Marguérite van der Laan

Marguérite van der Laan

Marguérite van der Laan is een ervaren scriptiebegeleider die jou kan helpen bij jouw onderzoeksvoorstel, plan van aanpak, het schrijven van je scriptie of je herkansing. Zelf heeft Marquérite een opleiding Rechtsgeleerdheid gevolgd aan de Universiteit Utrecht waar ze is afgestudeerd als Meester in de Rechten. Haar expertises zijn Nederlands Recht en Internationaal Recht.

Daarnaast heeft Marguérite ook veel ervaring in het onderwijs en in projectmanagement, facilitaire zaken, secretariële ondersteuning en office management. Marguérite is daarnaast goed in taal en kan ook jouw onderzoeksvoorstel of scriptie controleren en nalezen op rode draad, taal en spelling.

Waar kan Marguérite van der Laan jou mee helpen?

Marguérite kan jou helpen wanneer je Rechten, SJD (Sociaal Juridische Dienstverlening) of Bestuurskunde studeert. Zo kan Marguérite je helpen als je als afstudeerrichting hebt gekozen voor o.a. Rechtswetenschap, Privaatrecht, Staatsrecht, Bestuursrecht, Strafrecht en Burgerlijk procesrecht. Daarnaast kan ze je ook helpen bij Rechtsgeschiedenis, Handelsrecht en Ondernemingsrecht. En ook als je Sociaal- en arbeidsrecht, Economisch Recht of Familierecht hebt gekozen, helpt Marguérite je weer voorruit.

Als je Internationaal Recht volgt kan Marguérite je ook helpen bij de volgende richtingen: Public International Law, Internationale betrekkingen en Europees Recht.

Daarnaast kan Marguérite je ook helpen bij het uitvoeren van literatuuronderzoek en het schrijven van een wetenschappelijk onderbouwd paper of artikel. Bovendien is Marguérite coach wat betekent dat ze je ook kan helpen als je last hebt van uitstelgedrag, gebrek aan motivatie om af te studeren, perfectionisme, overspannenheid of burn-out verschijnselen, stress, concentratieproblemen of faalangst.

Scriptiehulp: online en op locatie

Marguérite geeft zowel online begeleiding als begeleiding op locatie. Op locatie kun je terecht in waar Marguérite regelmatig op locatie aanwezig is.

Expertises


Hulp nodig bij het opstellen van je conceptueel model?

Tips bij het opstellen van je conceptueel model

Het conceptueel model (in het Engels ‘conceptual framework’) is de visuele weergave van de te beantwoorden vragen in je scriptie. Het model geeft de verwachte oorzaak-gevolgrelatie aan in je onderzoek. Als de variabelen je duizelen kan een conceptueel model helpen om voor jezelf helderheid te creëren hoe de variabelen met elkaar in relatie staan. Je...

Lees verder...
Als je Rechten studeert zal je scriptie vooral om het beargumenteren gaan van je betoog. Je wilt een bepaald standpunt zo overtuigend mogelijk naar voren brengen. Hoe je je scriptie opbouwt en tot een goede argumentatie komt speelt hierbij een belangrijke rol. In dit artikel geven we je tips voor het schrijven van een goede scriptie Rechten.

Tips als je een scriptie Rechten gaat schrijven

Als je Rechten studeert zal je scriptie vooral om het beargumenteren gaan van je betoog. Je wilt een bepaald standpunt zo overtuigend mogelijk naar voren brengen. Hoe je je scriptie opbouwt en tot een goede argumentatie komt speelt hierbij een belangrijke rol. In dit artikel geven we je tips voor het schrijven van een goede...

Lees verder...