of communicatieplan gaat schrijven als afstudeeropdracht groot. Onze scriptiebegeleiders zijn expert als het gaat om marketing en communicatie en kunnen jou daarom helpen met verschillende invalshoeken. Zo kunnen wij je ook helpen als je bijvoorbeeld een social media strategie hebt gekozen als eindopdracht. Vaak begint een soepel scriptietraject met het juist formuleren van het probleem en de aanleiding. Als je dit meteen goed doet aan het begin van je scriptietraject, voorkom je dat je verzand in bergen informatie. Welk probleem is nog niet onderzocht? Wat gaat jouw opdrachtgever doen met je communicatiestrategie of communicatieplan? Op welke doelgroep moet je je richten? Onze scriptiebegeleiders kunnen je hierbij helpen. Wij zijn gedurende jouw afstudeertraject jouw inhoudelijke sparringpartner.

Je kunt bij Jouw scriptiecoach terecht voor alle Communicatie onderwerpen. Zoals positioneren, corporate communicatie, merkbeleid, interne communicatie en marketingcommunicatie. Hiervoor werkt Jouw scriptiecoach samen met verschillende scriptiebegeleiders die allemaal expert zijn binnen hun vakgebied. Hierdoor kunnen zij snel de brug slaan naar het juiste probleem. Zodat jij de verwachtingen in vroegtijdig stadium goed kunt managen richting jouw opdrachtgever en je opdracht goed kunt afbakenen. Immers, hoe smaller het onderwerp, des te gerichter jij onderzoek kunt doen.

Hoe kunnen wij je helpen?

Jouw scriptiecoach helpt jou als je feedback hebt gekregen op jouw document of als je inhoudelijke ondersteuning zoekt bij een specifiek onderwerp. Al onze scriptiebegeleiders beschikken over relevante werkervaring, daarnaast zijn ze op de hoogte van de eisen vanuit jouw opleiding. Hierdoor kan een scriptiecoach van Jouw scriptiecoach jou ook altijd weer op weg helpen als je bijvoorbeeld door de bomen het bos niet meer ziet en echt hulp wil met de structuur en het proces. Wij begeleiden je van A tot Z, zo kunnen wij je ook helpen bij het nakijken van je scriptie, je herkansing of bij de voorbereiding van je verdediging.

Daarnaast kun je bij ons terecht als je studieproblemen hebt zoals faalangst, dyslexie, perfectionisme of uitstelgedrag. En ook als je een functiebeperking hebt zoals bijvoorbeeld beperkt gehoor, kunnen wij je helpen om af te studeren. En loop je vast met je onderzoeksmethodologie? Geen probleem, ook dan zijn wij er voor je. Wij helpen je bij je kwalitatief of kwantitatief onderzoek en bieden ook SPSS hulp aan. Je kunt dus altijd verder werken!

Scriptiebegeleiding online of op locatie

Jouw scriptiecoach begeleidt studenten online of op locatie. Online begeleiding betekent dat wij je helpen in de vorm van telefonisch overleg, ondersteuning via e-mail, opmerkingen in het document en overleg via Skype. Online scriptiebegeleiding is ideaal want het scheelt veel reistijd, je kunt snel even een vraag tussendoor stellen en je kunt ook echt online overleggen door bijvoorbeeld je scherm met elkaar te delen. Soms kan het echter prettig zijn om elkaar face to face te spreken. Ook dat kan! Waar je precies afspreekt op locatie stem je zelf af in overleg met je scriptiebegeleider, bijvoorbeeld bij je werkgever, de campus van je opleiding of de bibliotheek. Ook spreek je af met je scriptiecoach wanneer je afspreekt, dit kan in overleg ook gedurende werktijd of juist na werktijd of in het weekend.

Hoe werken wij

Nadat je een gratis adviesgesprek hebt aangevraagd neemt Jouw scriptiecoach binnen één werkdag contact met je op. We bespreken waar je tegenaan loopt en hoe wij jou kan helpen. Ook bespreken we hoe je geholpen wilt worden. Je kunt kiezen voor online scriptiebegeleiding of scriptiebegeleiding op locatie. Bij online scriptiebegeleiding krijg je feedback in je document en communiceer je via e-mail, Skype of telefonisch. Maar soms heb je extra hulp nodig en dan is het handiger om op locatie af te spreken.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die Jouw scriptiecoach biedt? Neem dan contact met ons op. We plannen graag een gratis adviesgesprek in zodat we rustig kunnen bespreken waar we je mee kunnen helpen.