Nienke van Dongen

Nienke van Dongen heeft sinds 2019 ongeveer 300 studenten geholpen met hun hbo- en wo-scriptieonderzoek. Zij heeft daarvoor gewerkt als docent aan de Erasmus Universiteit en de Hogeschool Rotterdam. Daar heeft zij eveneens ervaring opgedaan als coach, project-, stage- en scriptiebegeleider. Bovendien heeft zij onderwijs en tentamens ontwikkeld en samengesteld. Nienke heeft de opleiding Nederlandse taal- en letterkunde gevolgd aan de Universiteit Leiden. Vervolgens heeft zij de studie Nederlands recht afgerond aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Waar kan Nienke van Dongen jou mee helpen?

Samen met jou neemt Nienke de inhoud, structuur en taal van jouw scriptie onder de loep. Daarbij voorziet zij jou van handige tips op maat, zodat jij het onderzoek vol optimisme stap voor stap kunt uitvoeren. Heb je al een aantal hoofdstukken geschreven en loop je vast, dan gaat zij samen met jou op zoek naar praktische oplossingen. Is uitbreiding van het bronnenonderzoek nodig, dan help zij jou tijdens deze zoektocht. Vraag je je af hoe je het jurisprudentieonderzoek moet uitvoeren? Daar heeft Nienke eveneens handige tips voor.

Ook wanneer sprake is van studieontwijkend gedragAD(H)D, faalangst of dyslexie, kan Nienke jou helpen om het onderzoek aan te pakken. Samen stellen jullie een duidelijke en realiseerbare planning op, zodat je het onderzoek in jouw tempo stapsgewijs kunt uitvoeren.

Nienke helpt jou verder graag bij het nauwkeurig verwijzen naar bronnen, bijvoorbeeld met behulp van de APA-richtlijnen en de Leidraad voor juridische auteurs.

Scriptiebegeleiding online en op locatie

Nienke begeleidt zowel online als op locatie in Workum of Sneek. Je maakt met Nienke hierover zelf afspraken als je begeleiding op locatie wilt.

Expertises