07 september 2020

In de picture: scriptiebegeleider Rieks Broersma

Jouw scriptiecoach helpt mbo-leerlingen en hbo-, master- en wo-studenten om af te studeren en een scriptie te schrijven die voldoet aan de eisen van je opleiding. Je kunt bij ons terecht met vragen over je onderzoeksvoorstel, plan van aanpak, scriptie of als je moet herkansen. Daarnaast biedt Jouw Scriptiecoach ook hulp bij studieproblemen en functiebeperkingen, kijken we je scriptie na op inhoud en taal en spelling en helpen je bij de verdediging. Scriptiebegeleiding is mogelijk tijdens werkuren, maar ook ’s avonds en in het weekend en online of op locatie. En het adviesgesprek is altijd gratis.

Inmiddels heeft Jouw scriptiecoach al ruim 2500 studenten naar tevredenheid geholpen (lees onze reviews). Maar dat is uiteraard alleen mogelijk met een dedicated team scriptiebegeleiders!  We stellen ze graag aan je voor. Vandaag is het de beurt aan Rieks Broersma.

Wat doe je precies bij Jouw scriptiecoach en hoe ben je op die stoel geraakt?

Rieks: “Ik begeleid studenten bij hun onderzoeksvoorstel, plan van aanpak, het schrijven van de scriptie en eventueel een herkansing. Als Universitair Hoofd Docent aan de Rijksuniversiteit Groningen heb ik ongeveer 30 studenten begeleid bij hun afstuderen. Daarna hielp ik vooral studenten in mijn familie en kinderen van vrienden. Omdat ik dit graag wilde uitbreiden heb ik contact opgenomen met Jouw Scriptiecoach”.

Wat is jouw specialiteit binnen het team?

Rieks: “Ik ben afgestudeerd werktuigbouwkunde aan de TU Delft en ben gespecialiseerd in technische wetenschappen, bedrijfskunde, management en organisatie en projectmanagement. Daarnaast ben ik gepromoveerd in de bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ook weet ik veel van inkoop en kan ik studenten helpen bij keten- en procesoptimalisatie”.

Wat vind je leuk aan het begeleiden van studenten?

Rieks: “Mijn motivatie ligt vooral in het helpen structureren van het afstudeerverslag van studenten. Daarnaast vind ik het belangrijk om hen te motiveren om door te zetten en uit zichzelf te halen wat er in zit”.

Hoeveel studenten heb je inmiddels al geholpen?

Rieks: “Ik heb intussen al meer dan 75 studenten geholpen met hun afstuderen door ze ondersteuning te bieden bij het schrijven van hun scriptie”.

Heb je nog een goede tip voor studenten die gaan afstuderen?

Rieks: “Als je gaat afstuderen en een scriptie gaat schrijven is het belangrijk om te zorgen voor een goede afstemming over het onderwerp met de opdrachtgever van de organisatie waar je afstudeert en de begeleider vanuit school. Te vaak zie ik hier verschillen ontstaan in verwachtingen en als student zit je er dan letterlijk tussenin. Besteed verder veel aandacht aan het goed formuleren van de hoofdvraag en de deelvragen van je onderzoek. Dit zorgt ervoor dat je niet kunt verzanden. Richt je in je onderzoek verder vooral op het beantwoorden van je hoofdvraag en de deelvragen”.

Wil je weten hoe Rieks jou kan helpen?

Voor het volledige profiel van Rieks Broersma kun je terecht op de profielpagina van Rieks. Wil je zelf hulp bij je scriptie? Plan dan direct een gratis adviesgesprek in om te horen hoe Rieks je kan helpen.

Over Jouw Scriptiecoach

Bij Jouw Scriptiecoach vind je scriptiebegeleiding voor alle denkbare opleidingen. In Nederland en Vlaanderen staan onze scriptiebegeleiders voor je klaar voor hulp op locatie of online. Voor leerproblemen of een functiebeperking (zoals bijvoorbeeld autisme) hebben we gespecialiseerde scriptiebegeleiders in huis. Loop je ergens tegenaan bij het schrijven van je scriptie, neem dan onderaan deze pagina contact op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Meer weten? Ga direct naar: