Scriptiebegeleiding marketing

Als je Commerciële Economie, Bedrijfseconomie, Marketingmanagement, Media en Entertainment (MEM), Creative Business of International Media & Communications studeert is de kans groot dat je hiervoor een marketingplan gaat schrijven. Onze scriptiebegeleiders hebben allemaal veel kennis van marketing en beschikken ook over relevante werkervaring in het marketingwerkveld. Daarnaast zijn zij ook goed op de hoogte van de eisen die jouw opleiding stelt. Voor jou ideaal, want vaak worden het onderzoeksvoorstel, scriptie of marketingplan afgekeurd doordat de basis aan het begin niet klopt of onvoldoende aansluit bij wat je uiteindelijk onderzocht hebt. Als je een marketingadvies of marketingplan gaat schrijven geldt dat je het commerciële probleem of management probleem moet onderbouwen vanuit de interne en externe situatie, hier moet je theoretisch kader bij aansluiten, je hoofdvraag en deelvragen en je onderzoeksmethode, resultaten, conclusies en aanbevelingen. Kortom, als je basis niet klopt, dan werkt dit door in je hele scriptie.

Als je gaat beginnen

Wij helpen studenten die een marketingplan gaan schrijven met de juiste afbakening. Wat is het commerciële probleem of managementprobleem van jouw opdrachtgever. Daalt de omzet of het marktaandeel? Is jouw opdrachtgever onbekend bij de doelgroep? Gaat het om een start-up die nog helemaal zijn imago moet opbouwen? Vervolgens kijken we welk inzicht mist om het ‘probleem’ op te kunnen lossen. Dit zou kunnen zijn dat klanten niet tevreden zijn en je gaat onderzoeken wat de klanttevredenheid nu is en hoe deze verbetert kan worden. Of hoe een nieuw product op de markt gebracht moet worden. Maar ook zou het kunnen zijn dat jouw opdrachtgever een enorme concurrentie heeft en niet weet hoe deze zichzelf moet positioneren. Of dat jouw opdrachtgever niet goed weet wie zijn doelgroep is en wat deze wil. Ook belangrijk is het om vooraf af te bakenen op welke markt en doelgroep je je gaat richten. Als jouw opdrachtgever zich zowel op het B2B als B2C segment richt, kan het handig zijn om daar bijvoorbeeld al een keuze in te maken.

Behalve de afbakening helpen wij je ook met welke literatuur en modellen je mee kunt nemen in je marketingplan, hoe je tot een goede interne of externe analyse komt, hoe je tot een concrete strategiekeuze komt en hoe je vervolgens de doelgroepkeuze maakt en doorwerkt naar het operationeel plan inclusief de kosten/batenanalyse. Kortom, wij begeleiden je van begin tot het einde zodat je een concreet en helder marketingplan oplevert dat voldoet aan de eisen van jouw opleiding, maar ook praktisch toepasbaar is voor jouw opdrachtgever!

Hulp bij het verwerken van feedback, herkansing of verdediging

Daarnaast helpen wij je ook als je feedback hebt gekregen op jouw document of als je inhoudelijke ondersteuning zoekt bij een specifiek onderwerp. Al onze scriptiebegeleiders beschikken over relevante werkervaring, daarnaast zijn ze op de hoogte van de eisen vanuit jouw opleiding. Hierdoor kan een scriptiecoach van Jouw scriptiecoach jou ook altijd weer op weg helpen als je bijvoorbeeld door de bomen het bos niet meer ziet en echt hulp wil met de structuur en het proces. Wij begeleiden je van A tot Z, zo kunnen wij je ook helpen bij het nakijken van je scriptie, je herkansing of bij de voorbereiding van je verdediging.

Daarnaast kun je bij ons terecht als je studieproblemen hebt zoals faalangst, dyslexie, perfectionisme of uitstelgedrag. En ook als je een functiebeperking hebt zoals bijvoorbeeld beperkt gehoor, kunnen wij je helpen om af te studeren. En loop je vast met je onderzoeksmethodologie? Geen probleem, ook dan zijn wij er voor je. Wij helpen je bij je kwalitatief of kwantitatief onderzoek en bieden ook SPSS hulp aan. Je kunt dus altijd verder werken!

Scriptiebegeleiding online of op locatie

Jouw scriptiecoach begeleidt studenten online of op locatie. Online begeleiding betekent dat wij je helpen in de vorm van telefonisch overleg, ondersteuning via e-mail, opmerkingen in het document en overleg via Skype. Online scriptiebegeleiding is ideaal want het scheelt veel reistijd, je kunt snel even een vraag tussendoor stellen en je kunt ook echt online overleggen door bijvoorbeeld je scherm met elkaar te delen. Soms kan het echter prettig zijn om elkaar face to face te spreken. Ook dat kan! Waar je precies afspreekt op locatie stem je zelf af in overleg met je scriptiebegeleider, bijvoorbeeld bij je werkgever, de campus van je opleiding of de bibliotheek. Ook spreek je af met je scriptiecoach wanneer je afspreekt, dit kan in overleg ook gedurende werktijd of juist na werktijd of in het weekend.

Hoe werken wij

Nadat je een gratis adviesgesprek hebt aangevraagd neemt Jouw scriptiecoach binnen één werkdag contact met je op. We bespreken waar je tegenaan loopt en hoe wij jou kan helpen. Ook bespreken we hoe je geholpen wilt worden. Je kunt kiezen voor online scriptiebegeleiding of scriptiebegeleiding op locatie. Bij online scriptiebegeleiding krijg je feedback in je document en communiceer je via e-mail, Skype of telefonisch. Maar soms heb je extra hulp nodig en dan is het handiger om op locatie af te spreken.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die Jouw scriptiecoach biedt? Neem dan contact met ons op. We plannen graag een gratis adviesgesprek in zodat we rustig kunnen bespreken waar we je mee kunnen helpen.