Scriptieworkshop mindmappen

Mindmappen is een heel fijne techniek die je kunt gebruiken om snel tot een structuur en informatieverzameling te komen voor bijvoorbeeld je scriptie. In deze scriptieworkshop behandelen we deze techniek en leer je de techniek ook toe te passen op je scriptieonderwerp.

Over mindmappen

Een mindmap is een grafische manier om ideeën en concepten te structureren. Je leert hierdoor beter te analyseren en te doorgronden. In deze workshop ga je aan de hand van een boomstructuur de structuur van je scriptie, inclusief sub paragrafen, mappen. Het wordt zo meteen duidelijk welke informatie je nodig hebt voor welk onderdeel van je scriptie. De techniek van het mindmappen is ontwikkeld door Tony Buzan. In deze video legt Tony uit wat deze techniek exact inhoudt.

Over de scriptieworkshop

Tijdens deze workshop leer je hoe je een mindmap kunt maken en uit welke onderdelen een mindmap bestaat. Uiteraard leer je ook hoe je mindmappen specifiek kunt toepassen op je scriptieonderwerp en hoe je de scriptiestructuur door middel van een mindmap op kunt zetten. Daarnaast is ‘gewoon’ doen de beste leermeester. Je zult zien dat als je eenmaal met de mindmap techniek aan de slag gaat alle belemmeringen om te starten verdwijnen. We zullen tijdens deze workshop dus ook veel mindmaps gaan maken.

De scriptieworkshop in detail

Wanneer je kiest voor een workshop mindmappen bij Jouw scriptiecoach ziet de dag van je workshop er ongeveer zo uit.

9.30-10.00: Inloop

10.00: Welkom en kennismaking

10.10: Uitleg over mindmappen. Wat is mindmappen en hoe kun je deze techniek gebruiken voor je scriptie?

11.00: Oefening met mindmappen om de structuur te bepalen van het door jouw gekozen scriptieonderwerp.

11.30: Ruimte voor vragen.

12.00: Einde

Vragen?

Heb je vragen over deze workshop? Neem dan contact op met Jouw scriptiecoach. Wij vertellen je graag meer over de inhoud van de workshop. Heb je behoefte aan een 1-op-1 uitleg hoe je je scriptie kunt structureren? Ook dat is mogelijk bij Jouw scriptiecoach.

Jouw scriptiecoach is gespecialiseerd in marketing, online, digital communicatie en media. Wij kunnen je o.a. helpen als je Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie, Commerciële EconomieMarketing, Communicatie, Digital, Communication & Multimedia design, Media en Entertainment (MEM), Marketing NIMA B, Marketing NIMA C, International Communication & Media, Journalistiek of International Media en Entertainment studeert. Al onze scriptiebegeleiders zijn expert in hun vakgebied en hebben ruime werkervaring. En ook bij kwalitatieve of kwantitatieve analyses (SPSS en STATA)  kunnen we je helpen.

Praktische details

Datum: Op aanvraag beschikbaar
Duur
: van 10-12u
LocatieA. Hofmanweg 46, 2031 BL Haarlem
Docent: Linda Hovestad
Kosten: € 150,– incl btw, incl. lesmateriaal

meld je aan