Linda Hovestad

Linda Hovestad

Linda Hovestad is een ervaren scriptiebegeleider die zowel HBO, Master en universitaire studenten kan helpen bij hun onderzoeksvoorstel, plan van aanpak, het schrijven van een scriptie of een herkansing. Daarnaast is Linda de oprichtster en eigenaresse van Jouw Scriptiecoach.

Naast Jouw Scriptiecoach heeft Linda haar eigen marketingadviesbureau: Hovestad Marketing en Strategie BV. Voor verschillende opdrachtgevers voert Linda marketingopdrachten uit zoals bijvoorbeeld het lanceren van een nieuw product of het ontwikkelen van een strategisch marketingplan. Maar ook opdrachten voor het ontwikkelen van een propositie of het neerzetten van een campagne. Linda heeft veel kennis van de nieuwste businessmodellen zoals o.a. het Business Model Canvas, het Value Proposition Canvas, het maken van persona’s en Customer Journey Mapping. Daarnaast heeft Linda gedaan met Lean Six Sigma, Agile/Scrum en heeft ze veel ervaring met Design Thinking.
Vanuit NCOI Groep/SRM geeft Linda verschillende trainingen op het vlak van social media en (online) marketing. Daarnaast geeft Linda zelf ook trainingen op het vlak van persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en ondernemen.

Linda heeft zelf de opleiding HBO Communicatiesystemen gedaan bij de Hogeschool Utrecht. Vervolgens heeft Linda bij SRM de opleiding Marketing NIMA B, Marketing NIMA C en Online Marketeer B succesvol afgerond. Daarnaast heeft Linda ook haar Executive Master Imagineering aan Breda University of Applied Science (BUAS) afgerond en mag ze zich nu MBA noemen.

Sinds 2011 begeleidt Linda vanuit SRM studenten die een marketingplan moeten schrijven voor NIMA Marketing B of C. Ook wordt Linda door het NIMA regelmatig ingezet om examens voor NIMA A Online marketing en NIMA B Digital marketing af te nemen. Haar expertise en werkervaring heeft Linda opgedaan in de telecom, ICT, financiële en zakelijke dienstverlening. Linda is dan ook een doorgewinterde marketeer en coach die je kan helpen bij verschillende marketing, communicatie en positioneringsvraagstukken.

Als kindercoach vanuit Pittige Kids coacht Linda kinderen en jongeren die vastlopen in het onderwijs omdat ze ‘anders’ leren. Linda heeft als gecertificeerd ADHD coach en HSP coach veel ervaring met ADD, ADHD en hooggevoeligheid.

Waar kan Linda Hovestad jou mee helpen?

Bij Linda kun je aankloppen als je hulp wilt bij je (strategisch) marketingplan, communicatiestrategie, positionering, merkstrategie of online (marketingplan). Daarnaast heeft Linda veel ervaring met het uitvoeren en schrijven van een ontwerpgericht onderzoek.

Door haar werkervaring beschikt Linda over een bak marketingkennis waardoor ze voor bijna ieder onderzoeksvoorstel, plan van aanpak, scriptie en herkansing snel tot de kern van het probleem kan komen. Hierdoor kun jij snel meters maken en kun je in een relatief kort tijdsbestek afstuderen. Linda kan je ook helpen als je een NIMA Marketingplan moet schrijven op NIMA B of NIMA C niveau.

Linda Hovestad is gespecialiseerd in het begeleiden van studenten waarvoor het schrijven van een scriptie niet vanzelf gaat. Daarom maakt ze met jou een heldere planning en geeft ze je heldere instructies wat je per dag/periode moet doen. Doordat Linda de scriptie in behapbare brokken opdeelt heb jij het gevoel dat je meters maakt wat de motivatie om je scriptie af te ronden zal vergroten.

Scriptiehulp: online en op locatie

Linda geeft zowel online begeleiding als begeleiding op locatie. Op locatie kun je terecht in waar Linda regelmatig op locatie aanwezig is.

Expertises


Design thinking gebruiken als methode voor ontwerpgericht onderzoek

Design Thinking gebruiken als methode voor ontwerpgericht onderzoek

Eerder schreven we al een artikel met tips voor het doen van ontwerpgericht onderzoek. Veel opleidingen gebruiken de Design Thinking methode voor ontwerpgericht onderzoek. Je bedenkt namelijk op basis van een probleemstelling uit de praktijk een oplossing voor het probleem, hierbij betrek je alle stakeholders en ga je feitelijk co-creëren. Daarnaast moet je verantwoorden waarom...

