Skip to content

Opleidingsbudget inzetten voor scriptiebegeleiding

12 oktober 2019

Opleidingsbudget inzetten voor scriptiebegeleiding

Heeft jouw werkgever een opleidingsbudget of persoonsgebonden budget beschikbaar? En volg je een studie en ga je binnenkort afstuderen en zou je daarvoor graag je budget beschikbaar willen stellen? In dit artikel leggen we je uit hoe je dat kunt doen.

Opleidingsbudget inzetten om af te studeren

Heel vaak horen wij als scriptiebegeleidingsbureau dat je als medewerker wel de juiste kennis en vaardigheden hebt, maar dat je doordat je je diploma nog niet hebt behaald niet verdiend wat je zou kunnen verdienen. Je wilt graag afstuderen, maar het lukt je op de 1 of andere manier niet. Vaak is dit omdat je het schrijven van je scriptie moet combineren met een fulltimebaan en een druk gezinsleven, je hebt er dan wellicht de tijd niet voor.

Het kan ook zijn dat je al teveel in de materie zit waardoor je het lastig vindt om je onderwerp concreet te maken en af te bakenen. Maar ook leerproblemen komen steeds vaker voor, zeker als je perfectionistisch van aard bent waardoor je wellicht gaat uitstellen, maar ook omdat je moeite hebt met structuur en een rode draad.

Wij kunnen je coachen bij het afstuderen. Wij schrijven je scriptie niet, dat is ten alle tijden jouw eigen verantwoordelijkheid, maar wel kijken we samen met jou waardoor het niet lukt en helpen je vervolgens wel om meters te maken. Het mes snijdt aan twee kanten, jij hebt uiteindelijk je diploma en je werkgever kan aantonen dat hij/zij de juiste kennis en vaardigheden in huis heeft.

Veel organisaties hebben een opleidingsbudget beschikbaar dat je wellicht ook kunt inzetten om scriptiebegeleiding in te huren of op coaching te krijgen bij eventuele leerproblemen. Praktijk wijst echter uit dat in veel organisaties 40% van het opleidingsbudget niet wordt besteed en daardoor eind december verdwijnt. Uiteraard is dat enorm zonde, zeker voor jou! Overleg met je werkgever dus goed of je het budget wellicht toch niet kunt gebruiken als extra ondersteuning bij het afstuderen of het schrijven van je scriptie.

Geen opleidingsbudget beschikbaar maar wel een persoonsgebonden opleidingsbudget?

Steeds meer bedrijven hebben voor werknemers een speciaal persoonsgebonden opleidingsbudget. Bij het persoonsgebonden opleidingsbudget kun je zelf kiezen welke opleiding(en) je wilt volgen, dit hoeft vaak niet perse werk gerelateerd te zijn. Bovendien zijn de regels om je persoonsgebonden budget in te zetten minder stringent. Daarom kun je dit budget vaak ook inzetten voor begeleiding.

Check daarom even je CAO of arbeidsvoorwaarden. Of vraag aan jouw HR adviseur wat het ontwikkelbeleid van jouw organisatie is en of je het persoonsgebonden budget of opleidingsbudget wellicht kunt inzetten bij het afstuderen.

Je mag afstuderen met opleidingsbudget van je werkgever?

Helemaal top! Bij Jouw scriptiecoach is het mogelijk om scriptiebegeleiding of coaching aan te vragen door gebruik te maken van het opleidingsbudget binnen jouw organisatie.

Hoe vraag je dit aan?

  1. Overleg met jouw contactpersoon bij HR en/of manager of je het opleidingsbudget mag inzetten in de vorm van coaching of scriptiebegeleiding.
  2. Vraag een gratis adviesgesprek aan bij Jouw scriptiecoach.
  3. Na de intake kunnen we een inschatting maken van het aantal uur dat wij verwachten nodig te hebben om jou naar de eindstreep te begeleiden en ook in welke vorm dit het beste gedaan kan worden (coaching of scriptiebegeleiding).
  4. We sturen jou (of de contactpersoon binnen jouw organisatie) een offerte (wij zijn vrijgesteld van btw, dus er geldt een 0% btw tarief).
  5. Na acceptatie van de offerte volgt de factuur.
  6. Na betaling van de factuur start de scriptiebegeleiding of coaching.

Dit bericht werd geschreven door:

Linda Hovestad

Linda Hovestad

Linda Hovestad is een ervaren scriptiebegeleider die zowel HBO, Master en universitaire studenten kan helpen bij hun onderzoeksvoorstel, plan van aanpak, het schrijven van een scriptie of een herkansing. Daarnaast is Linda de oprichtster en eigenaresse van Jouw scriptiecoach. Naast Jouw scriptiecoach heeft Linda haar eigen marketingadviesbureau. Linda werkt op interim basis en voert voor…

Lees verder...

Neem contact op als je direct hulp wilt bij je scriptie.

Wil je direct hulp bij je scriptie? Vraag dan nu een gratis adviesgesprek aan. In het adviesgesprek bekijken we hoe we jou het beste kunnen helpen en welke begeleider het beste bij jouw onderwerp past. Ook krijg je direct een inschatting van het aantal uren dat wij verwachten nodig te hebben om je naar de eindstreep te begeleiden. Vervolgens kun je eenvoudig de uren online aankopen en als de betaling gelukt is koppelen we je meteen met jouw scriptiebegeleider. Deze neemt dan snel contact met je op (vaak al dezelfde dag) zodat je snel verder kunt werken.

Informatie aanvraag (generiek - iedere pagina)

Jouw scriptiecoach maakt op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website en/of Flash-applicaties wordt meegestuurd en door je browser op je harde schrijf van je computer wordt opgeslagen. Wij maken gebruik van technische cookies ( noodzakelijk voor de technische werking van de website) en analytische cookies (om anonieme gebruiksgegevens te verzamelen). Wij mogen gebruik maken van technische cookies maar je hebt het recht om te kiezen of je ook analytische inschakelt . Als je deze cookies inschakelt, helpt je ons om jou een betere ervaring te bieden . Cookie policy