12 oktober 2019

Opleidingsbudget inzetten voor scriptiebegeleiding

Heeft jouw werkgever een opleidingsbudget of persoonsgebonden budget beschikbaar? En volg je een studie en ga je binnenkort afstuderen en zou je daarvoor graag je budget beschikbaar willen stellen? In dit artikel leggen we je uit hoe je dat kunt doen.

Opleidingsbudget inzetten om af te studeren

Heel vaak horen wij als scriptiebegeleidingsbureau dat je als medewerker wel de juiste kennis en vaardigheden hebt, maar dat je doordat je je diploma nog niet hebt behaald niet verdiend wat je zou kunnen verdienen. Je wilt graag afstuderen, maar het lukt je op de 1 of andere manier niet. Vaak is dit omdat je het schrijven van je scriptie moet combineren met een fulltimebaan en een druk gezinsleven, je hebt er dan wellicht de tijd niet voor.

Het kan ook zijn dat je al teveel in de materie zit waardoor je het lastig vindt om je onderwerp concreet te maken en af te bakenen. Maar ook leerproblemen komen steeds vaker voor, zeker als je perfectionistisch van aard bent waardoor je wellicht gaat uitstellen, maar ook omdat je moeite hebt met structuur en een rode draad.

Waar kan Jouw Scriptiecoach bij helpen?

Wij kunnen je coachen bij het afstuderen. Dat kan bij ons van A tot Z, van je onderzoeksvoorstel tot je onderzoek en je verdediging. Uiteraard helpen we je ook bij een afgekeurd onderzoeksvoorstel of als je jouw scriptie moet herkansen. Wij schrijven je scriptie niet, dat is ten alle tijden jouw eigen verantwoordelijkheid, maar wel kijken we samen met jou waardoor het niet lukt en helpen je vervolgens wel om meters te maken. Ook kunnen we je scriptie inhoudelijk of op taal en spelling nalezen. je leest hierover meer op onze pagina scriptie nakijken. Hoe dan ook, het mes snijdt aan twee kanten, jij hebt uiteindelijk je diploma en je werkgever kan aantonen dat hij/zij de juiste kennis en vaardigheden in huis heeft.

Heeft jouw werkgever opleidingsbudget beschikbaar?

Veel organisaties hebben een opleidingsbudget beschikbaar dat je wellicht ook kunt inzetten om scriptiebegeleiding in te huren of op coaching te krijgen bij eventuele leerproblemen. Praktijk wijst echter uit dat in veel organisaties 40% van het opleidingsbudget niet wordt besteed en daardoor eind december verdwijnt. Uiteraard is dat enorm zonde, zeker voor jou! Overleg met je werkgever dus goed of je het budget wellicht toch niet kunt gebruiken als extra ondersteuning bij het afstuderen of het schrijven van je scriptie.

Geen opleidingsbudget beschikbaar maar wel een persoonsgebonden opleidingsbudget?

Steeds meer bedrijven hebben voor werknemers een speciaal persoonsgebonden opleidingsbudget. Bij het persoonsgebonden opleidingsbudget kun je zelf kiezen welke opleiding(en) je wilt volgen, dit hoeft vaak niet perse werk gerelateerd te zijn. Bovendien zijn de regels om je persoonsgebonden budget in te zetten minder stringent. Daarom kun je dit budget vaak ook inzetten voor begeleiding.

Check daarom even je CAO of arbeidsvoorwaarden. Of vraag aan jouw HR adviseur wat het ontwikkelbeleid van jouw organisatie is en of je het persoonsgebonden budget of opleidingsbudget wellicht kunt inzetten bij het afstuderen.

Je mag afstuderen met opleidingsbudget van je werkgever?

Helemaal top! Bij Jouw Scriptiecoach is het mogelijk om scriptiebegeleiding of coaching aan te vragen door gebruik te maken van het opleidingsbudget binnen jouw organisatie.

Hoe vraag je dit aan?

 1. Overleg met jouw contactpersoon bij HR en/of manager of je het opleidingsbudget mag inzetten in de vorm van coaching of scriptiebegeleiding.
 2. Vraag een gratis adviesgesprek aan bij Jouw Scriptiecoach.
 3. Na de intake kunnen we een inschatting maken van het aantal uur dat wij verwachten nodig te hebben om jou naar de eindstreep te begeleiden en ook in welke vorm dit het beste gedaan kan worden (coaching of scriptiebegeleiding).
 4. We sturen jou (of de contactpersoon binnen jouw organisatie) een offerte (wij zijn vrijgesteld van btw, dus er geldt een 0% btw tarief).
 5. Na acceptatie van de offerte volgt de factuur.
 6. Na betaling van de factuur start de scriptiebegeleiding of coaching.

Over Jouw Scriptiecoach

Jouw Scriptiecoach biedt studenten door heel Nederland en Vlaanderen ondersteuning en support bij het schrijven van het onderzoeksvoorstel, plan van aanpak en scriptie. Je kunt bij ons zowel online scriptiebegeleiding als scriptiebegeleiding op locatie kiezen.

We kunnen je helpen bij onderstaande hulpvragen:

 • Scriptiebegeleiding in de breedste zin van het woord. Of je nu gaat beginnen, vastgelopen bent en geen overzicht meer hebt. Samen met jou onderzoeken we hoe we je weer in beweging krijgen;
 • Als je gaat starten met je scriptie en wilt sparren over je onderzoeksrichting;
 • Als je onderzoeksvoorstel, plan van aanpak of scriptie is afgekeurd of als je gaat herkansen;
 • Als je een check wilt op taal, structuur en gebruikte bronnen;
 • Als je hulp wilt bij het uitvoeren of verwerken van de resultaten van je kwantitatieve onderzoek (SPSS en Stata);
 • Als je uitstelt, last hebt van faalangst of bij een diagnose als ADHD, ADD, dyslexie en/of autisme. Hiervoor hebben we gespecialiseerde scriptiebegeleiders in huis.

Onderaan deze pagina kun je direct contact opnemen voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Dit bericht werd geschreven door:

Linda Hovestad

Linda Hovestad

Linda Hovestad is een ervaren scriptiebegeleider die zowel HBO, Master en universitaire studenten kan helpen bij hun onderzoeksvoorstel, plan van aanpak, het schrijven van een scriptie of een herkansing. Daarnaast is Linda de oprichtster en eigenaresse van Jouw Scriptiecoach. Naast Jouw Scriptiecoach heeft Linda haar eigen marketingadviesbureau: Hovestad Marketing en Strategie BV. Voor verschillende opdrachtgevers…

Lees verder...