Jamie de Groot

Jamie de Groot

Jamie weet als geen ander dat het schrijven van een scriptie of ander soort tekst een proces is waarbij creativiteit en doorzettingsvermogen van groot belang zijn. Vaak gaat dit gepaard met de nodige ups en downs, wat soms als frustrerend of uitputtend ervaren kan worden. Zij kan jou tijdens dit proces de juiste begeleiding geven en je handvatten bieden om tot een mooi eindresultaat te komen.  

Zelf is Jamie in 2016 cum laude afgestudeerd in Cultural Anthropolgy (MSc), met een expertise in Visual Anthropology. Voor die tijd heeft zij haar bachelorscriptie Antropologie ook cum laude afgerond. Inmiddels is zij een ervaren scriptiebegeleider die studenten ondersteunt in het schrijven van onder andere een plan van aanpak, onderzoeksvoorstel, essays en volledige scripties. Ook helpt zij jou bij het verwerken van de feedback op je (afgekeurde) tekst.

Waar kan Jamie de Groot jou mee helpen?

De expertise van Jamie ligt in het aanbrengen van structuur. Samen met jou kijkt zij hoe jouw stuk van begin tot eind een ‘ronde’ tekst wordt, met een logisch verloop. De probleemstelling, hoofd -en deelvragen, methodes en de onderbouwing hiervan, punten die ten grondslag liggen aan de structuur, pakt zij ook samen met jou op. Daarnaast is zij goed in het creatief omgaan met obstakels tijdens jouw onderzoek en het schrijfproces. Een voorbeeld van zo’n obstakel is het idee van ‘schrijven is herschrijven’. Ondanks dat dit noodzakelijk is voor een goed stuk, kan het stressvol en vermoeiend zijn. Jamie biedt jou tijdens dit proces handvatten, zodat jij op een overzichtelijke manier aan de slag kan en geeft een luisterend oor wanneer je er even doorheen zit.

Verder kan zij jou ook helpen op het gebied van taal, spelling en APA, maar ook bij verhalend schrijven (iets dat vaker van toepassing is dan dat er gedacht wordt).

Zelf heeft zij, zoals verteld, antropologie gestudeerd. Op het eerste oog lijkt deze studie specialistisch, maar omvat eigenlijk een breed scala aan invalshoeken vanuit andere studies. Denk hierbij aan opleidingen op sociaal-cultureel gebied, maar ook studies die gericht zijn op kunst en cultuur, taal en communicatie, gedrag en maatschappij, bedrijfskunde, geschiedenis, communicatie en verscheidene interdisciplinaire studies. Jamie begeleidt zowel HBO als WO bachelorstudenten, maar ook studenten die een pre-master of master volgen. Schrijf je jouw tekst in het Engels? Ook daarbij kan zij jou helpen!

Jamie werkt uitsluitend op afstand.

Expertises