Lees verder...
Tips bij het schrijven van de leeswijzer in je scriptie

Tips bij het schrijven van je leeswijzer in je scriptie

Vaak zijn scripties omvangrijke documenten met veel hoofdstukken en bijlagen. Juist dan is het belangrijk om de lezer van je scriptie te helpen in de structuur en opzet van je document. Hier komt de leeswijzer om de hoek kijken.

Lees verder...
Behoefte aan meer focus bij het schrijven van je scriptie? Gebruik de Pomodoro techniek!

Behoefte aan meer focus bij het schrijven van je scriptie? Gebruik de Pomodoro-techniek!

Wil je efficiënter studeren en je scriptie schrijven? Zoek je meer focus omdat je vaak afgeleid bent? Gebruik dan de Pomodoro techniek. Deze eenvoudige en krachtige methode, ontwikkeld door Francesco Cirillo in de late jaren 1980, biedt een gestructureerde aanpak om je taken te voltooien en je concentratie te bevorderen. Ideaal voor studenten die uitstellen,...

Lees verder...
Een goede probleemstelling vormt daarmee de basis van elk onderzoek. Wij geven je handvatten voor het opstellen van je probleemstelling.

Hoe kom je tot een goede probleemstelling voor je scriptie?

De probleemstelling geeft een beknopte en concrete beschrijving van het probleem dat centraal staat in je onderzoek. Een goede probleemstelling vormt daarmee de basis van elk onderzoek. Wij geven je handvatten voor het opstellen van je probleemstelling.

Lees verder...
Hoe zorg je voor een goede probleemanalyse in je scriptie?

Hoe zorg je voor een goede probleemanalyse in je scriptie?

Met een goede probleemanalyse in je scriptie baken je het probleem wat je gaat onderzoeken af. Je hebt een goede probleemanalyse nodig om te komen tot de juiste onderzoeksvraag of ontwerpvraag als je met ontwerpgericht onderzoek aan de slag gaat. We geven je daarom graag tips en handvatten om zelf een goede probleemanalyse op te...

Lees verder...

ChatGPT en je scriptie schrijven? Is dat toegestaan?

Sinds ChatGTP-3 in november is gelanceerd neemt het gebruik ervan enorme toevlucht. Inmiddels is zijn opvolger GPT-4 al beschikbaar wat aantoont in welke snelheid de technologie op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) zich ontwikkelt. Het is dan ook niet raar dat ook studenten hun weg hebben gevonden naar ChatGTP. Alleen wordt er ook misbruik...

Lees verder...
Tips bij de literatuurlijst voor je scriptie

Tips bij het maken van je literatuurlijst voor je scriptie

Een literatuurlijst maken voor je scriptie is een tijdrovende klus. Onderstaande tips kunnen je helpen bij het maken van een literatuurlijst (ook wel referentielijst of bronnenlijst genoemd). Wij gaan hierbij uit van de APA normen omdat dit voor veel hogescholen en universiteiten de standaard is.

Lees verder...

Bronvermeldingen in je scriptie | Tips voor goed bronnengebruik

Als je gebruikmaakt van bronnen, moet je altijd op de juiste manier naar bronnen verwijzen. In deze blog staat beschreven hoe je in de tekst correct verwijst naar de bronnen die je gebruikt hebt en hoe je een correcte volledige lijst opmaakt van al de bronnen die je gebruikt hebt.

Lees verder...

Het uitvoeren van kwalitatief onderzoek in een scriptie

Als je onderzoek gaat doen heb je de keuze uit een heel scala aan onderzoeksmethoden zoals kwantitatief onderzoek, ontwerpgericht onderzoek of kwalitatief onderzoek. Iedere methode heeft zijn eigen aanpak, in dit artikel krijg je tips voor het doen van kwalitatief onderzoek. Doe er vooral je voordeel mee.

Lees verder...
Bijna iedere scriptie, essay, paper of ontwerpgericht onderzoek begint ermee, het voorwoord. Hier vind je praktische tips voor het schrijven van je voorwoord.

Voorwoord schrijven voor je scriptie

Voorwoord schrijven voor je scriptie? Bijna iedere scriptie, essay, paper of ontwerpgericht onderzoek begint ermee, het voorwoord. Hier vind je praktische tips voor het schrijven van je voorwoord.

Lees verder...
Samenvatting of abstract scriptie schrijven

Samenvatting of abstract scriptie schrijven

Je samenvatting, ook wel management summery of abstract genoemd, geeft in één oogopslag weer waar je scriptie of document over gaat. Een goede samenvatting zorgt ervoor dat de lezer geïnteresseerd is en meer wil weten over jouw onderzoek. Tijd voor een aantal tips want een samenvatting moet daarom vooral ook lekker lezen en dat is...

