FAQ- Veelgestelde vragen

1.   Welke tarieven hanteert Jouw scriptiecoach en hoe werkt de korting wanneer ik meer uren inkoop?

Bij Jouw scriptiecoach koop je vooraf je uren in. Vervolgens starten we altijd met een gratis intakegesprek waarbij we bespreken waar je tegenaan loopt. Je krijgt van ons direct een concrete inschatting van het verwachte aantal uren dat je nodig hebt om je weer op weg te helpen. Als je akkoord gaat met het voorstel kun je direct de uren online aankopen via onze webshop. De korting wordt automatisch doorberekend in onze webshop. Als je kiest voor 5 uur (of meer) en naar het winkelwagentje gaat, zie je daar meteen het bedrag inclusief de korting staan. Vervolgens matchen we je direct met de scriptiebegeleider die het beste vanuit zijn/haar expertise bij jouw onderwerp past. Onze tarieven staan ook op de site vermeld. Bij 5 uur of meer geldt er een lager tarief voor online begeleiding of begeleiding op locatie.

2.   Wanneer start de begeleiding en wat zijn de gehanteerde werktijden?

Scriptiebegeleiding bij ons kan altijd direct. In de gratis intake hebben we al besproken waar je hulpvraag zit en hoe wij je hierbij kunnen helpen. Zodra je akkoord gaat met ons voorstel en het benodigde aantal uren aankoopt online, matchen we je direct met de scriptiebegeleider die het beste bij jouw onderwerp past. Onze begeleiding past altijd bij jouw situatie en kan ook in de avonduren of het weekend plaatsvinden. Je maakt hierover zelf afspraken met jouw scriptiebegeleider. Het is wel belangrijk dat je alle documenten die relevant zijn voor scriptiebegeleiding op tijd aanlevert. Hier ben je zelf verantwoordelijk voor.

3.   Hoe kan ik zien hoeveel uren ik nog over heb?

Wij werken niet met een online omgeving waarin je kunt zien hoeveel uren/tijd je nog over hebt. Maar we zijn wel heel transparant over je verbruikte tijd. Bij ieder contactmoment met jouw scriptiebegeleider zal deze jou informeren over hoeveel tijd je verbruikt hebt en ook hoeveel je nog over hebt. Op deze manier houdt jij toch overzicht over je saldo en kun je tijdig bijkopen als je onvoldoende saldo hebt. Je komt nooit voor verassingen te staan.

4.   Is er een minimum aantal uren dat ik moet afnemen?

Wij hanteren geen minimum aantal uren, maar ons uurtarief gaat wel naar beneden (vanaf 5 uren en ook bij 10u) naarmate je meer uren tegelijkertijd inkoopt. Je kunt ook starten met 1 uur en daarna nog een aantal losse uren inkopen mocht dat nodig zijn. Je bent hierdoor flexibel en zit niet vast aan dure pakketten of abonnementen.

5.   Kan ik kiezen voor zowel online begeleiding als ook begeleiding op locatie?

Dat is zeker mogelijk, een combinatie van beide vormen van begeleiding werkt ook juist heel effectief en wordt vaak aangeraden. Behalve online uren of uren op locatie kun je bij ons ook kiezen voor een combinatiepakket. Bij het combinatiepakket neem je een aantal online en locatie uren gecombineerd af. Je kunt kiezen uit een pakket van 5u en een pakket van 10u.

6.   Wat is het verschil tussen online begeleiding en begeleiding op locatie?

Scriptiebegeleiding bij Jouw scriptiecoach is mogelijk in allerlei vormen, zo kun je kiezen voor scriptiebegeleiding online via Skype, telefoon of e-mail zodat je snel weer aan de slag kunt. Nadat je uren hebt aangekocht via iDeal matchen wij je met jouw scriptiebegeleider. Je stuurt jouw begeleider zelf de benodigde documenten toe (bijvoorbeeld je onderzoeksvoorstel, scriptie, opleidingseisen en beoordeling of feedback). Jouw begeleider neemt vervolgens alles door en geeft je concrete feedback in je document. Uiteraard kun je aanvullend kiezen om telefonisch te sparren, of via Skype of Facetime. Samen werken jullie naar de deadline toe wanneer je jouw onderzoeksvoorstel of scriptie in moet leveren.

