22 mei 2023

In de picture: scriptiebegeleider Martin Danko

Jouw Scriptiecoach helpt studenten bij het schrijven van het onderzoeksvoorstel, plan van aanpak en scriptie. Het basis ingrediënt van onze dienstverlening zijn onze scriptiebegeleiders die expertise en werkervaring meebrengen waardoor wij je snel aan een passende scriptiebegeleider binnen je vakgebied kunnen helpen. Meestal per direct. Daarom tijd om onze begeleiders in het zonnetje te zetten en ze aan je voor te stellen. Maak kennis met scriptiebegeleider Martin Danko!

Wat doe je precies bij Jouw Scriptiecoach en hoe ben je op die stoel geraakt?

Ik coach studenten met het schrijven van hun scripties. Ik doe dat al meer dan 20 jaar en heb mijn eigen werkwijze ontwikkeld die tot goede resultaten leidt. Bekijk zeker mijn reviews als je wilt weten hoe andere studenten mij beoordelen. Ik ben begonnen door mijn broer te helpen met zijn scriptie en vanaf dat moment heb ik altijd studenten gecoacht in het scriptieproces naast mijn reguliere werk als business consultant bij een ICT-bedrijf.

Wat is jouw specialiteit binnen het team? 

Mijn specialisme en expertise zit met name op de gebieden van Marketing, Management en ICT. Door mijn ervaring als consultant kan ik de brug slaan tussen strategie en operatie en kan ik inhoudelijk meedenken en ook de techniek induiken. Je kunt daarom ook prima bij mij aankloppen als je ketenmanagement of facility management studeert. Ik werk nauw samen met studenten in online sessies of op locatie in omgeving Amsterdam en geef ook schriftelijk feedback. Ook kan ik je scriptie checken op rode draad en structuur. Ik ben met name goed in het structureren van je verhaal en kan ook met je brainstormen over onderwerpen, formuleringen en conclusies. Ideaal, want vaak heb je daardoor met een paar uur al een concreet onderwerp wat afgebakend is. Dat helpt want daardoor kun je later niet meer verzanden.

Wat vind je leuk aan het begeleiden van studenten?

Ik vind het begeleiden van studenten enorm leuk, anders zou ik dit niet al 20 jaar doen. Het mooiste vind ik wanneer studenten meer laten zien dan ze zelf mogelijk achtten. Want vaak kloppen studenten aan die zijn vastgelopen op feedback en niet weten hoe ze verder moeten. Ze zijn soms onzeker en hebben een duwtje nodig in de goede richting. Ik zie mezelf dan ook graag als de katalysator, waarbij het resultaat niet een beetje beter wordt, maar zelfs veel beter! Daarnaast is het leuk om kennis op te doen van veel verschillende onderwerpen door het lezen en begeleiden van diverse scripties. Dat houdt mij ook scherp!

Hoeveel studenten heb je inmiddels al geholpen?

Ik heb inmiddels al zeker honderden studenten geholpen de afgelopen jaren. Sowieso kijk ik altijd naar de behoefte van de student, want iedere student is anders en heeft vaak een andere hulpvraag. Ik probeer me goed in te leven in de specifieke situatie van de student. Soms spelen ook andere factoren een rol zoals te weinig begeleiding of een opdrachtgever die weinig ondersteuning biedt. En ook leerproblemen komen steeds vaker voor. Door mijn werkervaring en expertise kan ik me goed verplaatsen in de student en krijg ik daardoor bijna altijd wel iedereen in beweging.

Heb je nog een goede tip voor studenten die gaan afstuderen?

Jazeker, mijn tip is: Schakel (professionele) hulp in als je er zelf niet uitkomt! Je bent echt niet alleen, en als scriptiecoach hebben wij veel vaker met dit bijltje gehakt. Wij kunnen je goed op weg helpen, je helpen bij de rode draad en ook als je scriptie is afgekeurd en je deze moet herkansen kunnen we je ondersteunen bij het interpreteren van de feedback en hoe je de feedback doorvoert in je document.

Wil je weten hoe Martin jou kan helpen?

Voor het volledige profiel van onze scriptiebegeleider Martin Danko kun je terecht op de profielpagina van Martin bij onze scriptiebegeleiders. Wil je zelf hulp van Martin?

Plan dan direct een gratis adviesgesprek in.

Over Jouw Scriptiecoach

Jouw Scriptiecoach biedt studenten door heel Nederland en Vlaanderen ondersteuning en support bij het schrijven van het onderzoeksvoorstel, plan van aanpak en scriptie. Je kunt bij ons zowel online scriptiebegeleiding als scriptiebegeleiding op locatie kiezen.

We kunnen je helpen bij onderstaande hulpvragen:

  • Scriptiebegeleiding in de breedste zin van het woord. Of je nu gaat beginnen, vastgelopen bent en geen overzicht meer hebt. Samen met jou onderzoeken we hoe we je weer in beweging krijgen;
  • Als je gaat starten met je scriptie en wilt sparren over je onderzoeksrichting;
  • Als je onderzoeksvoorstel, plan van aanpak of scriptie is afgekeurd of als je gaat herkansen;
  • Als je een check wilt op taal, structuur en gebruikte bronnen;
  • Als je hulp wilt bij het uitvoeren of verwerken van de resultaten van je kwantitatieve onderzoek (SPSS en Stata);
  • Als je uitstelt, last hebt van faalangst of bij een diagnose als ADHD, ADD, dyslexie en/of autisme. Hiervoor hebben we gespecialiseerde scriptiebegeleiders in huis.

Onderaan deze pagina kun je direct contact opnemen voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Dit bericht werd geschreven door:

Martin Danko

Martin Danko

Martin Danko is een ervaren scriptiebegeleider die zowel HBO als WO studenten kan helpen bij hun onderzoeksvoorstel, plan van aanpak, het schrijven van de scriptie of een herkansing. Als strategische marketeer beschikt Martin over een bedrijfskundige achtergrond. Hij is afgestudeerd BBA bij Nyenrode General Management. Vervolgens heeft Martin zijn MBA aan de University van Oregon…

Lees verder...