Joop Remmé

Joop Remmé, de scriptiebegeleider voor HRM, Psychologie, Strategisch management, Commerciële economie, Bedrijfseconomie en Bedrijfskunde.Joop Remmé is een ervaren scriptiebegeleider die jou kan helpen bij jouw onderzoeksvoorstel, plan van aanpak, het schrijven van je scriptie of je herkansing. Zelf heeft Joop zijn PhD gehaald aan de Maastricht University. Vervolgens heeft hij verschillende studies gevolgd over het ontwikkelen van opleidingen, filosofie en geschiedenis.

Joop heeft als consultant voor veel verschillende klanten gewerkt waardoor hij gevarieerde kennis en werkervaring heeft van veel branches zoals hospitality, financiële dienstverlening, verzekeringen, overheid, food, retail, chemie en olie. Daarnaast is Joop werkzaam als docent in het business domein (o.a. strategisch management en HRM).

Waar kan Joop Remmé jou bij helpen?

Joop heeft een brede achtergrond en kan je helpen bij veel verschillende onderwerpen zoals strategie, strategisch management, HRM, cultuur, leiderschap, verandering, organisatiekunde, bestuurskunde en psychologie. Ook kan Joop je helpen bij het opzetten van jouw kwalitatieve en kwantitatieve onderzoek, Joop kan bijvoorbeeld met je meedenken hoe je jouw methodologie ook vertaalt naar een goede vragenlijst die ook echt de juiste informatie oplevert.

Joop vindt het leuk om samen met jou te onderzoeken wat nu echt de aanleiding is van jouw onderzoek om vervolgens de probleemstelling scherp te krijgen vanuit de interne en externe context van jouw opdrachtgever. Vanuit zijn ervaring heeft Joop de rust om jou ook echt uit te leggen hoe je tot de kern van een probleem kunt komen. Daarnaast kan Joop je helpen bij de literatuur die hierbij aansluit en het conceptueel model wat leidt naar de hoofd- en deelvragen. Je kunt bij Joop terecht voor complete scriptiebegeleiding van A tot Z, hij helpt je inhoudelijk, maar ook als je vastgelopen bent of moet herkansen. Daarnaast helpt Joop jou ook bij de structuur van jouw scriptie.

Zoek je hulp bij het promoveren? Joop Remmé biedt hulp bij het schrijven van je proefschrift en wetenschappelijk artikel

Joop Remmé helpt je als promovendi ook als je aan de slag gaat met het schrijven van jouw proefschrift. Ook kan Joop je helpen als je een wetenschappelijk artikel schrijft (bijvoorbeeld nadat je succesvol jouw thesis hebt afgerond). Een promotieonderzoek is namelijk een lang traject waarin je in een paar jaar een groot onderzoek zelfstandig uitvoert binnen jouw wetenschapsgebied. Hierbij kun je als promovendus tegen verschillende moeilijkheden aanlopen, zoals het starten van het onderzoek en het onderzoeksvoorstel, een duidelijke planning, een goede opzet van onderzoeksmethoden, het analyseren van kwalitatieve en kwantitatieve data (zoals in SPSS) en een heldere discussie schrijven. Joop geeft jou, als ervaren promovendus, concrete en persoonlijke begeleiding, steun en motivatie om jouw promotietraject succesvol af te kunnen ronden.

Scriptiehulp: online en op locatie

Joop Remmé helpt studenten zowel online (opmerkingen in het document, telefonisch, via Skype) als op locatie. Op locatie kun je bij Joop terecht in Leiden, Delft en Den Haag. Je maakt zelf met Joop afspraken over de vorm en de contactfrequentie.

Expertises

Commerciële economie, Bedrijfseconomie, Bedrijfskunde, Management Economie en Recht (MER), HRM, Psychologie, Marketing, Strategisch management, Marketing management en kwalitatief onderzoek