Scriptiehulp voor HBO studenten

Ben je op zoek naar hulp bij het schrijven van je HBO scriptie? Met scriptiebegeleiding van Jouw scriptiecoach kun je snel weer meters maken met je onderzoeksvoorstel, plan van aanpak of scriptie.

HBO begeleiding voor iedere situatie

Jouw scriptiecoach begeleidt HBO, master, universitaire studenten en promovendi van bijna iedere opleiding. Het maakt niet uit of je een voltijd, deeltijd of duale opleiding volgt of je studie combineert met je werk. Onze scriptiebegeleiding is altijd maatwerk, wij hebben flexibele openingstijden (ook in de avonden en weekenden) en je kunt kiezen voor de vorm van scriptiebegeleiding die bij jou past. Zo kun je kiezen uit online begeleiding (opmerkingen in het document, via mail, telefonisch of via Skype) of begeleiding op locatie in Amsterdam, Leiden, Haarlem, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Groningen, Den Bosch, Breda, Tilburg, Zwolle, Amersfoort, Alkmaar, Leeuwarden, Maastricht, Delft, Enschede, Deventer en Eindhoven. Woon je niet in een van deze steden, geen probleem! Neem ook dan contact met ons op, er is altijd wel een passende oplossing te vinden.

Scriptiebegeleiders met expertise

Wij werken met meerdere scriptiebegeleiders die zijn gespecialiseerd in opleidingen binnen het commerciële, sociale, rechten, onderwijs en zorg domein. Daarnaast heeft Jouw scriptiecoach ervaren begeleiders met een onderzoekachtergrond. Daardoor kunnen wij jou ook helpen bij je kwalitatieve en kwantitatieve analyses en het verwerken van je resultaten in SPSS.

Wij kunnen je helpen als je een commerciële studie volgt zoals Bedrijfskunde, Commerciële Economie, Marketing management, Sales, Communicatie, Human Resource Management (HRM), Media en Bedrijfseconomie. Maar wij begeleiden ook studenten in het sociale domein zoals Verpleegkunde, Psychologie, Pedagogiek, Creatieve therapie, Social Work, Fysiotherapie, Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH), Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) en Zorg en Welzijn.

Ook hebben wij scriptiebegeleiders die gespecialiseerd in onderwijs en jou kunnen helpen als je een lerarenopleiding volgt (PABO of een specialisatie als Nederlands of Engels) of Onderwijskunde, Opleidingskunde, Onderwijsontwikkeling  en Onderwijsmanagement. Daarnaast kunnen wij je ook begeleiden bij jouw ontwerpscriptie voor o.a. de opleidingen Communication & Multimedia design, Communicatiesystemen of Product design. Ook kunnen wij je helpen bij jouw studie RechtenFacility Management of Logistiek Management. Ook zijn wij gespecialiseerd in NIMA opleidingen. Zo kun je begeleiding krijgen bij NIMA Communicatie, Marketing NIMA B en Marketing NIMA C.

Pragmatisch advies om de brug te slaan tussen praktijk en opleiding

Afstuderen aan het HBO is vaak een intensief traject. Je moet je afstudeerstage vaak combineren met het schrijven van je scriptie en dat kost veel tijd. Als HBO student heb jedan ook vaak te maken met meerdere belangen die je allemaal goed moet kunnen managen. Jouw belang is natuurlijk je HBO diploma. Je opdrachtgever daarentegen wil een bruikbaar en praktisch advies of zelfs een implementatieplan en je opleiding wil graag dat je scriptie voldoet aan de eisen zoals deze gesteld worden door de opleiding. Daarnaast heb je als student vaak te maken met het gegeven dat er steeds minder tijd is voor persoonlijke begeleiding vanuit de opleiding. Het kan dan fijn zijn met een ervaren scriptiecoach te sparren die de linking pin is tussen praktijk en theorie zodat je een scriptie oplevert waarbij alle partijen tevreden zijn.

Wij bieden jou efficiënte inhoudelijke ondersteuning bij het schrijven van je onderzoeksvoorstel of scriptie. Onze aanpak is hierbij vooral praktisch ingestoken. We kijken altijd naar de aanleiding en het probleem van jouw opdrachtgever. Hierdoor zorgen we ervoor dat je scriptie onderwerp goed afgebakend wordt, zodat je resultaten, conclusies en aanbevelingen ook echt toegevoegde waarde hebben voor je opdrachtgever. Uiteraard kijken we hierbij ook naar de eisen die je opleiding stelt aan je scriptie. Je kunt ons dan ook zien als jouw mediator tussen theorie (jouw opleiding) en de praktijk (jouw opdrachtgever). Tijdens het schrijven van een scriptie kan het lastig zijn beide partijen tevreden te houden. Met praktische tips en adviezen zorgen wij dat jij meters blijft maken en zo snel mogelijk kunt afstuderen.

Waar kunnen wij jou bij helpen?

Als je gaat beginnen met je scriptie

Wij helpen HBO studenten bij verschillende vraagstukken. Je kunt bij ons aankloppen als je hulp nodig hebt bij het schrijven van het onderzoeksvoorstel of plan van aanpak. Maar ook als je niet goed weet welke literatuur je kunt gebruiken voor je onderzoek of vastloopt op het theoretisch kader en de modellen die je praktisch kunt gebruiken bij je scriptie. Onze scriptiebegeleiders zijn gespecialiseerd in veel opleidingen. Wij zijn gespecialiseerd in Marketing, Communicatie, HR, Zorg en Onderwijs. Daarnaast kunnen wij je ook helpen met je onderzoek. Je kiest verder zelf hoe je begeleidt wilt worden. Zo heb je de keuze om te kiezen voor online begeleiding of juist begeleiding op locatie of combinatie tussen online en begeleiding op locatie. Daarnaast maak je zelf afspraken met jouw scriptiebegeleider over wanneer je scriptiebegeleiding wilt en over de contactfrequentie. Onze scriptiebegeleiding is daarmee flexibel en sluit altijd aan bij jouw situatie.