Lees verder...
Hoe schrijf je de juiste aanbevelingen voor je scriptie?

Hoe schrijf je de juiste aanbevelingen voor je scriptie?

Je aanbevelingen in je scriptie volgen na het schrijven van je conclusie en je discussie. Je geeft je opdrachtgever in dit hoofdstuk adviezen hoe deze het probleem dat je in de contextanalyse of probleemanalyse hebt beschreven kan oplossen. Ook is het gebruikelijk om adviezen te geven over vervolgonderzoek. Tijd om in dit artikel eens wat...

Lees verder...
Interviewen als onderdeel van kwalitatief onderzoek

Interview als onderdeel van kwalitatief onderzoek

Als je kwalitatief onderzoek gaat uitvoeren is een veelgebruikte methode vaak het afnemen van een interview. Uiteraard zijn er tal van andere methoden zoals bijvoorbeeld de paneldiscussie, maar in dit artikel gaan we echt in op het interview en de verschillende vormen en waar jij op moet letten als je een interview afneemt.

Lees verder...
Handige tool voor je het scriptie; het 6W model van Ferrell

Handige tool voor je het scriptie; het 6W model van Ferrell

Het 6W model van Ferrell wordt gebruikt als onderdeel van de afnemersanalyse. Als je de externe omgeving van een organisatie analyseert is het handig om goed te begrijpen voor wie de betreffende organisatie waar je afstudeert haar producten en diensten ontwikkelt. Als je een strategisch marketingplan schrijft hoort dit onderdeel bij de ABCD-analyse; afnemersanalyse, bedrijfstakanalyse,...

Lees verder...
Een goede conclusie voor je scriptie schrijf je zo

Een goede conclusie voor je scriptie schrijf je zo

Bij het schrijven van een scriptie hoort ook het formuleren van een conclusie. Hierin geef je antwoord op je centrale onderzoeksvraag of hoofdvraag. In je conclusie mag je alleen observeren, je interpretatie van wat dit betekent mag je hier nog niet geven. Omdat je geen analyses mag maken is het schrijven van conclusies vaak best...

Lees verder...
Tips a;s je jouw paper of essay gaat schrijven

Tips als je jouw paper of essay gaat schrijven

Veel opleidingen vragen je een adviesrapport of beroepsproduct op te leveren en daarnaast een essay of paper te schrijven. Een essay verschilt van een scriptie. In dit artikel leg ik je graag de verschillen uit en geef ik je praktische tips bij het schrijven van je essay.

Lees verder...
Tips bij het schrijven van je plan van aanpak voor je scriptie

Tips bij het schrijven van je plan van aanpak voor je scriptie

Voordat je kunt beginnen met je scriptie is het de bedoeling dat je eerst gaat beschrijven hoe je jouw onderzoek gaat uitvoeren. Daarvoor schrijf je een plan van aanpak. In dit document staat de aanleiding en onderbouw je het probleem zodat je een goede afgebakende kennisvraag krijgt. Vervolgens beschrijf je in het document rode draad...

Lees verder...
Studeer je HR of Human Resource Management? Dan is de kans groot dat jouw opdrachtgever je vraagt om in kaart te brengen hoe zij hun werkgeversmerk kunnen neerzetten en laden, kortom hoe de employer branding strategie van deze organisatie eruit zou moeten zien.

Tips voor het schrijven van een scriptie over Employer Branding

Studeer je HR of Human Resource Management? Dan is de kans groot dat jouw opdrachtgever je vraagt om in kaart te brengen hoe zij hun werkgeversmerk kunnen neerzetten en laden, kortom, hoe de employer branding strategie van deze organisatie eruit zou moeten zien. In dit artikel krijg je bruikbare tips waar je op moet letten.

Lees verder...
Heb jij gedurende je afstudeerproces en het schrijven van je scriptie soms moeite om je te concentreren? Concentratieproblemen komen bij veel studenten voor.

Concentratieproblemen? Zo schrijf ook jij succesvol je scriptie!

Heb jij gedurende je afstudeerproces en het schrijven van je scriptie soms moeite om je te concentreren? Concentratieproblemen komen bij veel studenten voor. Als je echter merkt dat je hele dagen bezig bent, nauwelijks vorderingen maakt en gewoon je concentratie niet vast kunt houden en jezelf hier ook niet toe kunt brengen, dan heb je...

Lees verder...

Afstuderen en een scriptie schrijven met autisme

Regelmatig krijgen wij aanvragen van ouders en studenten waarbij het afstuderen en het schrijven van de scriptie door autisme moeizaam verloopt. Daarom tijd voor een artikel met een aantal tips hoe je met autisme toch succesvol kunt afstuderen.

Lees verder...