Soms kan het handig zijn om live met jouw begeleider af te spreken. Bijvoorbeeld omdat je uitleg wilt over specifieke modellen of SPSS. Of omdat je de feedback die je hebt gekregen eerst face to face wilt doornemen. Wij bieden scriptiebegeleiding aan door bijna heel Nederland. Je maakt hierover zelf afspraken met jouw scriptiebegeleider.

7.   Voor welke opleidingen kan ik bij Jouw scriptiecoach terecht?

Bij ons kun je aankloppen als je op zoek bent naar professionele scriptiehulp. Wij begeleiden HBO, master, universitaire studenten en promovendi van bijna iedere opleiding. Dat doen we zowel online als op locatie door bijna heel Nederland en ook in België (Vlaanderen)!

8.   Kunnen jullie ook helpen bij mijn onderzoek en SPSS?

Wij hebben meerdere begeleiders die een achtergrond hebben als onderzoeker en jou daarom als geen ander kunnen helpen bij je kwalitatieve en kwantitatieve onderzoek en ook het verwerken van je resultaten in bijvoorbeeld SPSS of STATA. Onze begeleiders kunnen o.a. met je meedenken over de vragenlijst of enquête, het analyseren van de data en het vertalen naar heldere conclusies en aanbevelingen.

9.   Rekenen jullie ook voorbereidingstijd?

In sommige gevallen is het nodig om de stukken door te lezen om goede ondersteuning te bieden. Iedere scriptiecoach moet de context snappen om jou vervolgens het beste advies te kunnen geven. Als het nodig is voor de begeleiding om jezelf als begeleider in te lezen in bepaalde stukken die je al hebt geschreven (bijvoorbeeld omdat je vastloopt in de structuur of een herkansing moet doen) brengt Jouw scriptiecoach de tijd die hiervoor nodig is wel in rekening. Uiteraard kijken we altijd kritisch naar de kostencomponent.

10.       Hoeveel uren nemen de meeste studenten gemiddeld af?

Dit verschilt per traject en of je alleen hulp wilt bij een specifieke vraag of het hele scriptietraject. Gemiddeld neemt een student 10 uur af bij intensieve begeleiding, maar als je een specifieke vraag hebt is 3 uur misschien ook voldoende. Alle begeleiding is altijd maatwerk en afgestemd op jouw hulpvraag en situatie.

11.       Krijg ik geld terug van de belastingdienst?

Tot voor kort was het mogelijk om de kosten die je maakt voor een opleiding of een studie op te geven bij de Belastingdienst en dus af te trekken van je belasting. Inmiddels zijn de regels aangescherpt. Lees hier het artikel van de belastingdienst en overleg altijd met een belastingexpert wat de specifieke mogelijkheden zijn in jouw geval.

12.       Hoe gaat Jouw scriptiecoach om met de verwerking van persoonsgegevens?

Jouw scriptiecoach heeft in de privacyverklaring beschreven hoe zij omgaat met de verwerking van jouw persoonsgegevens.

13.       Is het inhuren van een externe scriptiebegeleider plagiaat?

Dit is een veelgehoorde vraag. Scriptiebegeleiding wordt nog vaak gezien als een grijs gebied. Dat komt ook omdat scriptiebegeleiding een heel breed begrip is en ieder bureau of scriptiebegeleider een eigen werkwijze hanteert. Wij werken met opmerkingen in het document, op deze manier krijg jij wel concrete aanwijzingen, maar moet je nog steeds zelf alle wijziging doorvoeren. Op deze manier ben en blijf jij zelf verantwoordelijk voor de inhoud van je document.

Andere vragen?

Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op!