Naar scriptiebegeleiding

Als je jouw scriptie wilt laten nakijken

Wij kunnen je ook helpen met het nakijken van je scriptie op inhoud en structuur. Vaak heb je gedurende jouw afstudeerperiode een aantal feedbackmomenten vanuit je opleiding. En soms is het dan lastig om alle feedback door te voeren. Hierbij kunnen wij je helpen zodat je onderzoeksvoorstel, plan van aanpak of scriptie alsnog aan de eisen van je opleiding voldoet. Onze scriptiebegeleiders lezen jouw document aan de hand van de verkregen feedback vanuit je opleiding door en leggen deze ook naast de opleidingseisen. Je ontvangt vervolgens je document met opmerkingen en praktische aanwijzingen retour via de mail. Wij adviseren altijd wel om onze hulp zo snel mogelijk in te schakelen. Vaak kost het meer tijd om een scriptie achteraf te repareren. Wil je jouw document echt alleen laten checken op taal of spelling? Dan verwijzen we je graag door naar Scribbr. Zij werken met een team ervaren correctoren.

Naar scriptie nakijken

Als je jouw scriptie moet herkansen

Soms slaag je niet in één keer voor je afstuderen en moet je herkansen. Vaak krijg je echter wel gerichte feedback om je scriptie aan te passen en je scriptie te herkansen. Het goedgekeurde plan van aanpak is dan vaak je uitgangspunt. Wij adviseren je om daar vooral niet meer aan te tornen. De hoofd- en deelvragen die je hier hebt opgesteld zijn leidend voor je onderzoek. En vaak zit het probleem dan in het feit dat je onderzoek veel te breed is uitgevoerd, de structuur en rode draad ontbreekt of dat je conclusies en aanbevelingen teveel op globaal niveau blijven waardoor de praktische toepasbaarheid voor je opdrachtgever niet voldoende is. Wij helpen je om je scriptie te herstructureren, de rode draad aan te brengen en te schrappen wat niet relevant is voor je onderzoek. Ook kunnen wij je helpen je resultaten, conclusies en aanbevelingen meer diepgang te geven, zodat deze wel praktisch toepasbaar zijn.

Naar herkansen

Vraag direct een gratis adviesgesprek aan

Jouw scriptiecoach kan je helpen bij je scriptie, onderzoeksvoorstel of als je scriptie is afgekeurd. Met praktische adviezen helpen wij je altijd weer vooruit. Onze scriptiebegeleiders hebben een brede achtergrond, daardoor kunnen wij studenten helpen van veel verschillende opleidingen. Ook helpen wij je bij NIMA opleidingen of als je jouw onderzoek moet vormgeven of de resultaten gaat analyseren en daarbij extra ondersteuning zoekt.

Gratis adviesgesprek aanvragen

Waarom scriptiebegeleiding van Jouw scriptiecoach?

 • Inmiddels ruim 500 studenten geholpen
 • Jouw scriptiebegeleider voor marketing, communicatie, media, zorg, onderwijs en arbeid.
 • Direct een expert die past bij jouw scriptieonderwerp
 • Gespecialiseerd in vele opleidingen zoals o.a. Bedrijfskunde, Management, Commerciële Economie, Marketing, Communicatie, Media, Psychologie, Zorg, Welzijn, Medisch, Finance, Onderwijs, Pedagogiek, ICT, Facilitair en Logistiek
 • Mentor en coach voor Communicatie en Marketing NIMA B en C plannen
 • Specialist in kwalitatief en kwantitatief onderzoek (SPSS)
 • Kennis van nieuwste businessmodellen (Business Model Canvas, Value Proposition Canvas, Customer Journey Mapping), Lean en design thinking
 • Hulp bij uitstelgedrag en perfectionisme.
 • Gespecialiseerd in functiebeperkingen zoals faalangst, dyslexie, ADHD.
 • Flexibele openingstijden
 • Scherpe tarieven
 • Altijd gratis adviesgesprek

HBO student en op zoek naar scriptiehulp?

Wil je hulp bij je onderzoeksvoorstel, plan van aanpak, scriptie of herkansing? Vraag dan direct een gratis adviesgesprek aan. Je ontvangt altijd snel een reactie, vaak al binnen een paar uur. In het intakegesprek bekijken we hoe we jou het beste kunnen helpen en welke begeleider het beste bij jouw onderwerp past. Ook krijg je direct een inschatting van het aantal uren dat wij verwachten nodig te hebben om je naar de eindstreep te begeleiden. Vervolgens kun je eenvoudig de uren via iDEAL aankopen en als de betaling gelukt is wordt je meteen gekoppeld met jouw scriptiebegeleider. Deze neemt dan snel contact met je op (vaak al dezelfde dag) zodat je vandaaruit verder kunt werken.

Vul je gegevens in:

Bij het invullen van dit formulier willen we je wijzen op onze privacyverklaring waarin staat beschreven hoe we jouw persoonsgegevens verwerken.