Scriptiebegeleiding Bedrijfseconomie

Tijdens de opleiding Bedrijfseconomie leer je van alles over de financieel-economische bedrijfsvoering van een onderneming. Bedrijfseconomie is een brede opleiding, waarmee je veel kanten op kunt. En dat geldt ook voor je scriptie onderwerp. Dat betekent niet dat een scriptie schrijven makkelijk is, integendeel. Gelukkig kan Jouw scriptiecoach je helpen bij het schrijven van je scriptie.

Waarmee kan Jouw scriptiecoach helpen?

Bij Bedrijfseconomie bevinden afstudeeronderwerpen zich vaak op het snijvlak van de keten en de processen waarvoor een financiële analyse nodig is. Denk bijvoorbeeld aan het beoordelen en optimaliseren van bedrijfsprocessen of producten en diensten van een organisatie. Hierbij is het belangrijk dat je eerst goed inzichtelijk maakt wat je gaat meten en welke norm je hiervoor hanteert. Vervolgens ga je de juiste informatie verzamelen en verwerken. Dat geldt ook voor je scriptie.

Jouw scriptiecoach kan je bijvoorbeeld helpen met het formuleren en achterhalen van de juiste probleemstelling. Welk probleem heeft jouw opdrachtgever? Lopen zijn klanten weg? Slaat het product niet goed aan in de markt? Wat is hiervan de oorzaak? Maar ook met het formuleren van de juiste conclusies en het doen van de juiste aanbevelingen.

Iedere traject voor scriptiebegeleiding is maatwerk en sluit altijd goed aan bij de fase waarin je jezelf in het scriptietraject bevindt. Je kunt Jouw scriptiecoach zien als jouw sparringpartner, die je helpt om je deadline te halen. Met onze praktische aanpak helpt Jouw scriptiecoach je een scriptie op te leveren die aansluit bij de eisen die gesteld worden door je opleiding. En die ook bruikbaar is voor het bedrijf waar je afstudeert.

Daarnaast beschikken wij ook over ervaren scriptiebegeleiders die jou kunnen helpen met je kwalitatief of kwantitatief onderzoek (o.a. SPSS en STATA).

Online begeleiding

Bij Jouw scriptiecoach kun je kiezen voor online begeleiding of begeleiding op locatie. Ook een combinatie is mogelijk. Online scriptiebegeleiding betekent dat je opmerkingen ontvangt in je document en dat de communicatie met jouw scriptiebegeleiding via e-mail, telefoon of Skype plaatsvindt. Online scriptiebegeleiding is daarmee erg efficiënt. Geen reistijd, maar direct hulp wanneer jij dat wilt.

Scriptiebegeleiding op locatie

Soms heb je specifieke vragen die lastig online te begeleiden zijn. Of je vindt het gewoon fijn om face to face met iemand te kunnen sparren, Scriptiebegeleiding op locatie biedt dan uitkomst. Jouw scriptiecoach biedt scriptiebegeleiding op locatie aan in AmsterdamLeidenHaarlemDen HaagRotterdamUtrechtGroningenDen BoschBredaTilburg en Eindhoven.

In welke fase zit jij?

Je gaat starten

Je gaat binnenkort beginnen met je onderzoeksvoorstelplan van aanpak of je scriptie. het concretiseren van de onderzoeksvraag of hoe je het onderzoek moet gaan aanpakken. In deze fase is Jouw scriptiecoach jouw sparringpartner die je helpt je onderzoeksvoorstelplan van aanpak of scriptie te structureren. Samen wordt er een outline op papier gezet, ook maken we meteen een planning met al jouw deadlines en inlevermomenten. Je outline is jouw kapstok gedurende het afstuderen en geeft een helder raamwerk van de opbouw van je scriptie. Hierdoor kun jij het overzicht behouden en daarmee de rode draad.

Je bent begonnen

Het kan ook zijn dat je al begonnen bent met je scriptie, maar nauwelijks vorderingen maakt. Omdat je moeite hebt om je gedachten te verwoorden of omdat je steeds zoveel feedback vanuit school ontvangt waardoor je de rode draad kwijt bent geraakt. Of omdat het schrijven van je scriptie gewoon te lang duurt en je de motivatie bent kwijtgeraakt. En soms krijg je ook gewoon geen begeleiding meer vanuit je opleiding. Met behulp van een scriptiebegeleider kun je wel weer stappen zetten. We kijken samen hoe Jouw scriptiecoach je beste kan helpen.

Je moet herkansen

Je hebt te horen gekregen dat je je scriptie moet aanpassen en moet herkansen. Jouw scriptiecoach kijkt samen met jou  naar de feedback die je hebt gekregen van je beoordelaars. Hierbij wordt de focus gelegd op de grootste pijnpunten. Zodat je helder hebt hoe je je scriptie kunt aanpassen. En je alsnog kunt afstuderen. Als scriptiebegeleider is Jouw scriptiecoach goed op de hoogte van de eisen die worden gesteld door je opleiding.

Gratis adviesgesprek

Wil je hulp bij je onderzoeksvoorstel, scriptie of herkansing? Vraag dan direct een gratis adviesgesprek aan. Dan neemt Jouw scriptiecoach contact met je op en bespreken we waar je tegenaan loopt en hoe we jouw scriptieproces kunnen vormgeven.

Direct hulp nodig?
Neem contact op. 

Linda Hovestad, scriptiebegeleider jouw scriptiecoach. Voor marketing, communicatie en media.
Gratis adviesgesprek aanvragen