Scriptieworkshop Business Model Canvas

In de scriptieworkshop Business Canvas Model nemen wij je mee door het Business Model Canvas model.

Wat is het Business Model Canvas?

Het Business Model Canvas is ooit ontwikkeld door Alex Osterwalder, die er samen met Yves Pigneur een boek over schreef. Het model is erg overzichtelijk en het bestaat uit negen bouwstenen die je in moet vullen. De onderkant bestaat uit de kosten en opbrengsten. En centraal staat de waardepropositie, hoe jij je met jouw dienst of product onderscheidend maakt voor je klanten.

Tijdens de scriptieworkshop

Tijdens de scriptieworkshop lopen we samen met je door het Business Model Canvas model. Hoe kun je het model toepassen in je scriptie? En hoe breng je het klantprobleem aan de hand van relevante inzichten in kaart? Maar ook, hoe kom je vervolgens tot de juiste propositie?

Het Business Model Canvas kun je inzetten als hulpmiddel voor het ontwikkelen van een nieuw te ontwikkelen business model. Maar je kunt het model ook gebruiken om te analyseren wat het bestaande business model van een organisatie is.

Voordat je het model kunt invullen is gericht marktonderzoek nodig. Wat speelt er in de branche van jouw opdrachtgever. En welke trends zijn relevant op macro en meso niveau?

In deze workshop ga je actief aan de slag met het Business Model Canvas door aan de hand van een case het model direct toe te passen. Gedurende de workshop leren wij je hoe je deze analyse kunt vormgeven en ook hoe je succesvol in samenwerking met jouw opdrachtgever het Business Model Canvas kunt invullen.

De workshop in detail

Wanneer je kiest voor een scriptieworkshop Business Model Canvas bij Jouw scriptiecoach ziet de dag van je workshop er ongeveer zo uit.

9.30-10.00: Inloop

10.00: Welkom en kennismaking

10.10: Uitleg over het Business Model Canvas en specifiek hoe je deze kunt toepassen als analysemiddel en ook om te komen tot een nieuw verdienmodel.

11.30: Ruimte voor vragen.

12.00: Einde

Vragen?

Heb je vragen over de scriptieworkshop business model canvas? Neem dan contact op met Jouw scriptiecoach voor meer informatie.

Maak je liever gebruik van 1-op-1 scriptiebegeleiding? Als scriptiecoach kan wij je ook inhoudelijk begeleiden met je Business Model Canvas of Value Proposition Canvas.

Jouw scriptiecoach is gespecialiseerd in marketing, online, digital communicatie en media. Wij kunnen je o.a. helpen als je Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie, Commerciële EconomieMarketing, Communicatie, Digital, Communication & Multimedia design, Media en Entertainment (MEM), Marketing NIMA B, Marketing NIMA C, International Communication & Media, Journalistiek of International Media en Entertainment studeert. Al onze scriptiebegeleiders zijn expert in hun vakgebied en hebben ruime werkervaring. En ook bij kwalitatieve of kwantitatieve analyses (SPSS en STATA)  kunnen we je helpen.

Vraag een gratis adviesgesprek aan voor de mogelijkheden.

Praktische details

Datum: Op aanvraag beschikbaar
Duur
: van 10-12u
LocatieA. Hofmanweg 46, 2031 BL Haarlem
Docent: Linda Hovestad
Kosten: € 150,– incl btw, incl. lesmateriaal

teriaal

meld je aan