Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

Scriptiebegeleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

Met een diploma Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) op zak word je maatschappelijk werker, casemanager, indicatie-adviseur of start je je eigen praktijk. Je geeft maatschappelijke hulp in uiteenlopende sectoren, bijvoorbeeld binnen de integratie, in een asielzoekerscentrum, op scholen, de jeugdzorg, GGZ of in verpleeghuizen.

Hoe kunnen wij jou helpen?

Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) is een zeer brede opleiding, je leert veel over pedagogiek, filosofie, ethiek, sociologie, psychologie en recht. Bij sommige opleidingsinstanties is MWD dan ook samengevoegd in de hbo-opleiding Social Work. Dat betekent in de praktijk dat je met je afstudeerscriptie ook veel kanten op kunt. Wij merken dan ook vaak dat juist het schrijven van de aanleiding en een probleemstelling lastig is. Hiermee baken je je onderzoek af door een afgebakende onderzoeksdoelstelling te formuleren die wel aansluit bij de aanleiding en probleemstelling. Vaak blijkt ook het theoretisch kader een probleem te zijn voor veel studenten. Evenals de onderzoeksmethode. En daarnaast krijgen we ook regelmatig hulpvragen bij het verwerken van de resultaten.

Hoe dan ook, onze scriptiebegeleiders kunnen je hierbij zeker helpen. Onze scriptiebegeleiders zijn goed op de hoogte van de eisen die jouw opleiding stelt. Bovendien beschikken zij over relevante werkervaring. Zo helpen scriptiebegeleiders Bente Wepster, Rohaa Langenhof, Lisa van Mierlo en Raqib Joeman je als je hulp wilt bij je onderzoeksvoorstel of scriptie voor Maatschappelijk werk en Dienstverlening. Daarnaast hebben wij ook ervaren onderzoekers in huis die je kunnen helpen bij het transcriberen en coderen van je kwalitatieve resultaten. Of juist het verwerken van je kwantitatieve data in een statistiekprogramma als SPSS.

Scriptiebegeleiding online of op locatie

Wij begeleiden studenten online of op locatie. Online begeleiding betekent dat wij je helpen in de vorm van telefonisch overleg, ondersteuning via e-mail, opmerkingen in het document en overleg via Skype. Online scriptiebegeleiding is ideaal want het scheelt veel reistijd, je kunt snel even een vraag tussendoor stellen en je kunt ook echt online overleggen door bijvoorbeeld je scherm met elkaar te delen. Soms kan het echter prettig zijn om elkaar face to face te spreken. Ook dat kan! Waar je precies afspreekt op locatie stem je zelf af in overleg met je scriptiebegeleider, bijvoorbeeld bij je werkgever, de campus van je opleiding of de bibliotheek. Ook spreek je af met je scriptiecoach wanneer je afspreekt, dit kan in overleg ook gedurende werktijd of juist na werktijd of in het weekend.Een overzicht van al onze locaties waar we op locatie begeleiden vind je op deze pagina.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die Jouw Scriptiecoach biedt? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. We plannen graag een gratis adviesgesprek in zodat we rustig kunnen bespreken waar we je mee kunnen helpen.

Rohaa Langenhof

Rohaa Langenhof

Rohaa Langenhof is een ervaren scriptiebegeleider die zowel HBO als WO studenten kan helpen bij het schrijven van het onderzoeksvoorstel, plan van aanpak, scriptie of herkansing. Zelf heeft Rohaa een…

Volledig profiel van: Rohaa Langenhof

Raqib Joeman

Raqib Joeman

Raqib Joeman is een ervaren scriptiebegeleider die jou kan helpen bij jouw onderzoeksvoorstel, plan van aanpak, het schrijven van je scriptie of je herkansing, zowel op HBO als WO niveau….

Volledig profiel van: Raqib Joeman